Recept Kaštanový koláč - Castagnaccio ricco Dia Veg Bezlep

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kaštanový koláč - Castagnaccio ricco

Úvod

Mouka z jedlych kastanu je vyborna pro celiaky a stejne tak pro diabetiky. Osobne jedle kastany mam velice rada v jakekoliv podobe a pridala jsem jiz nekolik ruznych receptu na Labu. Zajiste jsem si nejprve zjistila, zda-li se v CR mouka prodava a zde jsou dve adresy
Mouka z jedlych kastanu Bio

Mouka z jedlých kaštanů Hildegarda

Postup

Troubu předehřát na 180°C. Olejem vymastit dortovou nebo koláčovou formu (asi 25 - 30 cm, čím větší, tím tenčí bude placka). Do mísy prosít mouku a přidat k ní dostatečně mléka s vodou a umíchat vše na kašičku bez jakýchkoliv hrudek. Přidat sůl, cukr a vše promíchat.

Směs nalít do připravené formy a povrch posypat ořechy, jehličkami rozmarýnky, semínky, hrozinkami a kůrou. Vložit do trouby a péct asi 35 minut (+ -). Upečenou placku nechat vychladnout ve formě a potom ji nakrájet na dílky.

Podávat s čerstvym Ricotta sýrem, chcete-li a sklenkou dezertního vína „Vin Santo“ z Toskánska nebo moravského slámového vína.

Recept je z kategorií: Koláče


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.04.11 vloženo
  • 3683x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g mouky z jedlých kaštanů
  • 400 ml vlažného mléka s trochou vody (anebo 2% mléko)
  • špetka nebo dvě soli
  • 50 g hrozinek na 1/2 hodiny namočených do vlažné vody a slitých
  • 50 g piniových semínek
  • hrst vlašských ořechů nasekaných
  • 1 lžíce cukru
  • jehličky z jednoho stonku rozmarýnky
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • kůra z jedné 1/4 pomeranče nakrájená na jemné proužky
  • sýr Ricotta, nemusí být

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kaštanový koláč - Castagnaccio ricco

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ssedlac
1 příspěvek 13.05.13 12:38
Díky

Moc díky za inspiraci, mouku jsem koupila a nikde jsem nemohla najít nějaký slušný recpet. vyzkouším. hezký den :)

 
babi
6360 příspěvků 10.04.11 22:09

sveva, dekuji za navstevu receptu, ktery jsem nekolikrat upekla, avsak nemam po ruce obrazek. Respektuji vsak prani adminu, nevkladat jine, nez vlastni obrazky.
Jakmile nekdy upecu, vyfotografuji a pridam k receptu. Tim, ze udavam velikost formy, tim take udavam vysku upecene placky.
Jak rikate, je dobre pri nakupu vlastne cehokoliv si vsimat data do kdy je produkt v zaruce (cerstvy).
S pozdravem…

 
sveva
751 příspěvků 10.04.11 14:09

Pěkný toskánský podzimní recept. Při nákupu mouky doporučuji dát pozor, aby nebyla stará. Obvyklá výška je 1-3 cm a že je upečený poznáte podle pěkných prasklin na povrchu, vypadá to jako vyprahlá hlína.
Původní jednoduchost (bývala to dokonce slaná příloha) si dnes často vylepšují přidáním kakaa, cukru a vajec.
Zdravím.

 
babi
6360 příspěvků 09.04.11 22:19

gabu a Frantisko, kdyz jsem po kratkou dobu zila v Jeseniku, spratelila jsem se s majitelem tamniho obchodu se zdravou vyzivou. Kdyz jsem neco hledala na co jsem byla zvykla z Kanady, tak jsem mu to vysvetlila a on byl ochoten se po takovemto vyrobku poohlednout. Vesmes uspel a nektere veci se nakonec staly casti jeho nabidky :-) Takze si prostudujte nejenom zasilkove obchody, ale take mistni obchody s ochotnym majitelem…

 
gaburiatko
739 příspěvků 09.04.11 13:36

No som zvedava, ci objavim gastanovu muku v obchodoch u nas v SR. Recept vyzera lakavo, mna obcas stve, ze nemozem zohnat u nas niektore suroviny.

 
babi
6360 příspěvků 08.04.11 23:54

Frantisko, jsem rada, ze se Ti recept libi. Mela jsem jej dlouhatanskou dobu v pocitaci a dnes me napadlo se podivat, jestli se konecne dostane koupit mouka v CR. K me obrovske radosti jsem nasla nekolik odkazu a tak mozna pro zmenu pridam nejaky recept z Francie. Dekuji Ti za nakouknuti a preji Ti prijemnou nedeli :-)

 
Frantiska
927 příspěvků 08.04.11 22:40

recept se mi libi, ikdyz netusim kde by se v praze dala sehnat mouka z kastanu :) jo jsem slepa … Babi moc diky za odkazy

 
di
2451 příspěvků 08.04.11 18:55

Nemáte tam málo tekutiny? Jen se ptám, nikdy jsem to nedělala, recept neznám, ale tady píšou něco jiného - i v jiných receptech, které jsem našla, byly ty poměry odlišné, viz.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Karbanátky Karbanátky
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz