Recept Kávové ledové Frappe
babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Do džbánu nalít studenou kávu, kahlua likér a zamíchat. Nalít směs do nádobky na přípravu ledových kostek a nechat zmrznout, nejméně po 2 hodiny, nebo do příštího dne. V mixéru rozmixovat 5 kávových zmražených kostek, vodku a mléko, nebo smetanu pro každého. Mixovat asi 10sekund na ledovou kaši. Rozlít do otevřených sklenic na Martini a povrch posypat kakaem, chcete-li.
- 03.01.05 vloženo
- 12403x zobrazeno
Ingredience
- Na 14 ledových kostek (asi 30ml každá):
- 280ml studené silné černé kávy
- 110ml Kahlua likéru
- Pro jednu porci:
- 5 ledových kávových kostek
- 30ml vodky s trochou vanilkového cukru, nebo vanilkové vodky (2 lžíce)
- 60ml mléka nebo smetany (4 lžíce)
- kakao na posypání
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kávové ledové Frappe
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kávové ledové Frappe
126 příspěvků 25.1.09 03:43
Výrobu Frappe v Kanadě popsala babi, ne já. Nemohu posoudit, co je to „pravé Frappe“, ani jaký je rozdíl v přípravě v jednotlivých destinacích. Nicméně trvám na tom, že hrubá slova na Labužníka nepatří - v tom se snad shodneme . . .
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Abych tě vyvedla z omylu, tak jak píšes se také Frappe nedělá. Na pravé Frappe je speciální přístroj, něco jako na presso. V tomto přístroji se káva prudce schladí a vyleze z něj frappé.
PS: Ona třeba taková domácí čína, nebude ta pravá čína z Číny, ale také se jí říká čína.;-)
126 příspěvků 25.1.09 03:43
Milý Ondro2, ono je trochu rozdíl mezi tím, co se připravuje jako rychlovka, aby to dalo co nejméně práce (a co propaguje třeba právě firma, vyrábějící instantní kávu), a mezi originálem, případně tím, co člověk dělá s láskou k vaření. Ten rozdíl je asi takový, jako když srovnáš piškotový korpus, koupený v hyper super, napatlaný krémem z pytlíku a domácí oříškový dort, s krémem dle výběru - a že je jich na Labužníku několik. Nic proti rychlovkám, ale každému, co mu chutná, není-liž pravda? A ve výběru výrazů by ses mohl opravdu mírnit; snad budu zařazena mezi mravokárce, ale kupodivu mi to nebude vadit . . .
Vždy se najde mravokárce.
Trochu slušného vyjadřování by neuškodilo.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Tenhle recept je na hovno!!!Frappe se dělá takhle
Ingredience:
asi 2cl vody
3 lžíce instantní kávy
5 kostek ledu
cukr-kdo chce
Postup:
Všechny ingredience dáme do šejkru(můžeme použít ruční mixér) a pořádně promícháme,dokud se nevytvoří pěna.Přelijeme do sklenice a na ozdobu posypeme cukrem.