Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Čerstvou mletou kávu nasypeme do džezvy, zalijeme studenou vodou, uvedeme do varu, necháme dvakrát vzkypět a odstraníme z tepelného zdroje. Po 1-2 minutách přidáme kávovou lžičku studené vody a necháme stát další minutu. Do silnostěnné sklenice vložíme větší kostku cukru, na ni nalijeme nahřáté brandy a zapálíme. jakmile plamen uhasne, nalijeme na cukr čerstvě připravenou kávu (*nebo kávu připravenou v kávovaru*) a přidáme šlehanou smetanu. Podáváme se lžičkou. *Kávu můžeme připravit i takto:* Na nahřátou dezertní stříbrnou lžíci položíme kostku cukru, nalijeme brandy, zapálíme nad šálkem čerstvě připravené kávy a hořící opatrně vložíme do kávy. *Poznámka:* Horký nápoj, ostřejší kávové vůně a tmavě kávové barvy, bez kávové usazeniny, s plovoucí vrstvou ušlehané smetany, chuť sladká, smetano-kávová s příchutí alkoholu; 1 porce minimálně 19 cl. Čerpáno z tajných zdrojů :-) (1974).
Recept je z kategorií: Příprava kávy
podle chuti, nejlépe stejná jako u kávy bílé české
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Káva královská