Recept Kissel iz Cherniki - borůvkový kissel

babi Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Propasírovat borůvky a šťávu dát do lednice. Na slupky a zrníčka nalít trochu vařící vody, nechat stát po 5min. a také je propasírovat. Přidat cukr a na chvíli tekutinu povařit. Sebrat šum s povrchu. Rozmíchat škrob v troše studené vody, za stálého míchání ho vlít do tekutiny, znovu přivéct na chvíli do varu a přidat šťávu z lednice. Podávat úplně ledově vychlazené s mlékem, nebo smetanou. TIP: Stejně se dá připravit angrešt, brusinky, černá rybíz, rebarbora, meruňky, třešně, červený rybíz a ostružiny. P.S. Kisel je nejstarší ruský sladký pokrm a připravuje se mimo jiné ze sušeného ovoce, bobulovitého ovoce, šťáv, melasy a mléka. Kisel má polotekutou konzistenci a je trochu rosolovitý.

Recept je z kategorií: Krémy

Nahlásit recept

  • 17.07.03 vloženo
  • 4683x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250g borůvek
  • 100g cukru
  • 3 lžíce kukuřičné moučky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kissel iz Cherniki - borůvkový kissel

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz