Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Louis Korejská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zelnou hlávku očistím a nakrájím na malé kostk, spařím ve vřelé vodě a okamžitě zhladím pod studenou vodou. Ředkev okartáčují umyji a nařežu na slabé platky. Oloupu zázvor na nakrájím na slablounké plátky. Česnek rozetřu se soli, smíchám s paprikou a drcenéma papričkama. Výše uvedené ingredience dám do větší mísy přidám Nuc-man pořádně zamíchám a necham v chladničce do druhého dne. Druhý den plním do skleněných nádob dobře napěchované a nechávám zrát týden. Výsledkem je chutný a křupavý salát! Nuoc-man doporučuji proto, že se jedná o naprosto přírodní klasickou rybí omáčkou vyráběnou artizanálským způsobem bez konzervantů. Bohužel většina těch co je na trhu jsou náhražky více či méně zdařilé. Na korejském venkově jsem měl možnost vidět nějakou odrůdu zeli, které mělo velikost dětské pěsti. Domorodci je rozpůlené nakládali do velkých keramických sudů s ingrediencemi, které jsem výše uvedl a proto jsem si dovolil to zeli neboť to chutnalo skvělé.
Recept je z kategorií: Chuťovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kim chi trochu jinak
4813 příspěvků 30.3.10 14:38
Snad bych ještě měla dodat že v typické korejské restauraci se sedí na zemi.
A musíte se zout (ha ha, to už jsem někde viděla).
Nic pro mne. Naštěstí je v každé i několik stolů.
4813 příspěvků 30.3.10 14:35
Na Kim chi asi existuje tolik receptů jako na „pravý“ český guláš.
V korejské restauraci vám dají pro začátek na stůl hned několik druhů.
Korejským kamarádem (zaměstnancem mého partnera) jsme byli poučeni abychom si brali co hrdlo ráčí.
I když se občas pokusím o vlastní výrobu (s použitím rybí omáčky zn. Squid) nikdy to není to co servírují oni.
Korejskou kuchyni miluji (asi jako většinu asijských).
129 příspěvků 30.3.10 05:51
Osobně se vyhýbám thajským výrobkům (výjimkou jsou banánové listy a ovoce) Squid jsem nikdy nevyzkoušel tak těžko můžu hodnotit. Před týdnem jsem si koupil pro kuriozitu ustřičnou omáčku v Tescu. Karamel, škrob, glutamát sodný a nevím jaké další chemické lahůdky a ustřice to vidělo asi v názvu.
Zrovna dnes jsem četl:
„Kamarádce jsem poradil, ať si koupí rybí omáčku značky Squid, která je všeobecně považována za nejkvalitnější a je i tady v Čechách celkem rozšířená. Sám jí v restauraci používám také.“