Recept Kaštánky z fazolí

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Přebrané a propláchnuté fazole namočíme přes noc do vody a druhý den uvaříme doměkka. Studené scedíme a rozmixujeme nebo umeleme. Rozehřátý tuk s kakaem a umělým sladidlem rozšleháme, promícháme s fazolemi a rumem na tušší hmotu. Pokud je moc řídká, můžeme přidat trochu mouky nebo škrobu. Z hmoty tvarujeme malé katánky. Můžeme polít dia-čokoládou. Necháme zaschnout a několik dnů odležet v chladu. Pozn.-Recept je vhodný spíše pro "dvojkaře". Jedničkáři ať si raději spočítají výměnné jednotky v cukroví "cukrovém". Pro všechny s diabetem ale platí: střídmost především!

Recept je z kategorií: Pro diabetiky

Nahlásit recept

  • 23.11.07 vloženo
  • 3019x zobrazeno

Ingredience

  • 100 g fazolí
  • 1 lžíce kakaa
  • 40 g rostlinného tuku
  • trochu rumu
  • 2 odměrky Kandisinu (nebo jiného, nekalorického tekutého sladidla)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kaštánky z fazolí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
papik
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Kaštánky z fazolí

v detstve nám mamka takto vyrábala „gaštanové pyré“ z velikých farebných fazulí.
Pretlačala cez lis na varené brambory, dochucovala ako pravé jedlé gaštanové pyré…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz