Recept Kedlubny plněné hříbky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kedlubny jen omyjeme neloupáme a upečeme je tak v horké troubě do měkka. Po vyndání je necháme prochladnout a troubu necháme zapnutou. Až kedlubny vychladnou, aby nás nespálily, tak je teprve oloupáme a vykrájíme střed- použijeme ho třeba do polévky. Na části másla zpěníme drobně pokrájenou cibuli, hříbky, nebo směs hub necháme okapat a nakrájíme vše smícháme dohromady a posolíme dle chuti. Touto směsí naplníme kedlubny, naskládáme do pekáčku, poklademe je máslem, zakryjeme pokličkou, nebo alobalem a zapečeme.Tak po 15 minutách přidáme kysanou smetanu a ještě necháme v troubě zrůžovět.
Můžeme udělat i z čerstvých hub, ale ty po pokrájení chvíli podusíme na té zpěněné cibulce a pak je pokapeme citronem.
Můžete si na plnění změnit i zeleninu, pokud kedlubny nemusíte. Takto je to moc dobré, alespoň mi jsme si pochutnali!

Dobrou chuť!
Už rostou!!!

Evropské dobroty.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 11.06.08 vloženo
  • 2042x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 kedluben
  • 300 g hříbků, nebo směsi hub naložených v octě,možno i čerstvé
  • 1 cibule
  • 50 g másla
  • 1/4 l kysané smetany
  • sůl

Doporučená příloha

  • pečené brambory, bramborová kaše ap.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kedlubny plněné hříbky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz