Recept Klasické čili v pomalém hrnci

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Klasické čili v pomalém hrnci

Postup

Maso opečte na pánvi do hněda. Dejte je do pomalého hrnce (bez tuku), přidejte ostatní ingredience kromě Maizeny a vody.

Promíchejte, zakryjte pokličkou a vařte na LOW 6-7 hodin nebo na HIGH asi polovinu této doby.

Asi 15 minut před dovařením zapněte hrnec na HIGH. Maizenu rozmíchejte ve vodě, nalejte ji do hrnce, promíchejte a dovařte.

Při podávání posypte strouhaným sýrem.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Hovězí maso Maso



Nahlásit recept

  • 12.10.12 vloženo
  • 3361x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3-7 hod

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 nakrájené cibule
  • 2 konzervy à 400 g kostek rajčat i s nálevem
  • cca 400-430 ml rajské omáčky z konzervy
  • 1 PL mletého čili
  • 1 KL mletého kmínu
  • ½ KL oregana
  • ½KL soli
  • 1/4 KL kajenského pepře
  • 2 konzervy à 400 g červených fazolí (red kidney) bez nálevu a propláchnuté vodou
  • 2 PL Maizeny
  • 80 ml vody
  • strouhaný sýr

Doporučená příloha

  • Chléb, housky, bageta ale i rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

spiser 12.10.12 18:05

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Klasické čili v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek


 
spiser
717 příspěvků 16.10.12 10:11
Anitta.

Podle obrázku toho moc nepoznás. Vyzkousej a potom rozhodni. Spiser.

 
Anitta
521 příspěvků 15.10.12 16:27

Nevim, tohle je spis nejaka rajska polivka, nez chili… :mrgreen:

 
casino
4474 příspěvků 14.10.12 14:17
Klasické ? Hmmm...

Fazole a vůbec všechno co se slévá také proplachuji. Když se dívám na Jamie Oliver jak to tam nalije vše, naskočí mi husí kůže

No, nerad se s někým porovnávám, a s tým oným ani náhodou :)
Také když slévám, tak proplachuji :palec:
Ale konkrétně u „čili“ jsem se časem dopracoval k tomu, že neslévám a ani neproplachuji,,, ale já je vařím KLASICKY :mrgreen:
Možnáže, kdyby tady autor nesléval a neproplachoval, tak nemusel zahušťovat škrobem 8) Píši „možná“, protože s PH nemám ani nejmenší zkušenost :oops: :)

 
esmeralda
4813 příspěvků 14.10.12 02:28

Jeníku, díky tvým receptům používám Pomalý hrnec více než kdy před tím.
Dává to člověku jakousi volnost…hodina sem, hodina tam…
S nějakým časovačem se neobtěžuji. Jsem velkým příznivcem takzvaného Slow food.
Nemluvím jen o Pomalém hrnci, ale také o pečení v troubě nebo v mikrovlnce.

Předevčírem jsem uvařila Chilli con carne tradičním způsobem (na sporáku). Teď čeká v ledničce na dnašní návštěvu.
Jen bych chtěla podotknout že na 500 gr masa se mi zdají dvě konzervy rajčat a dvě konzervy fazolí skoro hodně, ale proti gustu…
Já bych množství masa zdvojnásobila.

Fazole a vůbec všechno co se slévá také proplachuji. Když se dívám na Jamie Oliver jak to tam nalije vše, naskočí mi husí kůže

Příště použiji tvůj recept.

Vložit nový komentář


Dnes doporučujeme: Králičí roláda na víně





Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Karbanátky Karbanátky
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz