Recept Kissel iz Cherniki - borůvkový kissel

babi Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Propasírovat borůvky a šťávu dát do lednice. Na slupky a zrníčka nalít trochu vařící vody, nechat stát po 5min. a také je propasírovat. Přidat cukr a na chvíli tekutinu povařit. Sebrat šum s povrchu. Rozmíchat škrob v troše studené vody, za stálého míchání ho vlít do tekutiny, znovu přivéct na chvíli do varu a přidat šťávu z lednice. Podávat úplně ledově vychlazené s mlékem, nebo smetanou. TIP: Stejně se dá připravit angrešt, brusinky, černá rybíz, rebarbora, meruňky, třešně, červený rybíz a ostružiny. P.S. Kisel je nejstarší ruský sladký pokrm a připravuje se mimo jiné ze sušeného ovoce, bobulovitého ovoce, šťáv, melasy a mléka. Kisel má polotekutou konzistenci a je trochu rosolovitý.

Recept je z kategorií: Krémy

Nahlásit recept

  • 17.07.03 vloženo
  • 4835x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250g borůvek
  • 100g cukru
  • 3 lžíce kukuřičné moučky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kissel iz Cherniki - borůvkový kissel

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz