Recept Kaštánky z fazolí

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Přebrané a propláchnuté fazole namočíme přes noc do vody a druhý den uvaříme doměkka. Studené scedíme a rozmixujeme nebo umeleme. Rozehřátý tuk s kakaem a umělým sladidlem rozšleháme, promícháme s fazolemi a rumem na tušší hmotu. Pokud je moc řídká, můžeme přidat trochu mouky nebo škrobu. Z hmoty tvarujeme malé katánky. Můžeme polít dia-čokoládou. Necháme zaschnout a několik dnů odležet v chladu.

Pozn.-Recept je vhodný spíše pro „dvojkaře“. Jedničkáři ať si raději spočítají výměnné jednotky v cukroví „cukrovém“. Pro všechny s diabetem ale platí: střídmost především!

Recept je z kategorií: Pro diabetiky

Nahlásit recept

  • 23.11.07 vloženo
  • 2861x zobrazeno

Ingredience

  • 100 g fazolí
  • 1 lžíce kakaa
  • 40 g rostlinného tuku
  • trochu rumu
  • 2 odměrky Kandisinu (nebo jiného, nekalorického tekutého sladidla)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kaštánky z fazolí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
papik
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Kaštánky z fazolí

v detstve nám mamka takto vyrábala „gaštanové pyré“ z velikých farebných fazulí.
Pretlačala cez lis na varené brambory, dochucovala ako pravé jedlé gaštanové pyré…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Snadný chia puding s ovocem

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Cibulačka Cibulačka
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz