Recept Khoresht Rivas - ragú s rebarborou

Íránská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Khoresht Rivas - ragú s rebarborou

Úvod

Tady se říkalo, že se letos vůbec nevaří z rebarbory, tak tady je jeden recept. A aby to nebylo nudné, tak masový, ať se máme o čem bavit! Doporučuji použít vepřové maso, i když jehněčí nebo krůtí asi taky půjde. A taky upozorňuji, že jsem si původní perský recept trochu přizpůsobila, hlavně přidáním koření a více rajčat. A omlouvám se, že ta fotka není moc pěkná, ale pěkně to vyfotit nešlo. Zato je to moc dobré.

Postup

Šafrán namočíme do půl deci teplé vody.

V kastrolu rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli, pokrájenou na kostičky s medem. Přidáme všechno koření kromě šafránu, zamícháme a necháme chvíli opékat.

Přidáme maso, nakrájené na kostky a mícháme, aby se pěkně obalilo v koření. Osolíme a opepříme podle chuti. Přilijeme rajčata a potom vývar, tak, aby bylo maso právě potopeno. Necháme dusit asi hodinu na mírném plameni odkryté, přikryjeme, pokud se nám zdá, že omáčka moc rychle houstne. Pravidelně mícháme.

Přidáme nasekanou petrželku a mátu, přilijeme šafrán, promícháme a dusíme jetě 45 minut. Tak deset minut před koncem dušení přidáme rebarboru, pokrájenou na kousky, citrónovou šťávu a brusinky.

Podáváme horké s rýží, plackami a omáčkou z jogurtu, máty, česneku a špetky soli.


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.05.14 vloženo
  • 4094x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 2 hodiny

Ingredience

  • 600 g jehněčího nebo vepřového masa (použila jsem vepřovou pečeni)
  • 1 cibule
  • 1 polévková lžíce medu
  • olivový olej
  • 400 g plechovka drcených rajčat
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 1 bobkový list
  • 1 kávová lžička skořice
  • 2 kávové lžičky ras-el-hanout
  • 1 kávová lžička mletého kardamomu (nebo podcená semínka)
  • 2 kávové lžičky kurkumy
  • špetka šafránu
  • 2 - 3 řapíky rebarbory
  • 1 polévková lžíce citrónové šťávy
  • 2 hrsti sušených brusinek
  • hrst máty
  • hrst petrželky
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • chlebové placky, rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Amazonkaaa 30.05.17 12:33

Tak tohle nemá chybu! Hledala jsem recept s rebarborou, abych nemusela delat kolac, nerada pecu :) No a tohle byla nejlepsi volba! Ta máta v tom? Uáááá <3

Odkaz na uvaření

hippolyta 22.05.14 22:29

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Khoresht Rivas - ragú s rebarborou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Lyduska
340 příspěvků 31.05.17 12:59

Recept vyzerá veľmi dobre. Už aj ukladám. Včera som stála v obchode pri peknej rebarbore… a… nekúpila. Nabudúce určite kúpim.

Příspěvek upraven 02.06.17 v 11:36

 
svato
1415 příspěvků 30.05.14 21:56

Priznávam sa, že doteraz mi nenapadlo ochutnať plody dráča, tak tohto roku skúsim :jazyk:

 
hippolyta
392 příspěvků 24.05.14 08:32

Ano. Navod zde. Persani tomu rikaji mast-o-musir a delaji to s medvedim cesnekem.

 
Dadooa
268 příspěvků 24.05.14 01:37

@hippolyta Omacka je jako tchaka?

 
exczech
297 příspěvků 24.05.14 00:24

@tlustá bába
Je to jsem mel zasazene pred barakem tady se tomu rika Burberry bush a je jich spousta ruznych odrud. Ten co jsem mel se musi sadit v rukavicich nebot ma dost trnu.

Příspěvek upraven 24.05.14 v 00:27

 
exczech
297 příspěvků 24.05.14 00:19

@tlustá bába http://youtu.be/IoZAceJFvCA

Příspěvek upraven 24.05.14 v 01:23

 
tlustá bába
1202 příspěvků 24.05.14 00:14

@exczech
Zadej si do vyhledávače: Berberis! :mavam:

 
tlustá bába
1202 příspěvků 24.05.14 00:08

Plody keře, který kdysi rostl na každé mezi, ale pak přišli vědci a zjistili, že je hostitelem nějaké choroby, která pak ničí pšenici. Tak se to všude vykácelo.
Plody jsou hodně bohaté na vitamín C a používal se v lidovém léčitelství.
Teď se občas vidí jako živý plot, protože má ostny - a když takový zloděj prolézá dřišťálem, tak velmi pláče a silně krvácí. Zanechává stopy a může být vypátrán. :lol: :mavam:

 
exczech
297 příspěvků 24.05.14 00:00

@tlustá bába Co to vlastne je ten dristal?

 
tlustá bába
1202 příspěvků 23.05.14 23:29

Mě ten šafrán přišel na pekáč buchet s povidly.
Ale - tady jsem viděla šafrán od f. Grešík, krabička stojí (teď nevím) 45,– nebo 50,– Kč a je ho 0,1 g! Čili - 1 gram 450 až 500,– Kč, jestli se nepletu.
Tak to ho musí pacičkama sbírat nějaká cibetka!
To jsem blázen! 8o
@Eja
Neleníme, opylujeme a zmičurinujeme BRUSKUS! Kampak na nás s dřišťálem! A nebóóóó Jolanka připašuje sazenice - a neleníme, opylujeme - a je tu dřišťál bruskusový a rázem jsme za hvězdy. Nojo, ale co si vezmeme na sebe, až si půjdeme pro tu Nobelovu cenu?! Pořád se chodí ve fraku? :think:

 
Eja
3798 příspěvků 23.05.14 21:26
Nádhera!

Co přidat k brusinkám trochu kustovnice čínské? Jol, co ty na to?

 
hippolyta
392 příspěvků 23.05.14 09:51

Šafrán kupuji v Praze v arabských obchodech, 2 g se pohybují mezi 60 - 80 Kč, ale není to žádná super kvalita. Ve Francii kupuji marocký šafrán za zhruba 15 EUR dózička (má asi 3 g).

 
exczech
297 příspěvků 23.05.14 04:49

@tlustá bába Zajimalo by me kolik u vas stoji safran. Snazil jsem si ho objednat prez Amazon a 12 gramu dobre kvality Perskeho safranu stoji $56.99
 http://www.amazon.com/…ery_sr_pg1_1?…

Příspěvek upraven 23.05.14 v 05:01

 
tlustá bába
1202 příspěvků 23.05.14 00:11

@jolana
Hlásím, že šafrán už mám opravdu opravdický, dřišťál shánět asi nebudu, třeba u tohoto receptu http://www.labuznik.cz/recept/tachin/ jsem s úspěchem použila brusinky, navíc je mám ráda.
To aby se jeden fakt rozkrájel!
@hippolyta
Jahodu už jsem našla, zatím brčálově zelenou. Nevadí, kdo si počká, ten se dočká… hlavně, aby měly pravou chuť od sluníčka, aby to mělo grády! Už se těším!
:mavam: :mavam:

 
jolana
5064 příspěvků 22.05.14 23:36

Jj, mam minutku casu, mrknem tu a tu taka dobrota..pris­busobila to jo ale urcite aj tak chuti.. polo s rebarborou je ozaj veelmi chutne..a brusinky miesto dristalu je tiez dobry napad.. :mavam:
http://www.labuznik.cz/…s-dristalem/
PS: dristal cize zereshk si u iranca v supermarkete v nemecku lahko kupite…a aj kvaliny safran a ani jedno nie je drahe :mavam:

 
hippolyta
392 příspěvků 22.05.14 23:07

Nene, neztratí. Ale když ho tam nedáš, nebudeš ho výrazně postrádat, to je taková jeho zvláštnost. S ním je to ale lepší. A ano, placky jsou nafoukané nány, ty máš paměť!

Myslela jsem na tebe nedávno, mám v plánu zase jeden úchylný recept s rajčaty - a s jahodami. Tak jen čekám, až dozrajou (jahody), protože mi přijde, že to bude stát za to.

 
tlustá bába
1202 příspěvků 22.05.14 22:55

Jako kuřák, i když nějaký čas už bývalý, mám trochu zmrzačenou chuť. Přijde mi, jestli se tam ten šafrán neztratí… Možná bych raději udělala šafránovou rýži…
A na tu jogurtovou omáčku s mátou se už vyloženě klepu! Zkusím to s krůtím prsem, abychom měli další variaci.
Ty placky jsou Nafoukané nány?
P. S.: Onehdá jsem vyzkoušela Tvoje Rajče Melba s pestem z česneku medvědího, musí se ho dát o trochu méně, než pesta z rukoly, ale je to také dobré.
:mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz