Recept katův šleh 5

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

katův šleh 5

Postup

Maso nakrájíme na nudličky a naložíme do marinády a necháme odležet min.2 hodiny ale můžeme i déle.Mezitím si připravíme směs na bramboráky ,nastrouháme brambory syrové i vařené na jemném struhadle,přidáme mouku,2 vejce,sůl,pepř,majoránku a strouhanku aby těsto bylo hodně husté.Rádně promícháme.Smažíme na sádle dozlatova. Na pánev dáme trochu oleje,přidáme nadrobno nakrájený špek a hned na kolečka nakrájenou cibuli a hrubě nakrájený česnek.Krátce osmahneme a hned přidáme maso.Opékáme na prudkém ohni asi 5 min,přidáme hrášek a kukuřici (mražené,nebo sterilované)krátce opečeme a přidáme asi lžíci kečupu (sladkého)a naběračku vývaru nebo vody.Krátce prohřejeme aby se kečup a vývar spojil.Podáváme s bramboráčky. Pozor pasta Sambal oelek je velmi ostrá.Přidejte podle chuti.Jídlo je hodně ostré.

Recept je z kategorií: Krkovička

Nahlásit recept

  • 07.06.09 vloženo
  • 20348x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • Na marinádu
  • lžíčka: římského kmínu,koriandr,bazalka,směs Garam massala,olivový olej,světlá sojová omáčka,2 lžíčky pasty Sambal Oelek
  • Maso: Krkovice
  • Ostatní: cibule na kolečka,nahrubo pokrájený česnek,hrášek,kukuřice(podle chuti)kečup sladký,vývar,špek
  • Na bramboráky:
  • dvě uvařené brambory ve slupce,6 syrových oloupaných brambor, hrubámouka, 2 vejce,sůl, pepř,majoránka a strouhanka

Doporučená příloha

  • Bramboráčky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 20.12.15 21:58

Ač se Pohlreich tomu brání a nemůže mu přijít na jméno, tak tohle jídlo pod různými názvy jako např. kaťák, masová směs, masové nudličky, čína … už dávno pustilo v českých restauracích a domácnostech kořeny :-) Podávané s rýží, hranolkama, bramborákama, ať domácíma nebo kupovanýma mraženýma, nikdy nezklame a Češi ho prostě milují :-) Tento recept používá trochu odlišné koření a je fakt dobrý :-) Teda domácí, v hospodě bych si ho fakt nedala :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu katův šleh 5

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
mrtvola
1394 příspěvků 19.07.09 23:49
Re: katův šleh

Pozitivně mě zaujala mě ta vařená brambora do bramboráku. Můžeš mi nějak přiblížit, jak se změní chuť nebo technologie přípravy díky těm vařeným bramborám?

standaji
2 příspěvky 19.07.09 23:31
Re: katův šleh

co to je?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Květáková polévka Květáková polévka
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Chilli con carne Chilli con carne
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz