Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
wydra Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Před lety v jedné anglické rodině nám naservírovala pani domácí
pečené jehněčí na česneku s medovou krustou, které se doslova skvělo na
velkém stole a kolem té mísy byly další úžasné doplňky jako dlouhé,
fazolové lusky na másle, tohle kedlubnové pyré a škoda, že další
„doplňky“ si nepamatuji.
Chvíli mi trvalo, než jsem tu známou chuť kedlubny identifikovala, v téhle
podobě jsem ji nikdy nejedla. Od té doby už jsem ho dělala tolikrát,
i k jiným masům než k jehněčímu a zatím každému to chutnalo.
Do osolené vody dáme vařit dobře oloupaný (aby nezůstaly žádné
třásně) a na osminky nakrájený kedluben. Když je měkký, vyndáme do
nádoby a tyčovým mixerem rozmixujeme na pyré. Žádnou tekutinu
nepřidávat! Přidáme kus másla, promícháme a servírujeme. Už
nesolíme!
Pyré je slaďoučké, nadýchané, výborné.
Za pokus to stojí, dělám i malému jako čepičku nástavbu na bramborovou kaši a k tomu kuřecí maso třeba i vařené. Ke grilovanému kuřeti je to také moc dobré!
Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy
jakékoliv maso, žádná, jehněčí na česneku s medovou krustou
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Dnes jsem dělal květákovou polévku, tak jsem zkusil pyré květákové
nakonec skončilo v té polévce…
To kedlubnové pyré je totiž špica
Jedna kedlubna, kousek masla a takovy uspech
Stale rikam, ze v jednoduchosti je krasa !
A navic chutnalo i casinovi !
wydru těší
…od neděle dojídám kůzlečí na bylinkách a už se mi zajídá…
Dávám max. počet hvězdiček
Dnes jsem pro odlehčení zkusil tůhlenc tohle zde…
To pyré je kardinální
wydra, těch titulů za názvem by mohlo být ještě víc… TAKE5
Gaburiatko,potesilas , ze i uplne jednoduchy recept muze chutnat, potesit. A pockej az pyre udelas k tomu jehnecimu, nebo obycejnemu, pecenemu kuratku !
740 příspěvků 13.06.11 19:14
Wydra, tak kedlubnove pryre bolo uzasneeee
Jemnucke a lahodne
Sice dcerka nechcela ochutnat, ale uz bola
napapana inych veci, ale ostatni chvalili
Pre mna skvelaaa vec a presne sa mi to hodi ako
ty pises aj na zemiakove pyre
Urcite som nerobila posledny krat 
Příspěvek upraven 13.06.11 v 19:14
gaburiatko, ja zase zkusim a to hned dneska to co robieva tvoja babka, to se zase libi mne! Tak si pak vymenime chutove prozitky, jo?
740 příspěvků 12.06.11 07:57
Wydra kraaaasne a jednoduche, milujem taketo receptiky
Moja mala miluje zeleninku, ale teraz ma obdobie
hlavne ovocia, u babiny si prave uzivame ceresne, maliny 
Ale mala mi to zatial ani raz nechcela zjest.
Skusim to tvoje pyre z kalerabiku 
Inak moja babka robieva z kalerabu, teda kedlubnu tiez prilohu, ale tak, ze ho nastruha na hrubom struhadle s mrkvou v pomere, aky mas rada a dusi ich spolu so stipkou soli na masle. Tiez delikatesa
Zkus, nic nepokazasis, malej tu misku ted skoro celou snedl
Líbí se mi ta jednoduchost! Mám v lednici dvě kedlubny, asi to s nimi zkusím. Díky, wydro.