Recept Kaszanka

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do hrnce vložíme ovarové maso, kůže, bobkový list a nové koření, zalijeme studenou vodou a pomalu vaříme. Vaříme až do chvíle, kdy se kůže i maso pomalu rozpadají, cca 10 minut před koncem varu přidáme játra. Vyndáme vařené maso a přecedíme. Vývar použijeme na vaření pohankových krup. Kroupy vaříme buď ve vodní lázni nebo v troubě, v poměru 1:1 ve vodní lázni nebo v poměru 1:2 v troubě. Je to ale velice přibližné a je potřeba kroupy hlídat. Jednotlivá zrnka mají být měkká, ale nesmí se lepit a nebo rozpadat. Necháme zchladnout a pomeleme maso a kůže. Maso přidáme ke kroupám, postupně přimícháváme krev. Okořeníme. Hmota by měla mít hustotu tužšího těsta na bramborák. Kaszanku můžeme nacpat do střev – pokud máme strojek. Pak vaříme ještě cca 30 minut. Nebo do sklenek a pak /sterilizujeme, na pomalém ohni při 85 stupních okolo 1,5 hodiny. Recept a kaszanku dodal Andrzej, foto Miloš, konzumace bude dnes s nošovickým zelím a brambory - taky Miloš

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.12.09 vloženo
  • 3610x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 - 3 hodiny

Ingredience

  • 2 kg pohankových krup
  • 2 l vývaru z ovaru
  • 1 litr krve
  • 2,5 kg ovaru z hlavy, eventuelně z kolena, ale toho by mi bylo líto
  • 1 kg kůží
  • 0,5 kg jater vepřových
  • sůl.
  • pepř – černý, bílý 50% na 50%
  • majoránka
  • muškátový květ
  • 4-5 bobkových listů
  • nové koření
  • 4 – 6 zoubků česneku

Doporučená příloha

  • brambory, nošovické kysané zelí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kaszanka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Pupek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.12.09 06:09
Re: Kaszanka

Tohle mě láká ochutnat, ale na výrobu si asi ještě netroufnu. Nebylo by foto?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz