Recept Kedlubnová pomazánka s křenem

(Hodnoceno 3x) velebinka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kedlubnová pomazánka s křenem

Postup

Kedlubnu očistíme, umyjeme, nastrouháme na jemném struhadle, vložíme do mísy, pokapeme šťávou z citronu a necháme chvíli stát. V druhé míse utřeme majonézu s máslem do pěny, přidáme oloupaná nakrájená vejce, nastrouhané okurky, osolíme, opepříme a promícháme. Z nastrouhané kedlubny vymačkáme šťávu, vmícháme do máslové pěny, přidáme na jemném struhadle nastrouhaný křen, nakrájenou cibulku i s natí a promícháme. Před podáváním uložíme na dvacet minut do ledničky. Pomazánku můžeme ozdobit plátky rajčaty a kolečky uvařeného vejce.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 25.05.07 vloženo
  • 13233x zobrazeno

Ingredience

  • 300 g kedlubny
  • polovina citronu
  • jedna lžička nastrouhaného křenu
  • dvě vejce uvařená natvrdo
  • dvě sladkokyselé okurky
  • dvě lžíce majonézy
  • 100 g rostlinného másla
  • dvě mladé cibulky s natí
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 30.8.15 18:04

Rostlinné máslo nahrazeno máslem normálním - vlastně ani netuším, čemu se říká rostlinné máslo… že by Hera? Ale ta mi zase nesedí do pomazánky, tak nevím, co je tím přímo myšleno.
V těchto tropických vedrech nebyl problém máslovo-majolkovou pěnu našlehat během chvilky i ručně :)
Pomazánka je překvapivě velmi dobrá, ale křenu by snesla daleko více (já dodatečně přidala ještě celou lžíci) :)

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Hedwyka 12.7.15 11:33

Rostlinné máslo jsem nahradila vaničkou tvarohu. Po dodělání mne neoslovila, ale do rána se krásně rozležela a moc jsme si pochutnali.

Odkaz na uvaření

Janinka356 2.9.14 07:38

Neměla jsem kyselou okurku, proto jsem přidala 2 PL tatarské omáčky a 2 PL majolky. Místo čerstvého křenu jsem použila 1 PL pálivého křenu ve skleničce. Nakonec jsem vmíchala nadrobno nasekanou pažitku. Druhý den jsem pomazánku namazala na opečený toustový chléb a je pravda, že se po ní jen zaprášilo, takže jsem nestihla ani udělat fotky :-D.

Odkaz na uvaření

Lyduska 5.2.13 16:39

Chrenu som dala 2 PL, i tak ho takmer nebolo cítiť.

Uvaření se již líbí 8 labužníkům
Odkaz na uvaření

danda 28.6.11 22:54

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Kedlubnová pomazánka s křenem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kedlubnová pomazánka s křenem

Zuzka1973
2379 příspěvků 1.9.15 14:55

Zkoušela jsem v malém množství (jen z malé kedlubny na dvě housky ke svačině) bez okurčiček (nechtělo se mi otevírat novou sklenici ;) ) a výsledek moc mile překvapil - krásně jemná chuť, skoro ještě lepší než s okurkami a bez rozležení :)
Kedluben je nějak moc, takže vážně díky za tento recept :mavam:

Labužník jandule02
1099 příspěvků 31.8.15 12:34

Urodilo se strašně gigantů - takže jsem si řekla, že to zkusím. Jen místo okurek jsem použila nasekané kapary. Souhlasím s většinou, čerstvá nic moc, ale po 12 hodinách v lednici dost jedlá. Takže další tip, jak spotřebovat kedlubnovou záplavu.

Zuzka1973
2379 příspěvků 30.8.15 20:15

Dala jsem si zbytek této pomazánky na topinky - bylo to výborné, řekla bych, že snad ještě lepší, než jen na čerstvém pečivu :palec:

EDIT:
Podle komentářů jsem usoudila, že bude nejlépe pomazánku nechat rozležet, což jsme samozřejmě učinila - byla dělána večer a načala se k snídani, zbytek padl k večeři na zmíněné topinky :)

Příspěvek upraven 30.08.15 v 20:17

Zuzka1973
2379 příspěvků 30.8.15 20:12

@birkana aha… :D Tak proto to neznám, protože to nekupuju :D
Kdysi jsem používala heru do těst, ale nějak mi přijde, že už to pak není takové, jako to bývalo, tak už jen a jen máslo klasické… do všeho a na vše…
Jasně, že jsem zkoušela sem tam používat i margarín - ale nechutná nám to s ním, takže i kdyby byl zdravější než máslo, stejně bych jej už nekoupila…
Takže jsem opravdu netušila, co se konkrétné myslelo tím rostlinným máslem…
Pamatuju, že kdysi se prodávalo Juno, a to asi bylo rostlinné (ale ruku bych za to do ohně nedala, nevzpomínám si přesně a nechce se mi to hledat :) ) Ale pamatuju si na něj proto, že mi nechutnalo… :D
Pamatuju i to, že bylo v kelímku…
Tak možná ještě dělají i dnes něco v tom smyslu, jen mně to v obchodech uniká, neboť se po tom nepídím - kupuji jen máslo, občas sádlo (když nemám po ruce vlastní) a nic jiného nevyhledávám ani neprohlížím detailně regály :oops:
:mavam:

birkana
1741 příspěvků 30.8.15 18:52
Máslo???

@Zuzka1973, komentářem v tvém Uvaření jsi mne pobavila. Tedy s tím rostlinným máslem :potlesk:. Ona je to taková imitace (jak by řekl Vlasta Burian) skutečného másla :mrgreen:. Je většinou prosta součástí živočišného původu, tedy vhodná (snad i :nevim: ) pro vegany :roll:. V marketu jsem kdysi viděla další paskvil, nízkotučné máslo 8o. Podle složení je v něm zašlehána (za vydatné pomoci přídatných látek) voda! Tedy ten, kdo si namaže krajíc, žere vodu a ještě má radost, že snad zhubne :potlesk:

Začetla jsem se do receptu - v Ingrediencích se uvádí rostlinné máslo, v postupu je psáno pouze máslo :jazyk:

Já zastávám názor, že buď si chlebík namažu poctivým máslem (nebo pomazánkou z něho). A nebo hubnu a budu mít k jídlu tenký půlkrajíček s tvarohem z odstředěného mléka a vééélkou hromadu zeleniny :think:. Šizením „chuti“ podvádím přece sama sebe :zed:

esmeralda
4812 příspěvků 9.2.13 00:20

Dando, moje drahá polovice zakoupila kedlubny se kterými jsem nevěděla co dělat. Zajásala jsem tedy nad touto pomazánkou.

Bohužel, ač jsem pomazánce nabídla tykání, ani mne neoslovila.
Po třech dnech jí posílám zaplavat si na Bondi.
Je docela možné, že australské kedlubnářství není na úrovni. :,(

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kedlubnová pomazánka s křenem - Velebinko :-)

ze zbylých tří kedloubků, které už nikdo nechtěl, jsem včera kolem půlnoci vyrobila pomazánku, ochutnala a nijak mne neoslovila.
Dnes jsem koupila černý chléb a myslela si, že budu mít večeři jen já…, ale opak byl pravdou :-))
Chutě se rozležely a pomazánka je vynikající, vlastně už není :-)) Dík ! :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz