Recept Kaštanový koláč - Castagnaccio ricco Dia Veg Bezlep

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kaštanový koláč - Castagnaccio ricco

Úvod

Mouka z jedlych kastanu je vyborna pro celiaky a stejne tak pro diabetiky. Osobne jedle kastany mam velice rada v jakekoliv podobe a pridala jsem jiz nekolik ruznych receptu na Labu. Zajiste jsem si nejprve zjistila, zda-li se v CR mouka prodava a zde jsou dve adresy
Mouka z jedlych kastanu Bio

Mouka z jedlých kaštanů Hildegarda

Postup

Troubu předehřát na 180°C. Olejem vymastit dortovou nebo koláčovou formu (asi 25 - 30 cm, čím větší, tím tenčí bude placka). Do mísy prosít mouku a přidat k ní dostatečně mléka s vodou a umíchat vše na kašičku bez jakýchkoliv hrudek. Přidat sůl, cukr a vše promíchat.

Směs nalít do připravené formy a povrch posypat ořechy, jehličkami rozmarýnky, semínky, hrozinkami a kůrou. Vložit do trouby a péct asi 35 minut (+ -). Upečenou placku nechat vychladnout ve formě a potom ji nakrájet na dílky.

Podávat s čerstvym Ricotta sýrem, chcete-li a sklenkou dezertního vína „Vin Santo“ z Toskánska nebo moravského slámového vína.

Recept je z kategorií: Koláče


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.04.11 vloženo
  • 3776x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g mouky z jedlých kaštanů
  • 400 ml vlažného mléka s trochou vody (anebo 2% mléko)
  • špetka nebo dvě soli
  • 50 g hrozinek na 1/2 hodiny namočených do vlažné vody a slitých
  • 50 g piniových semínek
  • hrst vlašských ořechů nasekaných
  • 1 lžíce cukru
  • jehličky z jednoho stonku rozmarýnky
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • kůra z jedné 1/4 pomeranče nakrájená na jemné proužky
  • sýr Ricotta, nemusí být

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kaštanový koláč - Castagnaccio ricco

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ssedlac
1 příspěvek 13.05.13 12:38
Díky

Moc díky za inspiraci, mouku jsem koupila a nikde jsem nemohla najít nějaký slušný recpet. vyzkouším. hezký den :)

 
babi
6360 příspěvků 10.04.11 22:09

sveva, dekuji za navstevu receptu, ktery jsem nekolikrat upekla, avsak nemam po ruce obrazek. Respektuji vsak prani adminu, nevkladat jine, nez vlastni obrazky.
Jakmile nekdy upecu, vyfotografuji a pridam k receptu. Tim, ze udavam velikost formy, tim take udavam vysku upecene placky.
Jak rikate, je dobre pri nakupu vlastne cehokoliv si vsimat data do kdy je produkt v zaruce (cerstvy).
S pozdravem…

 
sveva
751 příspěvků 10.04.11 14:09

Pěkný toskánský podzimní recept. Při nákupu mouky doporučuji dát pozor, aby nebyla stará. Obvyklá výška je 1-3 cm a že je upečený poznáte podle pěkných prasklin na povrchu, vypadá to jako vyprahlá hlína.
Původní jednoduchost (bývala to dokonce slaná příloha) si dnes často vylepšují přidáním kakaa, cukru a vajec.
Zdravím.

 
babi
6360 příspěvků 09.04.11 22:19

gabu a Frantisko, kdyz jsem po kratkou dobu zila v Jeseniku, spratelila jsem se s majitelem tamniho obchodu se zdravou vyzivou. Kdyz jsem neco hledala na co jsem byla zvykla z Kanady, tak jsem mu to vysvetlila a on byl ochoten se po takovemto vyrobku poohlednout. Vesmes uspel a nektere veci se nakonec staly casti jeho nabidky :-) Takze si prostudujte nejenom zasilkove obchody, ale take mistni obchody s ochotnym majitelem…

 
gaburiatko
739 příspěvků 09.04.11 13:36

No som zvedava, ci objavim gastanovu muku v obchodoch u nas v SR. Recept vyzera lakavo, mna obcas stve, ze nemozem zohnat u nas niektore suroviny.

 
babi
6360 příspěvků 08.04.11 23:54

Frantisko, jsem rada, ze se Ti recept libi. Mela jsem jej dlouhatanskou dobu v pocitaci a dnes me napadlo se podivat, jestli se konecne dostane koupit mouka v CR. K me obrovske radosti jsem nasla nekolik odkazu a tak mozna pro zmenu pridam nejaky recept z Francie. Dekuji Ti za nakouknuti a preji Ti prijemnou nedeli :-)

 
Frantiska
927 příspěvků 08.04.11 22:40

recept se mi libi, ikdyz netusim kde by se v praze dala sehnat mouka z kastanu :) jo jsem slepa … Babi moc diky za odkazy

 
di
2451 příspěvků 08.04.11 18:55

Nemáte tam málo tekutiny? Jen se ptám, nikdy jsem to nedělala, recept neznám, ale tady píšou něco jiného - i v jiných receptech, které jsem našla, byly ty poměry odlišné, viz.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz