Recept Kežmarská velikonoční pečínka

Ela Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Chlebíčkovú formu vyložíme tenkými plátkami slaniny a potom kapustnými listami uvarenými v slanej vode alebo vo vývare z kostí. Mäso pomelieme, okoreníme, osolíme, zvlhčíme smotanou, premiešame s krupicou a rozotrieme do vyloženej formy. Potom do nej zatlačíme klobásu, prikryjeme opäť kapustovými listami a slaninou. Prikryjeme alobalom a asi 40 min. v rúre pečieme.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 30.04.04 vloženo
  • 3859x zobrazeno

Ingredience

  • 150g slaniny
  • 8 kapustových listov - zelí
  • 200 g hovädzieho mäsa - hovězí
  • 200 g bravčového mäsa - vepřové maso
  • 1 KL mletého korenia
  • 1 KL mletej červenej papriky
  • soľ
  • 100 ml sladkej smotany
  • 2 PL krupice
  • 200 g klobásy

Doporučená příloha

  • Varené omastené zemiaky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kežmarská velikonoční pečínka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Chléb s celerem Chléb s celerem
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz