Recept Kebabčeta na skare (na roštu) Pra

Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Mleté maso osolíme, řádně prohněteme s trochou vody a necháme 3-4 hodiny v chladu uležet. Přidáme černý pepř a opatrně římský kmín. Koření řádně zapracujeme do masa a směs opět necháme 3–4 hodiny v chladu uležet. Vytvoříme válečky cca 3x12 cm, které pokládáme na studený, lojem potřený rošt tak, aby se nedotýkaly. Kebabčeta se pečou na žáru (ne na plameni) tak, aby zezlátla, současně si zachovala hnědě vypečené čáry od roštu, zůstala šťavnatá, ale neměla růžový střed. Při pečení je postupně otáčíme. Přílohy: Bílý chléb, směs drobně krájené cibule s petrželkou, čerstvá rajčata, nebo salát z pečených paprik a plátků lilku, čerstvých rajčat, cibule, soli, černého pepře, vinného octa a oleje. (Zapsala babička mikulika před 100 lety ve Varně.) Aperitiv: Mastika říznutá troškou vody. Nápoj k jídlu: Suché červené víno. (Doporučuji bulharskou směs červených vín Cabernet Sauvignon a Pamid z Assenovgradské oblasti)

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 01.11.06 vloženo
  • 6682x zobrazeno

Čas přípravy

  • 8 hod

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • ½ kg hovězího (nejlépe plece), troška vody, sůl, černý pepř, římský kmín.

Doporučená příloha

  • Přílohy: Bílý chléb, směs drobně krájené cibule s petrželkou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kebabčeta na skare (na roštu)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz