Recept Sneci specialita

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sneci specialita

Postup

V kastrolku rozehřát máslo, vložit do něj hlavičky hub s odříznutou nožkou a posekanou šalotku. Vše 5 minut podusit. Přidat všechno koření a bylinky, promíchat a přidat slité a dobře okapané šneky (jsou-li z konzervy, tak je ještě předem propláchnout). Podusit další 2 minuty. Zalít vínem a odstavit.

Předehřát troubu na 190°C
Do prohlubinek speciálních porcelánových, nebo nerezových servírovacích mističek na přípravu šneků (viz odkaz) rozdělit nejdříve hlavičky hub, na ně pak rozdělit šneky (jsou-li menší a tím pádem je-li jich víc jak 24, tak do některých prohlubinek dát po dvou.). Nahoru misek pomocí lžíce rozdělit bylinkové máslo s vínem a nakonec vše ukončit čepicí sýru.

Misky poskládat na plech s nízkým okrajem, plech vložit do předehřáté trouby a vše péct tak 6-7 minut, nebo do té doby, až máslo bublá, sýr se rozpustí a dostane zlatavou barvu. Máte.li v troubě gril, můžete ještě asi 10 cm pod ním na minutku vše ogrilovat.

Plech opatrně (máslo je nesmírně horké!) vyndat z trouby a pomocí chňapky každou misku postavit na připravený talířek vyložený ubrouskem. Ihned dobrůtku podávat dokud je horká a podávat k ní bagetu, nebo bílý selský chléb. Ten namáčet do bylinkového másla. Jako příbor se používají specielní vidličky k pojídání šneků.

Firma Snailex (se zásilkou službou mám velmi dobré osobní zkušenosti, zasílají přímo na moji adresu).
Nerezové misky
Porcelánové misky
Vidličky

Recept je z kategorií: Raci, žáby, hlemýždi, šneci


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.11.10 vloženo
  • 8431x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 konzervu šneků (asi 200 g) s obsahem 24 i více kusů (záleží na jejich velikosti), nebo šneky v bujonu např.od firmy Snailex (viz odkaz dole)
  • 24 malých žampionů, nejraději béžových
  • 100 g čerstvého sladkého másla
  • 1 navršená lžíce jemně posekané petrželky
  • 3-4 stroužky utřeného česneku
  • 1 lžička mořské soli
  • špetka bílého pepře
  • velká špetka nebo dvě červené mleté papriky (nejlépe uzené)
  • 1 navršená lžička drobně posekané šalotky
  • malá špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • 2-3 lžíce suchého bílého vína
  • 100 g nastrouhaného sýru Ementálu, nebo podobného chutného sýru
  • bageta, nebo selský bílý chléb nakrájený na tlusté plátky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sneci specialita

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz