Recept Kdoule ve vinné omáčce

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kdoule ve vinné omáčce

Postup

1. Kdoule oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jádřin­ce. 1 l vody svaříme s 2 lžícemi cukru, mletým zázvo­rem a citron. šťávou. Vložíme kdoule a vaříme v nále­vu asi 20 min. Scedíme; přitom zachycujeme tekutinu. 2. Bezinky omyjeme a uvedeme do varu s vínem, 500 ml kdoulového vývaru, 4 lžícemi cukru, vanili­novým cukrem a badyánem. Povaříme asi 10 min., pak omáčku přecedíme. 3. Škrobovou moučku rozšleháme ve 3 lžících vody a vmícháme do omáčky. Necháme vychladnout, při­tom občas zamícháme. 4. Omáčku rozlijeme do talířů. Kdoule vějířovitě naříz­neme a poklademe na omáčku. Můžeme ozdobit díl­ky citronu, bezinkami, badyánem, meduňkou.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 31.10.02 vloženo
  • 4677x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 260 kcal, 2 g bílkovin, 0,7 g tuků, 52 g sacharidů
  • 2 kdoule
  • 6 lžic cukru
  • 1 lžička mlet. zázvoru
  • 2 lžíce cit­ronové šťávy
  • 300 g bezinek
  • 500 ml kabernetu Sauvig­non
  • 1 bal. vanilinového cukru
  • 2 badyány
  • 3 lžičky škro­bové moučky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kdoule ve vinné omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Zeleninová pomazánka

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz