Recept Kedlubny s hráškem a mrkví Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kedlubny s hráškem a mrkví

Postup

1. Oloupaným kedlubnám nařízneme vršky. Vaříme je 15 min. v osolené vodě. Scedíme, proli­jeme studenou vodou a vydlabeme. Mrkev s vršky kedluben pokrájíme na kostičky. Vaříme zhruba 5 min ve 3 - 4 lžících osolené vody s cukrem. Sýr pokrájíme na kostičky. Bylinky omyjeme, osušíme a posekáme. 2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Mrkev promícháme s hráškem, vejci, sýrem a bylin­kami. Nádivku osolíme a opepříme. Dužinu z kedluben rozmixujeme, smícháme se sme­tanou a vývarem a vložíme do zapékací formy. 3. Kedlubny naplněné nádivkou pečeme při­kryté 20 - 30 min. a dalších 10 min. odkryté.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 11.06.03 vloženo
  • 6228x zobrazeno

Čas přípravy

  • 95 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 300 kcal, 17 g bílkovin, 14 q tuků, 22 g sacharidů
  • 8 kedluben (asi po 200 g)
  • 200 g mrkve
  • 1/4 lžičky cukru
  • 50 g eidamu
  • 1 svazek kerblí­ku
  • 1/2 svazku pažitky
  • 200 g mraženého hráš­ku
  • 4 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 250 ml smetany
  • 1 lžička zrnit. vývaru

Doporučená příloha

  • Výbornou přílohou je bramborová kaše.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kedlubny s hráškem a mrkví

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz