Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mouka z jedlych kastanu je vyborna pro celiaky a stejne tak pro diabetiky.
Osobne jedle kastany mam velice rada v jakekoliv podobe a pridala jsem jiz
nekolik ruznych receptu na Labu. Zajiste jsem si nejprve zjistila, zda-li se
v CR mouka prodava a zde jsou dve adresy
Mouka
z jedlych kastanu Bio
Mouka z jedlých kaštanů Hildegarda
Troubu předehřát na 180°C. Olejem vymastit dortovou nebo koláčovou formu (asi 25 - 30 cm, čím větší, tím tenčí bude placka). Do mísy prosít mouku a přidat k ní dostatečně mléka s vodou a umíchat vše na kašičku bez jakýchkoliv hrudek. Přidat sůl, cukr a vše promíchat. Směs nalít do připravené formy a povrch posypat ořechy, jehličkami rozmarýnky, semínky, hrozinkami a kůrou. Vložit do trouby a péct asi 35 minut (+ -). Upečenou placku nechat vychladnout ve formě a potom ji nakrájet na dílky. Podávat s čerstvym Ricotta sýrem, chcete-li a sklenkou dezertního vína "Vin Santo" z Toskánska nebo moravského slámového vína.
Recept je z kategorií: Koláče
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kaštanový koláč - Castagnaccio ricco
1 příspěvek 13.5.13 12:38
Moc díky za inspiraci, mouku jsem koupila a nikde jsem nemohla najít nějaký slušný recpet. vyzkouším. hezký den
sveva, dekuji za navstevu receptu, ktery jsem nekolikrat upekla, avsak nemam po ruce obrazek. Respektuji vsak prani adminu, nevkladat jine, nez vlastni obrazky.
Jakmile nekdy upecu, vyfotografuji a pridam k receptu. Tim, ze udavam velikost formy, tim take udavam vysku upecene placky.
Jak rikate, je dobre pri nakupu vlastne cehokoliv si vsimat data do kdy je produkt v zaruce (cerstvy).
S pozdravem…
Pěkný toskánský podzimní recept. Při nákupu mouky doporučuji dát pozor, aby nebyla stará. Obvyklá výška je 1-3 cm a že je upečený poznáte podle pěkných prasklin na povrchu, vypadá to jako vyprahlá hlína.
Původní jednoduchost (bývala to dokonce slaná příloha) si dnes často vylepšují přidáním kakaa, cukru a vajec.
Zdravím.
gabu a Frantisko, kdyz jsem po kratkou dobu zila v Jeseniku, spratelila jsem se s majitelem tamniho obchodu se zdravou vyzivou. Kdyz jsem neco hledala na co jsem byla zvykla z Kanady, tak jsem mu to vysvetlila a on byl ochoten se po takovemto vyrobku poohlednout. Vesmes uspel a nektere veci se nakonec staly casti jeho nabidky
Takze si prostudujte nejenom zasilkove obchody,
ale take mistni obchody s ochotnym majitelem…
740 příspěvků 9.4.11 13:36
No som zvedava, ci objavim gastanovu muku v obchodoch u nas v SR. Recept vyzera lakavo, mna obcas stve, ze nemozem zohnat u nas niektore suroviny.
Frantisko, jsem rada, ze se Ti recept libi. Mela jsem jej dlouhatanskou dobu v pocitaci a dnes me napadlo se podivat, jestli se konecne dostane koupit mouka v CR. K me obrovske radosti jsem nasla nekolik odkazu a tak mozna pro zmenu pridam nejaky recept z Francie. Dekuji Ti za nakouknuti a preji Ti prijemnou nedeli
recept se mi libi, ikdyz netusim kde by se v praze dala sehnat mouka z kastanu
jo jsem slepa … Babi moc diky
za odkazy
2452 příspěvků 8.4.11 18:55
Nemáte tam málo tekutiny? Jen se ptám, nikdy jsem to nedělala, recept neznám, ale tady píšou něco jiného - i v jiných receptech, které jsem našla, byly ty poměry odlišné, viz.