Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Syrská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Pri nedavnej navsteve arabskych krajin smo bol jediny europan ktory si bral v hotelovej restauracii tuto tradicnu pochutku , nahodou som ju poznal este zo studentskych cias ked moj kamarat George zo Syrie piekaval podobnu verziu .Jedina zmena je hovadzie mlete, nemohol som zohnat jahnacinu a baraninu nemusim.Klasicky sa Kibbeh robi tak ze kazda fasirka je individualne plnena a pomerne pracna a babi uz pridala tuto verziu.Takze kdo ma rad fasirky tak doporucujem tuto verziu na plechu pecenej . 1-Toto je zaujmavy recept kde fasirka je plnena druhou fasirkou. Takze mlete maso ( tradicne az dva krat )rozdelime na 2/3 tu pouzijeme ako vrchnu vrstvu a 1/3 ako napln. 2-Vrchna vrstva :poriadne zmiesame mlete maso a burghur napucany a pripraveny podla navodu ( bez tekutiny ) , sol , korenie a arabsku korenistu zmes baharat ( 7 koreni). A dame na vymastenu zapekaciu misku ak tenku vrstvu. 3-Napl zvysna 1/3 : Na panvicu na troche oleja dame oprazit pri stalom miesani mlete maso ochutene sol korenie a bagarat . Na druhom menson pekac dame rozohriat maslo a pridame piniove oriesky orestovat ked su skoro hotove pridame na drobno nakrajanu cibulu a tiez ju nechame zosklovatit. Nakoniec vsetko zmiesame poriadne spolu a mame plnku. 4-Ako urobit tenku vrstvu na vrch na to je trik ze sa narobia mensie gulky a z tych sa v rukach vyrobia placky ( mokrymi rukami )ktore sa poukladaju vedla seba popritlacaju do hromady. Nozom rozdelime porcie prizdobime a sup do rozohriatej rury. ( Tradicne sa este trochu poleje olivovym olejom) Na cca 25 minut do zlatista. Klasicky sa serviruje s precedenym jogurtom aj citronom ale my mame este zasobu "gigantickych"ciernych Kalamata oliv tak sme pridali aj tie.
Recept je z kategorií: Hovězí maso Mleté maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kibbeh bil sanieh
5068 příspěvků 20.11.10 22:14
ano..je ich viac ako tri stovky..a preslavene je nimi Aleppo.
Pekny vecer
jolana,
je ich tolko druhov ( kibbehov ), ze som bol prekvapeny
http://en.wikipedia.org/wiki/Kibbeh
5068 příspěvků 20.11.10 18:23
Bento, fotku tam mas predsa a je pekna
Tiez mam rada kibbeh senieh viac ako tie sisky
vyprazane. A tiez robievam z hovadzieho. Len plnku robim tak, ze cibulu
nakrajanu oprazim a potom maso a sumac sa dava. Piniove do plnky a zvacsa uz ani
nedavam, pretoze ich cena je uz neznesitelna takpovediac.

Vdaka za recept
Ak mas rad kibbeh , je tu aj recept kibbeh/kobbeh ako rolada…ale kde, tak to neviem si predstav (hladala a nenasla) a pritom som sama fotila..
Neda sa mi pridat fotka???

uz to ide
Příspěvek upraven 20.11.10 v 18:09