Recept Kibbeh bil sanieh

Syrská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kibbeh bil sanieh

Postup

Pri nedavnej navsteve arabskych krajin smo bol jediny europan ktory si bral v hotelovej restauracii tuto tradicnu pochutku , nahodou som ju poznal este zo studentskych cias ked moj kamarat George zo Syrie piekaval podobnu verziu .Jedina zmena je hovadzie mlete, nemohol som zohnat jahnacinu a baraninu nemusim.Klasicky sa Kibbeh robi tak ze kazda fasirka je individualne plnena a pomerne pracna a babi uz pridala tuto verziu.Takze kdo ma rad fasirky tak doporucujem tuto verziu na plechu pecenej .

1-Toto je zaujmavy recept kde fasirka je plnena druhou fasirkou. Takze mlete maso ( tradicne az dva krat )rozdelime na 2/3 tu pouzijeme ako vrchnu vrstvu a 1/3 ako napln.

2-Vrchna vrstva :poriadne zmiesame mlete maso a burghur napucany a pripraveny podla navodu ( bez tekutiny ) , sol , korenie a arabsku korenistu zmes baharat ( 7 koreni). A dame na vymastenu zapekaciu misku ak tenku vrstvu.

3-Napl zvysna 1/3 : Na panvicu na troche oleja dame oprazit pri stalom miesani mlete maso ochutene sol korenie a bagarat . Na druhom menson pekac dame rozohriat maslo a pridame piniove oriesky orestovat ked su skoro hotove pridame na drobno nakrajanu cibulu a tiez ju nechame zosklovatit. Nakoniec vsetko zmiesame poriadne spolu a mame plnku.

4-Ako urobit tenku vrstvu na vrch na to je trik ze sa narobia mensie gulky a z tych sa v rukach vyrobia placky ( mokrymi rukami )ktore sa poukladaju vedla seba popritlacaju do hromady. Nozom rozdelime porcie prizdobime a sup do rozohriatej rury. ( Tradicne sa este trochu poleje olivovym olejom) Na cca 25 minut do zlatista. Klasicky sa serviruje s precedenym jogurtom aj citronom ale my mame este zasobu „gigantickych“ci­ernych Kalamata oliv tak sme pridali aj tie.

Recept je z kategorií: Hovězí maso Mleté maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.11.10 vloženo
  • 6969x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g mlete hovädzie mäso
  • 3 stredna cibuľa
  • 150 g bulgur
  • 1 lyzicka korenie čierne mleté
  • 1lyzicka soľ
  • 1 lyzicka baharat arabska zmes 7 koreni
  • 4 lyzicky píniové oriešky
  • 1 lyzica maslo
  • 2 lyzice olej olivový

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kibbeh bil sanieh

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 20.11.10 22:14

ano..je ich viac ako tri stovky..a preslavene je nimi Aleppo.
Pekny vecer :)

 
Bento
794 příspěvků 20.11.10 18:41

jolana,
je ich tolko druhov ( kibbehov ), ze som bol prekvapeny :roll:

http://en.wikipedia.org/wiki/Kibbeh

 
jolana
5064 příspěvků 20.11.10 18:23

Bento, fotku tam mas predsa a je pekna :palec: Tiez mam rada kibbeh senieh viac ako tie sisky vyprazane. A tiez robievam z hovadzieho. Len plnku robim tak, ze cibulu nakrajanu oprazim a potom maso a sumac sa dava. Piniove do plnky a zvacsa uz ani nedavam, pretoze ich cena je uz neznesitelna takpovediac.
Vdaka za recept :)
Ak mas rad kibbeh , je tu aj recept kibbeh/kobbeh ako rolada…ale kde, tak to neviem si predstav (hladala a nenasla) a pritom som sama fotila.. :mrgreen:

 
Bento
794 příspěvků 20.11.10 17:49

Neda sa mi pridat fotka??? :oops:
uz to ide :potlesk:

Příspěvek upraven 20.11.10 v 18:09

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Chléb s celerem Chléb s celerem
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz