Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kedlubny nakrájíme na plátky a uvaříme je téměř doměkka ve vařící osolené vodě. Necháme je okapat. Šunku nadrobno nakrájíme. V kastrůlku rozehřejeme máslo, zasypeme ho moukou, za stálého šlehání metlou zalijeme vývarem, osolíme, po chvilce přilijeme mléko a uvaříme hustší omáčku. Do chladnoucí omáčky přimícháme nasekané bylinky, žloutky, polovinu strouhaného sýra a dochutíme citrónovou šťávou. Kedlubny smícháme se šunkou, vložíme do pekáčku vymazaného máslem, přelijeme bešamelem a posypeme zbytkem strouhaného sýra. Zapečeme v maximálně vyhřáté troubě.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
různě upravené brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kedlubničky gratinované se šunkou
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
díky, lepší bude „tvrdého“. Opraveno, děkuju. Bona
Ahoj, bono, malá připomínka - parmazán není tučný sýr. Spíše naopak. Ten dojem dělá vysoké procento sušiny.