Recept Kaštanový likér
Ela Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Šľahačku prevaríme s gaštanovou čokoládou a horkou čokoládou. Necháme ochladiť, pridáme kondenzované mlieko a rum. Všetko spolu rozmixujeme a necháme vychladiť.
Recept je z kategorií: Nápoje
- 13.05.04 vloženo
- 20340x zobrazeno
Ingredience
- 1 šľahačková smotana
- 2 čokoládové tyčinky "gaštany"
- 4 štvorčeky horkej čokolády
- sladené kondenzované mlieko
- 1/2 l rumu
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kaštanový likér
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kaštanový likér
Dnes jsem brala důchod a zítra jdu nakoupit potřebné ingredience .Protože nám o minulých vánocích moc chutnal,letos budu dělat z dvojité dávky.
Nerozumím.Nic jsem sem nepsala, a smajlíky nesnáším, takže bych ho nikdy nikam nedala.
Příspěvek upraven 16.12.11 v 19:57
Právě se chladí a je to chuťovka
Opět vytahuju na světlo tento likér, je rychlý a před Vánocemi se hodí. Opět jím budu obdarovávat přátele.
9 příspěvků 25.1.09 03:43
výborný,vždy jsem dělala karamelový a letos prvně kaštanový je vynikající
Loni jsem ho na vánoční svátky znova vařila, vlastně i letos bych mohla, do trouby se to nemusí strkat, což je pro mě v tuto chvíli velmi důležité… Loni to byl úžasný zážitek a nestydím se za to, že jsem na něj chodila každý den.
A chutnal i návštěvám. Dokonce jsem ho
jedné kamarádce dávala jako dárek. A stále používám lahve se
špuntíkem od Bernarda.
311 příspěvků 25.1.09 03:43
včera jsem udělala, dneska po ránu jsme ochutnali ve firmě a je to skvostné, asi by to chtělo naležet, ale to nevydrží
98 příspěvků 25.1.09 03:43
Keďže sa blížia vianoce, pripomínam tento výborný likér. Stojí za to vyskúšať ho.
výborný…
…moc dobrý likér, to připomínám proto, abych upozornila na dávno vložený recept…
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Niekoľkokrát som už vyskúšala a je ozaj výborný. Potom som raz tiež použila namiesto gaštanovej tyčinky ľadovú čokoládu, a likér mimoriadne stuhol, sotva sa lial. Prekvapilo ma, že zmena čokolády (len druh, nie množstvo) mala takýto efekt, takže som skúsila znovu ľadovú čokoládu. Likér už na druhý deň stuhol tak, že sa nelial vôbec a z fľaše ho dolujeme lyžičkou. Ak sa ponechá pri izbovej teplote, zasa začne tiecť, a tak som ho preliala do zaváracej fľaše so širokým hrdlom a teraz ho vykrajujem lyžičkou. Uvažujem o nejakom využití pri plnení pečiva, ale asi by sa to muselo vyjedať priamo z chladničky, predsa len sa to v teple rozteká.
Hotovo! Sice jsem do poslední chvíle netušila, do čeho likér naleju, ale zachránila mě jedna dlouho schovávaná láhev od piva Bernard i se špuntíkem
) Takže láhev můžu v lednici
klidně položit a nic se mi nevyleje.
)
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Ježíši Mánku, to tedy bude !
Tak už je v oblíbených… Jéžiši, to zase bude kil navrch!!!
Zdraví Vali.
26 příspěvků 25.1.09 03:43
…a vlastne uplne povodne som chcela vyjadrit obdiv a vdaku za tento recept, ktory rozhodne cez vikend u nas doma bude!
26 příspěvků 25.1.09 03:43
..to mi celkom nevyslo:-)) len som chcela nadsene suhlasit - mna naucila pouzivat kastany ako polevu kamaratka a bol to teda OBJAV!
s polevou sa krasne pracuje, zda sa mi, ze je
dokonca hladsia ako z inych cokolad a da sa rozotriet ozaj na tenucko a ked
potom v chladnicke stuhne.. no baaasen! 
26 příspěvků 25.1.09 03:43
26 příspěvků 25.1.09 03:43
elo, s množstvím šlehačky opatrně - právě tuhnutí je u těchto polev problém, ale uložení dezertu v chladničce hodně pomůže. Dávala jsem asi půl deci, možná by to trocha másla taky nepokazila.
276 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj, kytka.
A takto vznikajú najlepšie recepty. Tvoj nápad budem čo najrýchlejšie realizovať pri najbližšom pečení. Gaštany vždy boli a budú pre mňa laskominka.
Ale ešte, koľko si dala tej šľahačky? A poleva stuhla dobre? Netreba tam dať aj trochu tuku? Ďakujem aj za odpoveď aj za inšpiráciu.
Pekný večer.
26 příspěvků 25.1.09 03:43
Tošku odbočím - pořebovala jsem onehdy čokoládovou polevu, čokolády na vaření doma nebylo, tak jsem použila kaštany, celou tabulku, rozpustila s trochou šlehačky - no, lepší polevu jsem ještě neměla! Doporučuju pro VIP dezerty.
Eli tak dneska jsem to zkoušela a je to fakt super!!!!! Už chladíme v lednici ale samozřejmě degustujeme
Nahoru jsem dala šlehačku a mandli
je to moc dobré tak doufám že zítra budu
mít hostům co nabídnou chichiiii 
Další recept s kondenzovaným mlékem
To zase bude
škoda že je to mléko tolik kalorické
zpříjemňovala bych si vždycky pracovní dobu
takovými to dobrůtkami
chichi
383 příspěvků 25.1.09 03:43
jaky prusvih, elo, tady se kondezovane mleko vubec neprodava
zato ryb hromady, fuj zdrava strava, fuj…
zkusim po navsteve Cech, privezu si zasobu
kastanu a jesenky, dik!
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Elo,
tento recept jsi určitě napsala přímo pro mě.
Děkuji, vyzkouším, možná i vyfotím
Moc Tě zdravím!!!