Recept Kibbeh bil sanieh

Syrská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kibbeh bil sanieh

Postup

Pri nedavnej navsteve arabskych krajin smo bol jediny europan ktory si bral v hotelovej restauracii tuto tradicnu pochutku , nahodou som ju poznal este zo studentskych cias ked moj kamarat George zo Syrie piekaval podobnu verziu .Jedina zmena je hovadzie mlete, nemohol som zohnat jahnacinu a baraninu nemusim.Klasicky sa Kibbeh robi tak ze kazda fasirka je individualne plnena a pomerne pracna a babi uz pridala tuto verziu.Takze kdo ma rad fasirky tak doporucujem tuto verziu na plechu pecenej .

1-Toto je zaujmavy recept kde fasirka je plnena druhou fasirkou. Takze mlete maso ( tradicne az dva krat )rozdelime na 2/3 tu pouzijeme ako vrchnu vrstvu a 1/3 ako napln.

2-Vrchna vrstva :poriadne zmiesame mlete maso a burghur napucany a pripraveny podla navodu ( bez tekutiny ) , sol , korenie a arabsku korenistu zmes baharat ( 7 koreni). A dame na vymastenu zapekaciu misku ak tenku vrstvu.

3-Napl zvysna 1/3 : Na panvicu na troche oleja dame oprazit pri stalom miesani mlete maso ochutene sol korenie a bagarat . Na druhom menson pekac dame rozohriat maslo a pridame piniove oriesky orestovat ked su skoro hotove pridame na drobno nakrajanu cibulu a tiez ju nechame zosklovatit. Nakoniec vsetko zmiesame poriadne spolu a mame plnku.

4-Ako urobit tenku vrstvu na vrch na to je trik ze sa narobia mensie gulky a z tych sa v rukach vyrobia placky ( mokrymi rukami )ktore sa poukladaju vedla seba popritlacaju do hromady. Nozom rozdelime porcie prizdobime a sup do rozohriatej rury. ( Tradicne sa este trochu poleje olivovym olejom) Na cca 25 minut do zlatista. Klasicky sa serviruje s precedenym jogurtom aj citronom ale my mame este zasobu „gigantickych“ci­ernych Kalamata oliv tak sme pridali aj tie.

Recept je z kategorií: Hovězí maso Mleté maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.11.10 vloženo
  • 7067x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g mlete hovädzie mäso
  • 3 stredna cibuľa
  • 150 g bulgur
  • 1 lyzicka korenie čierne mleté
  • 1lyzicka soľ
  • 1 lyzicka baharat arabska zmes 7 koreni
  • 4 lyzicky píniové oriešky
  • 1 lyzica maslo
  • 2 lyzice olej olivový

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kibbeh bil sanieh

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5065 příspěvků 20.11.10 22:14

ano..je ich viac ako tri stovky..a preslavene je nimi Aleppo.
Pekny vecer :)

 
Bento
794 příspěvků 20.11.10 18:41

jolana,
je ich tolko druhov ( kibbehov ), ze som bol prekvapeny :roll:

http://en.wikipedia.org/wiki/Kibbeh

 
jolana
5065 příspěvků 20.11.10 18:23

Bento, fotku tam mas predsa a je pekna :palec: Tiez mam rada kibbeh senieh viac ako tie sisky vyprazane. A tiez robievam z hovadzieho. Len plnku robim tak, ze cibulu nakrajanu oprazim a potom maso a sumac sa dava. Piniove do plnky a zvacsa uz ani nedavam, pretoze ich cena je uz neznesitelna takpovediac.
Vdaka za recept :)
Ak mas rad kibbeh , je tu aj recept kibbeh/kobbeh ako rolada…ale kde, tak to neviem si predstav (hladala a nenasla) a pritom som sama fotila.. :mrgreen:

 
Bento
794 příspěvků 20.11.10 17:49

Neda sa mi pridat fotka??? :oops:
uz to ide :potlesk:

Příspěvek upraven 20.11.10 v 18:09

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz