Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Den předem potřeme panenku směsí drceného kmínu, soli, citrónové kůry, majoránky a petrželky. Vše důkladně vmasírujeme do masa, v tento moment je zapotřebí trochu péče a citu... Odložíme do ledničky. V den pečení si připravíme rozpuštěné máslo, citrónovou šťávu a kyselou smetanu, kterými budeme maso průběžně (v poměrně krátkých intervalech) a pravidelně potírat. Troubu předehřejeme na 220°C, vložíme pekáček vytřený máslem, do kterého jsme uložili maso a pečeme 20-25 minut. Střídavě a často potíráme výše zmíněnými ingrediencemi a případně podlijeme vývarem nebo vodou. Upečené maso vyjmeme, udržujeme teplé (zabalené do alobalu), výpek zaprášíme moukou, promícháme a vrátíme do trouby provařit. Dosolíme a dochutíme. Panenku nakrájíme na plátky a na talíři přeléváme šťávou.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
opékané brambůrky a libovolná dušená zelenina (špenát, kapusta, mrkev…apod.)
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Když moje babička panenku pekla..