Recept Khoreshe Gormeh Sabzi z Persie

Íránská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Khoreshe Gormeh Sabzi z Persie

Postup

V pekáči rozehřát 2 lžíce oleje a osmažit cibuli po 3-4min.do zlatova. přidat maso a smařit ho po 5-10min. za stálého míchání tak, aby bylo maso hnědé po všech stranách. Přidat pískavici, kurkumu, skořici a smažit další 1 min. Přilít vodu a přivéct vše do varu. Snížit teplotu, přikrýt a dusit po 45min. Sem tam zamíchat. Rozehřát zbytek oleje na malé pánvičce a za častého míchání osmažit na něm petrželu a pažitku po 2-3min. Vmíchat fazole do masa, přidat smažebou petrželku, pažitku a citronovou šťávu. Osolit a opepřit. Dusit vše po dalších 30-35min., až je maso měkké. Podávat horké s ¨Perská rýže s Tah-dig¨z Labužníka, nebo bílou dušenou rýží.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 04.08.03 vloženo
  • 7875x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 lžíce oleje
  • 1 velká cibule posekaná
  • 500g libového hovězího, jehněčího, nebo kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 1 lžice koření pískavice řecké semeno (fenugreek)
  • 1/2 lžičky pomleté skořice
  • 2 lžičky pomleté kurkumy
  • 600ml vody
  • 30g čerstvé petrželky posekané
  • 30g nastříhané pažitky
  • 430ml konzerva fazolí dobře propláchnuté a slité
  • šťáva z jednoho citronu
  • sůl a pepř
  • BUDE ZDE OBRÁZEK

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Khoreshe Gormeh Sabzi z Persie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Khoreshe Gormeh Sabzi z Persie

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Khoreshe Gormeh Sabzi z Persie.

kabelko, ani jsem si nevšimla Tvého ohodnocení za které Ti děkuji ;o)

cuso, s některým kořeným se zajisté musí pomalinku, zvláště s tím, na které nejsme zvyklí, což znám moc dobře ze své vlastní zkušenosti ;o) Vím, že to sem nepatří, ale gratuluji k té snouborďátské stříbrné a k hokejovému vítězství nad Rusy ;o)

Ještě jednou zdraví,

Cuso
349 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Khoreshe Gormeh Sabzi z Persie.

Babi, tak som to v nedeľu uvaril ako jeden z chodov slávnostnej tabule. Hosťom to veľmi chutilo, aj keď jedlo malo na naše pomery zvláštnu chuť. Čo ale určite nabudúce spravím je to že budem opatrný so škoricou. Trošku mi ušla ruka. :-) Ďakujem za skvelý tip.

kabelka78
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Khoreshe Gormeh Sabzi z Persie.

moc dobré jídlo. Velice jemná a vyvážená chuť bylinek.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz