Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
mikulik Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mleté maso osolíme, řádně prohněteme s trochou vody a necháme 3-4 hodiny v chladu uležet. Přidáme černý pepř a opatrně římský kmín. Koření řádně zapracujeme do masa a směs opět necháme 3–4 hodiny v chladu uležet. Vytvoříme válečky cca 3x12 cm, které pokládáme na studený, lojem potřený rošt tak, aby se nedotýkaly. Kebabčeta se pečou na žáru (ne na plameni) tak, aby zezlátla, současně si zachovala hnědě vypečené čáry od roštu, zůstala šťavnatá, ale neměla růžový střed. Při pečení je postupně otáčíme. Přílohy: Bílý chléb, směs drobně krájené cibule s petrželkou, čerstvá rajčata, nebo salát z pečených paprik a plátků lilku, čerstvých rajčat, cibule, soli, černého pepře, vinného octa a oleje. (Zapsala babička mikulika před 100 lety ve Varně.) Aperitiv: Mastika říznutá troškou vody. Nápoj k jídlu: Suché červené víno. (Doporučuji bulharskou směs červených vín Cabernet Sauvignon a Pamid z Assenovgradské oblasti)
Recept je z kategorií: Mleté maso
Přílohy: Bílý chléb, směs drobně krájené cibule s petrželkou
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kebabčeta na skare (na roštu)