Recept Sneci specialita

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sneci specialita

Postup

V kastrolku rozehřát máslo, vložit do něj hlavičky hub s odříznutou nožkou a posekanou šalotku. Vše 5 minut podusit. Přidat všechno koření a bylinky, promíchat a přidat slité a dobře okapané šneky (jsou-li z konzervy, tak je ještě předem propláchnout). Podusit další 2 minuty. Zalít vínem a odstavit.

Předehřát troubu na 190°C
Do prohlubinek speciálních porcelánových, nebo nerezových servírovacích mističek na přípravu šneků (viz odkaz) rozdělit nejdříve hlavičky hub, na ně pak rozdělit šneky (jsou-li menší a tím pádem je-li jich víc jak 24, tak do některých prohlubinek dát po dvou.). Nahoru misek pomocí lžíce rozdělit bylinkové máslo s vínem a nakonec vše ukončit čepicí sýru.

Misky poskládat na plech s nízkým okrajem, plech vložit do předehřáté trouby a vše péct tak 6-7 minut, nebo do té doby, až máslo bublá, sýr se rozpustí a dostane zlatavou barvu. Máte.li v troubě gril, můžete ještě asi 10 cm pod ním na minutku vše ogrilovat.

Plech opatrně (máslo je nesmírně horké!) vyndat z trouby a pomocí chňapky každou misku postavit na připravený talířek vyložený ubrouskem. Ihned dobrůtku podávat dokud je horká a podávat k ní bagetu, nebo bílý selský chléb. Ten namáčet do bylinkového másla. Jako příbor se používají specielní vidličky k pojídání šneků.

Firma Snailex (se zásilkou službou mám velmi dobré osobní zkušenosti, zasílají přímo na moji adresu).
Nerezové misky
Porcelánové misky
Vidličky

Recept je z kategorií: Raci, žáby, hlemýždi, šneci

Nahlásit recept

  • 25.11.10 vloženo
  • 8558x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 konzervu šneků (asi 200 g) s obsahem 24 i více kusů (záleží na jejich velikosti), nebo šneky v bujonu např.od firmy Snailex (viz odkaz dole)
  • 24 malých žampionů, nejraději béžových
  • 100 g čerstvého sladkého másla
  • 1 navršená lžíce jemně posekané petrželky
  • 3-4 stroužky utřeného česneku
  • 1 lžička mořské soli
  • špetka bílého pepře
  • velká špetka nebo dvě červené mleté papriky (nejlépe uzené)
  • 1 navršená lžička drobně posekané šalotky
  • malá špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • 2-3 lžíce suchého bílého vína
  • 100 g nastrouhaného sýru Ementálu, nebo podobného chutného sýru
  • bageta, nebo selský bílý chléb nakrájený na tlusté plátky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sneci specialita

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Chilli con carne Chilli con carne
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz