Recept Kaše z kandovaného lilku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kaše z kandovaného lilku

Úvod

Patrně další lilková pomazánka, tentokrát jako příloha k pečené rybě.

Postup

Oloupaný lilek nakrájíme na kostičky, smícháme s cukrem, šťávou, tymiánem a nadrobno krájeným česnekem.
Pečeme v troubě pod pokličkou za občasného promíchání, při 200°C asi 40 minut až je lilek zkaramelizovaný a měkký.
Ještě teplý lilek rozmixujeme na jemnou kaši a zašleháme do ní olej.
Dochutíme solí a pepřem.

Poznámka:
Lilek byl měkký, ale nezdál se mi zkaramelizovaný.
Obavy, že to bude moc sladké se nenaplnily; bylo to tak akorát, mírně navinulé.
Olej z lískových ořechů nepoužívám. Oleje z pražených vlašských ořechů mi v takovém množství přišlo líto, zkusil jsem to jen s malým množstvím kaše, bylo to na chuť příjemné. Zbytek kaše jsem připravil s EVOO a bylo to také velmi chutné

Zdroj:
LIDOVÉ NOVINY, upraveno

Recept je z kategorií: Zeleninové pomazánky Zeleninové přílohy

Nahlásit recept

  • 25.06.12 vloženo
  • 2397x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g lilků
  • 40 g práškového cukru
  • šťáva z jednoho citronu
  • stroužek česneku
  • tymián
  • 60 ml oleje z lískových ořechů
  • pepř
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 25.06.12 21:25

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Kaše z kandovaného lilku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Alis
2617 příspěvků 02.08.12 17:55

Makronky, „co nejdřív“ je časové období, ohraničené z jedné strany lilky a z druhé troubou. Ani jedno v tuto chvíli nemám po ruce :-)

A prosím vyřiďte Casinovi, ať se Viktorky nebojí. Ona by mu měla zlatem platit, že se tu ještě někdo vyjadřuje a dokonce u receptů přemýšlí…

 
casino
4478 příspěvků 29.07.12 00:01
Alis,

Casino prý je rádo, že se ujmete vyzkoušení teho recepta od Lydie a prý je celé žhahé, kolik to je „co nejdřiv“
A k tý tvý otázce tmolilo cosi o třech tečkách na konci a o jakýmsi hradě.
A eště říkalo, že Viktorka z nás bude samó radosťó bez sebe…
Tož my nevíme, my sme enom MAKRONKY :mrgreen:

 
Alis
2617 příspěvků 28.07.12 13:29

Vyřiďte, prosím, milé Makronky, příteli Casinovi, že kromě první věty mu nerozumíme, ale ačkoli bychom chtěli vědět, bojíme se na to zeptat :-)

Lydia, to zní moc dobře, musím co nejdřív vyzkoušet. Myslím, že to stojí za samostatný recept.

 
lydia
1227 příspěvků 25.07.12 14:50

Casino, my jíme rádi lilky a připravuji je na mnoho způsobů „kandované“ dělám trochu jinak: lilky nakrájet na asi 3cm kolečka, namazat olivovým olejem, naskládat do formy a dát do vyhřáté trouby na 180°C asi 15-20 min opéct. Potom formu vytáhnout, lilky předat na talíř, do formy natřít dobrý, výrazný med, vrátit lilky, obrátit je v medu a péct dalších asi 10-15 minut. Vyzkoušejte a porovnejte :)

 
casino
4478 příspěvků 11.07.12 19:58
alis,

Casino nás poučuje, že ten název receptu a odpověď na tvůj dotaz je jakejsi chucpe s buzzwordem :think: a žeprý kdo umí, tak umí a je to umělec.
Nutí nás, že abysme v práci čórly po balíku A4 :oops: že by v tom byl čert, aby prý nesehnalo dalších 49.999 podpisů :nevim: ; ten kuchař je prý náš člověk a žeprý vyhraje, a po dvou umělcích (po dramatikovi, po ekvilibristovi) to bude další umělec … :roll:
Zdravijó MAKRONKY :mrgreen:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.07.12 00:17

Alis, není nad vyjádření odborníka :zed: :dance: :mavam:

 
Alis
2617 příspěvků 09.07.12 22:17

Dobrý den, pane Paulusi, v příloze Lidových novin se objevil Váš recept na kaši z kandovaného lilku. Recept je to zajímavý, ale zarazilo mě, že mluvíte o „kandovaném“ lilku. Do dnešního dne jsem měla představu, že kandování je stručně a zjednodušeně řečeno dlouhodobé máčení v koncentrovaném cukerném roztoku. Ve Vašem receptu však mluvíte o použití 40 g cukru na 500 g lilku a nijak dlouho ho nenapouštíte. Osobně bych si myslela, že se jedná spíš o karamelizaci zeleniny (v lepším případě), ale ráda se nechám poučit.
Budu velice ráda a poctěna, pokud věnujete mé odpovědi svůj čas.

Přeji Vám příjemný den

Alena Hradcová



Dobry den pani Hradcova,

Dekuji za Vas slovni rozbor meho receptu :)
Mate zajiste pravdu, v tomto pripade slo hlavne o to vyjadrit sladkou
chut kase, ktera je myslim neobvykla. Urcite se ale nejdena o
zkaramelizovani to uvidite sama az si kasi vyzkousite.
At je to tak ci onak, v kazdem pripade je tato kase strasne dobra,
doufam ze Vam bude chutnat.
Preji krasny den
 Roman

 
gmp
1603 příspěvků 26.06.12 22:44
-

Já mam taky mišelin a neberu to nijak vážně!!! Kolem pasu. :think:

 
Alis
2617 příspěvků 26.06.12 19:21

Moje milé Casino, já jsem se na otázku, CO JE TO KANDOVANÝ položila a zase se zvedla. Vyřešené to sama pro sebe mám, he :-)
Ale taky jsem nelenila a napsala mistru kuchaři, takže teď už zbývá jen počkat, až se vysoce zaneprázdněný nositel všech star ozve (pokud se ozve) a udělá mi v tom zase chaos :-)

 
casino
4478 příspěvků 26.06.12 08:23
Alis...

…já také neééé :)
Ale Mistr kuchař, Roman Paulus, šéfkuchař restaurace pražského hotelu Alcron a držitel michelinské hvězdičky, to jídlo takto nazval ;) (PÁTEK č.25 příloha LN)
Ale buďme objektivní a položme se na otázku, CO JE TO KANDOVANÝ, he :?: :think: :mrgreen:

anka22,
jj, po mlynářsku :palec:…a zda úhoř? Nevím :think: Já TO sebral přejeté na silnici, tak jsem z TOHO uvařil políffku a co nebylo úplně rozfofrované, tak z TOHO jsem vypreparoval a udělal, ta úhoři podobná, filátka :)

 
Alis
2617 příspěvků 26.06.12 06:30

Kandovaný??? Nevěřím :D

 
anka22
95 příspěvků 25.06.12 21:57

Na té fotce je úhoř po mlynářsku?
Tu kombinaci si umím představit a přijde mi lahodná ;).

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kuře na medu Kuře na medu
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz