Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
casino Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Patrně další lilková pomazánka, tentokrát jako příloha k pečené rybě.
Oloupaný lilek nakrájíme na kostičky, smícháme s cukrem, šťávou, tymiánem a nadrobno krájeným česnekem. Pečeme v troubě pod pokličkou za občasného promíchání, při 200°C asi 40 minut až je lilek zkaramelizovaný a měkký. Ještě teplý lilek rozmixujeme na jemnou kaši a zašleháme do ní olej. Dochutíme solí a pepřem. Poznámka: Lilek byl měkký, ale nezdál se mi zkaramelizovaný. Obavy, že to bude moc sladké se nenaplnily; bylo to tak akorát, mírně navinulé. Olej z lískových ořechů nepoužívám. Oleje z pražených vlašských ořechů mi v takovém množství přišlo líto, zkusil jsem to jen s malým množstvím kaše, bylo to na chuť příjemné. Zbytek kaše jsem připravil s EVOO a bylo to také velmi chutné Zdroj: LIDOVÉ NOVINY, upraveno
Recept je z kategorií: Zeleninové pomazánky Zeleninové přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kaše z kandovaného lilku
Makronky, „co nejdřív“ je časové období, ohraničené z jedné strany lilky a z druhé troubou. Ani jedno v tuto chvíli nemám po ruce
A prosím vyřiďte Casinovi, ať se Viktorky nebojí. Ona by mu měla zlatem platit, že se tu ještě někdo vyjadřuje a dokonce u receptů přemýšlí…
Casino prý je rádo, že se ujmete vyzkoušení teho recepta od Lydie a prý je celé žhahé, kolik to je „co nejdřiv“
A k tý tvý otázce tmolilo cosi o třech tečkách na konci a o jakýmsi hradě.
A eště říkalo, že Viktorka z nás bude samó radosťó bez sebe…
Tož my nevíme, my sme enom MAKRONKY
Vyřiďte, prosím, milé Makronky, příteli Casinovi, že kromě první věty mu nerozumíme, ale ačkoli bychom chtěli vědět, bojíme se na to zeptat
Lydia, to zní moc dobře, musím co nejdřív vyzkoušet. Myslím, že to stojí za samostatný recept.
1227 příspěvků 25.7.12 14:50
Casino, my jíme rádi lilky a připravuji je na mnoho způsobů „kandované“ dělám trochu jinak: lilky nakrájet na asi 3cm kolečka, namazat olivovým olejem, naskládat do formy a dát do vyhřáté trouby na 180°C asi 15-20 min opéct. Potom formu vytáhnout, lilky předat na talíř, do formy natřít dobrý, výrazný med, vrátit lilky, obrátit je v medu a péct dalších asi 10-15 minut. Vyzkoušejte a porovnejte
Casino nás poučuje, že ten název receptu a odpověď na tvůj dotaz je jakejsi chucpe s buzzwordem
a žeprý kdo umí, tak umí a je to umělec.
že by v tom byl čert, aby prý nesehnalo
dalších 49.999 podpisů
; ten kuchař je prý náš člověk a žeprý
vyhraje, a po dvou umělcích (po dramatikovi, po ekvilibristovi) to bude
další umělec … 

Nutí nás, že abysme v práci čórly po balíku A4
Zdravijó MAKRONKY
Alis, není nad vyjádření odborníka

Dobrý den, pane Paulusi, v příloze Lidových novin se objevil Váš recept na kaši z kandovaného lilku. Recept je to zajímavý, ale zarazilo mě, že mluvíte o „kandovaném“ lilku. Do dnešního dne jsem měla představu, že kandování je stručně a zjednodušeně řečeno dlouhodobé máčení v koncentrovaném cukerném roztoku. Ve Vašem receptu však mluvíte o použití 40 g cukru na 500 g lilku a nijak dlouho ho nenapouštíte. Osobně bych si myslela, že se jedná spíš o karamelizaci zeleniny (v lepším případě), ale ráda se nechám poučit.
Budu velice ráda a poctěna, pokud věnujete mé odpovědi svůj čas.
Přeji Vám příjemný den
Alena Hradcová
Dobry den pani Hradcova,
Dekuji za Vas slovni rozbor meho receptu
Mate zajiste pravdu, v tomto pripade slo hlavne o to vyjadrit sladkou
chut kase, ktera je myslim neobvykla. Urcite se ale nejdena o
zkaramelizovani to uvidite sama az si kasi vyzkousite.
At je to tak ci onak, v kazdem pripade je tato kase strasne dobra,
doufam ze Vam bude chutnat.
Preji krasny den
Roman
Já mam taky mišelin a neberu to nijak vážně!!! Kolem pasu.
Moje milé Casino, já jsem se na otázku, CO JE TO KANDOVANÝ položila a zase se zvedla. Vyřešené to sama pro sebe mám, he

Ale taky jsem nelenila a napsala mistru kuchaři, takže teď už zbývá jen počkat, až se vysoce zaneprázdněný nositel všech star ozve (pokud se ozve) a udělá mi v tom zase chaos
…já také neééé
(PÁTEK č.25 příloha LN)

Ale Mistr kuchař, Roman Paulus, šéfkuchař restaurace pražského hotelu Alcron a držitel michelinské hvězdičky, to jídlo takto nazval
Ale buďme objektivní a položme se na otázku, CO JE TO KANDOVANÝ, he
anka22,
…a zda úhoř? Nevím
Já TO sebral přejeté na silnici, tak jsem
z TOHO uvařil políffku
a co nebylo úplně rozfofrované, tak z TOHO jsem vypreparoval a udělal, ta
úhoři podobná, filátka 
jj, po mlynářsku
Kandovaný??? Nevěřím
Na té fotce je úhoř po mlynářsku?
.
Tu kombinaci si umím představit a přijde mi lahodná