Recept Khoreshe Badenžán Polo z Persie

kabelka78 Íránská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a osmažíme na pánvi. Mezi tím necháme ve větším hrnci rozehřát olej, na kterém osmažíme předem lehce pocukrovanou a na kostičky nakrájenou cibuli. Celý obsah pánve vsypeme do hrnce, přidáme rajčata zbavená slupky, 2 lžičky rajského protlaku, 3 limu a zalejeme vodou, jako bychom chtěli vařit guláš. Necháme na mírném plameni vařit za občasného míchání. Jakmile se vše vaří, okrájíme baklažány a narájíme je podélně na 1 cm. široké plátky. Ty z obou stran hodně posolíme a necháme okapat. (cedník, umyvadlo) Po 20-ti minutách okapávání plátky baklažánu zabalíme postupně do ručníku a naklepeme. Pak osmažíme do zlatova na pánvi a klademe ve vrstvách do našeho hrnce. To vše se vaří zhruba ještě 45 minut, než baklažán úplně změkne a obsah hrnce má hustší kašovitou konzistenci. Pozn. ty citróny se nejí, slouží jako koření. S těmi sušenými limetami to je trochu těžší, u nás jsem je ještě neviděl. Vozí mi je kamarád z Německa z Iránských obchodů. Asi 30kusů jich stojí 1,5 Euro.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 07.07.04 vloženo
  • 6704x zobrazeno

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 300 gr. hovězího masa
  • 3 rajčata
  • 6 cibulí větších
  • rajsky protlak
  • 2 baklažány
  • 3 sušené limety (limu)
  • sůl, pepř, cukr, olej

Doporučená příloha

  • Rýře Basmati popř. pita

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 17.5.11 16:29

Diskuse k receptu Khoreshe Badenžán Polo z Persie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Khoreshe Badenžán Polo z Persie

jolana
5068 příspěvků 20.2.14 11:51

Ak puzijeme miesto baklazanu poleny zlty hrasok (dame ho k masu od zaciatku) tak pripravime dalsi Khoreshe ktory podavame s hranolkami.. veelmi chutny..

http://www.aashpazi.com/gheymeh

:mavam:
jolana
5068 příspěvků 22.5.13 17:07

..vytahujem este tento recept a dodavam ze v pomalom hrnci je to takisto super :palec:

jolana
5068 příspěvků 28.8.12 23:01

..a trosku vybornej exotiky :mavam:

jolana
5068 příspěvků 13.1.12 20:51

:lol: ..to som rada ze mi veris, aj ked na to dosli ti iranci sice a nie ja.. :mrgreen: :P

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.1.12 20:26

Jolano, zkusim naklepat priste, verim ti! :P

jolana
5068 příspěvků 13.1.12 20:18

Kastrulek plny vone a chuti , diky kabelko :)
PS:.. naklepavaju cez utierku aby sa opiekol do zlatava a chrumkava a ked sa pokladie na vrch nasiakne viac stavou z masa a takto vynikne aj chut baklazanu–teda jedno neprerazi druhe.. preto sa naklepava ..susene limetky sa jedia, nieze nie .. a tie cierne susene (najprv sa nalozia do soli a potom sa nasusia) su do tohto kastroliku lepsie.. :mavam:

Příspěvek upraven 13.01.12 v 20:50

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.5.11 10:11

midlo, nedelala, opekam lilek jak je. Alespon nenatahne tolik omastku jako ten suchy a naklepany. A nijak mi to nevadi ze neni „poceny“ a zdimany. Ale je to jen moje hledisko, neopekam ho nasucho. Urcite poda vycerpavajici odpoved Jolana, jak to s temi lilky je.

midla
266 příspěvků 19.5.11 09:43

wydro, to naklepání lilku přes utěrku jsi dělala. Má to vůbec nějaký smysl?

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.5.11 17:32

Di, jednu mam, ale ony tak zasadni v tom jidle nejsou.Ale dik, podivam se tam, delam z nich caj.

di
2453 příspěvků 17.5.11 17:21

Wydro: sušené limetky by měli mít ve Farahu, aspoň dřív je tam prodávali.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.5.11 16:48

Skoda, ze to kabelka zapichnul… mozna by vyznamne prispel do labuznika dalsimi recepty.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.5.11 16:29

Tohle jsou přesne recpty pro wydru :-) Tak dnes přišel na řadu . Moc jsem si pochutnala, jako maso jsem použila kližku . Koření chilli a trochu římský kmín. Limetky nemám, ale sušené listy jsem přidala. Příloha byla rýže a zakysaná smetana.
Dobrý, kabelko, moc dobrý ! :lol: :potlesk:

Labužník gabusa02
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Khoreshe Badenžán Polo z Persie

Limetky se daji nahradit citronovou stavou, staci 1 lzice. Take si dovoluji poznamenat, ze jak vlozime lilek, varime maximalne 10-15 minut, lilky nesmi byt rozpadle, ale porad zustat v kuse. Proto pri krajeni spicku lilku jen opatrne oskrabeme, ale neukrajujeme, tak nam bude drzet lilek pekne pohromade.

lubork
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Khoreshe Badenžán Polo z Persie

Muzu se zeptat na ty sušené limetky, zda bych je nemohl od toho kamaráda případně nějak sehnat? Dík moc, můj mail je tortoiseturtle na centrum.cz

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Ořechový koláč Ořechový koláč
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz