Recept Kaštanový koláč - Castagnaccio
zlomax Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
S laskavou pomocí Soničky Umbertice přeloženo z kalendáře Cucina Toscana. Je zde i podobný koláč od Babi jen s malými rozdíly v ingrediecích.
Postup
Dejte do mísy prosetou kaštanovou mouku, kakao, cukr, sůl, skořici a přidejte pomaloučku trochu olivového oleje, vodu, mléko a Marsalu. Rozmixujte pomerančovou kůru, rozmarýn, hřebíček a přidejte k hmotě. Vymastěte pekáč a nalijte tam těsto, posypte rozinkami, piniovými semínky, mandlemi a zakápněte „nití“ oleje. Dejte do trouby (170°C) na 5 minut. Po té době vyndejte pekáč z trouby a přidejte další rozinky, piniová semínka, mandle, ale i fenyklová semínka, rozmarýn podle chuti; vraťte zpět do trouby a počítejte ještě asi 25 minut pečení. Vyndejte z trouby, nechte vychladnout, posypte vanilkovým cukrem a servírujte.
Recept je z kategorií: Koláče Moučníky
- 20.01.12 vloženo
- 4188x zobrazeno
Čas přípravy
- 45 - 50 min
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 200 gr kaštanové mouky
- 40 cl (20 vody, 20 teplého mléka)
- ½ skleničky Marsala - lze nahradit dezertním vínem
- 1 lžíci cukru
- špetku soli
- 2 lžíce hořkého kakaa
- 1 lžíci mleté skořice
- 2 hřebíčky
- 2 proužky kůry z pomeranče
- 1 větvička rozmarýnu
- 1 lžičku semínek fenyklu
- 50 g rozinek
- 50 g piniových semínek
- 6 mandlí
- olivový olej
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku22.1.12 12:21
Těsto se zdá poněkud řídké, ale nebojte se ono se to v troubě zredukuje samo.
Líbí se miDiskuse k receptu Kaštanový koláč - Castagnaccio
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kaštanový koláč - Castagnaccio
426 příspěvků 22.1.12 13:15
Jelikož to stále pro přidání fotek píše error, tak je najdete zde: http://zlomax.rajce.idnes.cz/…astagnaccio/
426 příspěvků 22.1.12 12:21
Těsto se zdá poněkud řídké, ale nebojte se ono se to v troubě zredukuje samo.
426 příspěvků 22.1.12 10:10
Konečně jsem se rozhoupal, takže ještě jednu sklenku Jamesona a jdu do koláče. Držte palce ať to dobře dopadne.
426 příspěvků 22.1.12 00:23
Ostatně jak jsem před minutou zjistil tak všechny fotografie na zmíněném webu adminkou jsou obšlehnuté z kalendáře Cucina Toscana pro rok 2012. Jen s tím rozdílem, že si dal někdo práci a zrcadlově je otočil. Ač otáčím kalendářem zleva do prava, nahoru a dolu, odzadu dopředu nikde není NOT COPIED. A to je pro mě dost důležitá věc.
426 příspěvků 22.1.12 00:09
Svevo, moc děkuji. Ano byl tam ještě jeden obrázek použitý z kalendáře, což ostatně činí vícero lidí a nejen v čechách ale i jinde po světě. Byl smazán adminkou, protože našla tu samou fotku zde: http://www.ristorantedalino.it/…/gallery.htm
Pokud by někdo četl pozorně tak píšu, že to je překlad z kalendáře. A mě se taky nelíbí, že na mojich vlastních fotkách je labuznik.com!
Jinak se už druhý den přemlouvám k upečení koláče, ale nějak to nestíhám. Snad zítra a foto samozřejmě dám jinam.
Pěkný toskánský recept, Zlomax to pojal opravdu bohatě, ten původní je skromnější. Že je to upečené poznáte podle rozpraskání povrchu, jako vyprahlá hlína. Výsledek je hutná placka, taková polentová (nebyla tam ještě jedna fotka?) a peklo se to v pocínované měděné nízké formě. Mouka je nejlepší sladká podzimní. Je velmi jemná a téměř nepotřebuje cukr. Kakao se logicky přidávalo až později. Děkuji za vložení.