Recept Kir & Kir Royale

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

KIR: Do bachratých skleniček na víno nalít crème de cassis a skleničku doplnit dobře vychlazeným vínem. KIR ROYALE: Do vysokých šampusek nalít crème de cassis a doplnit jedním ze tří možností z ingrediencí. TIP: Sklenička se může ozdobit černým rybízem, nebo hoblinou z citronu. Likér je vyroben z černého rybízu. Crème de cassis s 20% alkoholu obsahuje dvakrát tolik ovoce, než se 16% alkoholu, ale jenom o 1/8 více cukru a proto má podstatně silnější ovocnou chuť a nepotřebuje se ho tolik přidávat.

Nahlásit recept

  • 08.02.07 vloženo
  • 3922x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • KIR:
  • 200 ml crème de cassis
  • dobře zchlazené aligoté Burgundy, nebo jiné suché, nakyslé bílé víno
  • KIR ROYALE:
  • 100-200 ml crème de cassis
  • dobře vychlazené champagne brut, nebo champagne brut nature, nebo vhodné crémant Bourgogne

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kir & Kir Royale

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz