Recept Kaše z kandovaného lilku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kaše z kandovaného lilku

Úvod

Patrně další lilková pomazánka, tentokrát jako příloha k pečené rybě.

Postup

Oloupaný lilek nakrájíme na kostičky, smícháme s cukrem, šťávou, tymiánem a nadrobno krájeným česnekem.
Pečeme v troubě pod pokličkou za občasného promíchání, při 200°C asi 40 minut až je lilek zkaramelizovaný a měkký.
Ještě teplý lilek rozmixujeme na jemnou kaši a zašleháme do ní olej.
Dochutíme solí a pepřem.

Poznámka:
Lilek byl měkký, ale nezdál se mi zkaramelizovaný.
Obavy, že to bude moc sladké se nenaplnily; bylo to tak akorát, mírně navinulé.
Olej z lískových ořechů nepoužívám. Oleje z pražených vlašských ořechů mi v takovém množství přišlo líto, zkusil jsem to jen s malým množstvím kaše, bylo to na chuť příjemné. Zbytek kaše jsem připravil s EVOO a bylo to také velmi chutné

Zdroj:
LIDOVÉ NOVINY, upraveno

Recept je z kategorií: Zeleninové pomazánky Zeleninové přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.06.12 vloženo
  • 2311x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g lilků
  • 40 g práškového cukru
  • šťáva z jednoho citronu
  • stroužek česneku
  • tymián
  • 60 ml oleje z lískových ořechů
  • pepř
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 25.06.12 21:25

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Kaše z kandovaného lilku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Alis
2617 příspěvků 02.08.12 17:55

Makronky, „co nejdřív“ je časové období, ohraničené z jedné strany lilky a z druhé troubou. Ani jedno v tuto chvíli nemám po ruce :-)

A prosím vyřiďte Casinovi, ať se Viktorky nebojí. Ona by mu měla zlatem platit, že se tu ještě někdo vyjadřuje a dokonce u receptů přemýšlí…

 
casino
4463 příspěvků 29.07.12 00:01
Alis,

Casino prý je rádo, že se ujmete vyzkoušení teho recepta od Lydie a prý je celé žhahé, kolik to je „co nejdřiv“
A k tý tvý otázce tmolilo cosi o třech tečkách na konci a o jakýmsi hradě.
A eště říkalo, že Viktorka z nás bude samó radosťó bez sebe…
Tož my nevíme, my sme enom MAKRONKY :mrgreen:

 
Alis
2617 příspěvků 28.07.12 13:29

Vyřiďte, prosím, milé Makronky, příteli Casinovi, že kromě první věty mu nerozumíme, ale ačkoli bychom chtěli vědět, bojíme se na to zeptat :-)

Lydia, to zní moc dobře, musím co nejdřív vyzkoušet. Myslím, že to stojí za samostatný recept.

 
lydia
1226 příspěvků 25.07.12 14:50

Casino, my jíme rádi lilky a připravuji je na mnoho způsobů „kandované“ dělám trochu jinak: lilky nakrájet na asi 3cm kolečka, namazat olivovým olejem, naskládat do formy a dát do vyhřáté trouby na 180°C asi 15-20 min opéct. Potom formu vytáhnout, lilky předat na talíř, do formy natřít dobrý, výrazný med, vrátit lilky, obrátit je v medu a péct dalších asi 10-15 minut. Vyzkoušejte a porovnejte :)

 
casino
4463 příspěvků 11.07.12 19:58
alis,

Casino nás poučuje, že ten název receptu a odpověď na tvůj dotaz je jakejsi chucpe s buzzwordem :think: a žeprý kdo umí, tak umí a je to umělec.
Nutí nás, že abysme v práci čórly po balíku A4 :oops: že by v tom byl čert, aby prý nesehnalo dalších 49.999 podpisů :nevim: ; ten kuchař je prý náš člověk a žeprý vyhraje, a po dvou umělcích (po dramatikovi, po ekvilibristovi) to bude další umělec … :roll:
Zdravijó MAKRONKY :mrgreen:

 
danda  10.07.12 00:17

Alis, není nad vyjádření odborníka :zed: :dance: :mavam:

 
Alis
2617 příspěvků 09.07.12 22:17

Dobrý den, pane Paulusi, v příloze Lidových novin se objevil Váš recept na kaši z kandovaného lilku. Recept je to zajímavý, ale zarazilo mě, že mluvíte o „kandovaném“ lilku. Do dnešního dne jsem měla představu, že kandování je stručně a zjednodušeně řečeno dlouhodobé máčení v koncentrovaném cukerném roztoku. Ve Vašem receptu však mluvíte o použití 40 g cukru na 500 g lilku a nijak dlouho ho nenapouštíte. Osobně bych si myslela, že se jedná spíš o karamelizaci zeleniny (v lepším případě), ale ráda se nechám poučit.
Budu velice ráda a poctěna, pokud věnujete mé odpovědi svůj čas.

Přeji Vám příjemný den

Alena Hradcová



Dobry den pani Hradcova,

Dekuji za Vas slovni rozbor meho receptu :)
Mate zajiste pravdu, v tomto pripade slo hlavne o to vyjadrit sladkou
chut kase, ktera je myslim neobvykla. Urcite se ale nejdena o
zkaramelizovani to uvidite sama az si kasi vyzkousite.
At je to tak ci onak, v kazdem pripade je tato kase strasne dobra,
doufam ze Vam bude chutnat.
Preji krasny den
 Roman

 
gmp
1603 příspěvků 26.06.12 22:44
-

Já mam taky mišelin a neberu to nijak vážně!!! Kolem pasu. :think:

 
Alis
2617 příspěvků 26.06.12 19:21

Moje milé Casino, já jsem se na otázku, CO JE TO KANDOVANÝ položila a zase se zvedla. Vyřešené to sama pro sebe mám, he :-)
Ale taky jsem nelenila a napsala mistru kuchaři, takže teď už zbývá jen počkat, až se vysoce zaneprázdněný nositel všech star ozve (pokud se ozve) a udělá mi v tom zase chaos :-)

 
casino
4463 příspěvků 26.06.12 08:23
Alis...

…já také neééé :)
Ale Mistr kuchař, Roman Paulus, šéfkuchař restaurace pražského hotelu Alcron a držitel michelinské hvězdičky, to jídlo takto nazval ;) (PÁTEK č.25 příloha LN)
Ale buďme objektivní a položme se na otázku, CO JE TO KANDOVANÝ, he :?: :think: :mrgreen:

anka22,
jj, po mlynářsku :palec:…a zda úhoř? Nevím :think: Já TO sebral přejeté na silnici, tak jsem z TOHO uvařil políffku a co nebylo úplně rozfofrované, tak z TOHO jsem vypreparoval a udělal, ta úhoři podobná, filátka :)

 
Alis
2617 příspěvků 26.06.12 06:30

Kandovaný??? Nevěřím :D

 
anka22
95 příspěvků 25.06.12 21:57

Na té fotce je úhoř po mlynářsku?
Tu kombinaci si umím představit a přijde mi lahodná ;).

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz