Recept Kir & Kir Royale

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

KIR: Do bachratých skleniček na víno nalít crème de cassis a skleničku doplnit dobře vychlazeným vínem. KIR ROYALE: Do vysokých šampusek nalít crème de cassis a doplnit jedním ze tří možností z ingrediencí. TIP: Sklenička se může ozdobit černým rybízem, nebo hoblinou z citronu. Likér je vyroben z černého rybízu. Crème de cassis s 20% alkoholu obsahuje dvakrát tolik ovoce, než se 16% alkoholu, ale jenom o 1/8 více cukru a proto má podstatně silnější ovocnou chuť a nepotřebuje se ho tolik přidávat.

Nahlásit recept

  • 08.02.07 vloženo
  • 4477x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • KIR:
  • 200 ml crème de cassis
  • dobře zchlazené aligoté Burgundy, nebo jiné suché, nakyslé bílé víno
  • KIR ROYALE:
  • 100-200 ml crème de cassis
  • dobře vychlazené champagne brut, nebo champagne brut nature, nebo vhodné crémant Bourgogne

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kir & Kir Royale

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Ořechový koláč Ořechový koláč
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz