Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V kastrolku rozehřát máslo, vložit do něj hlavičky hub s odříznutou nožkou a posekanou šalotku. Vše 5 minut podusit. Přidat všechno koření a bylinky, promíchat a přidat slité a dobře okapané šneky (jsou-li z konzervy, tak je ještě předem propláchnout). Podusit další 2 minuty. Zalít vínem a odstavit. Předehřát troubu na 190°C Do prohlubinek speciálních porcelánových, nebo nerezových servírovacích mističek na přípravu šneků (viz odkaz) rozdělit nejdříve hlavičky hub, na ně pak rozdělit šneky (jsou-li menší a tím pádem je-li jich víc jak 24, tak do některých prohlubinek dát po dvou.). Nahoru misek pomocí lžíce rozdělit bylinkové máslo s vínem a nakonec vše ukončit čepicí sýru. Misky poskládat na plech s nízkým okrajem, plech vložit do předehřáté trouby a vše péct tak 6-7 minut, nebo do té doby, až máslo bublá, sýr se rozpustí a dostane zlatavou barvu. Máte.li v troubě gril, můžete ještě asi 10 cm pod ním na minutku vše ogrilovat. Plech opatrně (máslo je nesmírně horké!) vyndat z trouby a pomocí chňapky každou misku postavit na připravený talířek vyložený ubrouskem. Ihned dobrůtku podávat dokud je horká a podávat k ní bagetu, nebo bílý selský chléb. Ten namáčet do bylinkového másla. Jako příbor se používají specielní vidličky k pojídání šneků. Firma Snailex (se zásilkou službou mám velmi dobré osobní zkušenosti, zasílají přímo na moji adresu). Nerezové misky Porcelánové misky Vidličky
Recept je z kategorií: Raci, žáby, hlemýždi, šneci
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Sneci specialita