Recept Kdoule ve vinné omáčce

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kdoule ve vinné omáčce

Postup

1. Kdoule oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jádřin­ce. 1 l vody svaříme s 2 lžícemi cukru, mletým zázvo­rem a citron. šťávou. Vložíme kdoule a vaříme v nále­vu asi 20 min. Scedíme; přitom zachycujeme tekutinu. 2. Bezinky omyjeme a uvedeme do varu s vínem, 500 ml kdoulového vývaru, 4 lžícemi cukru, vanili­novým cukrem a badyánem. Povaříme asi 10 min., pak omáčku přecedíme. 3. Škrobovou moučku rozšleháme ve 3 lžících vody a vmícháme do omáčky. Necháme vychladnout, při­tom občas zamícháme. 4. Omáčku rozlijeme do talířů. Kdoule vějířovitě naříz­neme a poklademe na omáčku. Můžeme ozdobit díl­ky citronu, bezinkami, badyánem, meduňkou.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 31.10.02 vloženo
  • 4386x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 260 kcal, 2 g bílkovin, 0,7 g tuků, 52 g sacharidů
  • 2 kdoule
  • 6 lžic cukru
  • 1 lžička mlet. zázvoru
  • 2 lžíce cit­ronové šťávy
  • 300 g bezinek
  • 500 ml kabernetu Sauvig­non
  • 1 bal. vanilinového cukru
  • 2 badyány
  • 3 lžičky škro­bové moučky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kdoule ve vinné omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz