Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník housenka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Suroviny dáme do hnětací nádoby, nejdříve tekutiny, pak mouku, sůl a cukr a navrch droždí. Zpracováváme v základním programu. Po upečení chléb co nejdříve vyklopíme a necháme položený na boku vychladnout. Mě se osvědčilo po dokončení fáze míchání vyndat hnětací háky, chléb se pak lépe vyklápí.
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kladenský chléb
A proč „Kladenský“? Jsem tam odtud, tak mě to zajímá
S těmi háky nás to nenapadlo (v době, kdy
jsme tu pekárnu ještě měli)…a pak byl chleba zespodu rozebraný 
P.
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Nad tím jsem nepřemýšlela, prostě byl v receptu a šoupla jsem ho tam… mám vyzkoušené, že konkrétně u chleba je lepší tam dát vše co je potřeba a nic nevynechávat nebo nahrazovat alternativními surovinami… ten škrob je tam pro zkypření jak psal buraci…
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Ja bych rekla, ze pro zkypreni, asi jako kdyz pridas brambor.
Mám dotaz, nějaký chleba jsem už v pekárně upekl, ale co ten Solamyl? K čemu je tam dobrý?