Recept Karotka Soubise

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Karotka Soubise

Postup

Rozpustíme 50 g másla. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a za stálého míchání je zpěníme na másle. Když začne žloutnout, přidáme karotku rovněž nakrájenou na kolečka, sůl, pepř, bouquet garni a špetku muškátu. Krátce zahříváme nad ohněm a přitom potřásáme kastrolem. Pak zalijeme teplou směsí vývaru s vínem. Přikryjeme a vaříme na mírném ohni. Během vaření sledujeme a je-li třeba podléváme vývarem nebo vodou. Těsně před servírováním překrojíme plátky chleba na trojúhelníčky a osmažíme je na zbytku másla. Vyjmeme bouquet garni, ochutnáme a dochutíme. Karotku dáme do mísy a kolem ní naskládáme osmažené trojúhelníčky chleba špičkou ven. Tento pokrm může být podáván samostatně jako zeleninový chod, nebo jako příloha k masům grilovaným, pečeným nebo připraveným na pánvi.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 17.05.07 vloženo
  • 3981x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg karotky
  • 500 g cibule
  • 100 g másla
  • bouquet garni, viz: http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=23248
  • 3 plátky bílého topinkového chleba
  • 0,25 l bílého vína
  • 0,25 l vývaru
  • sůl
  • pepř
  • muškátový květ
  • petržel

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Karotka Soubise

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Karotka Soubise

Za tento recept děkuji úplně neuvěřitelně moc - mé chuťové buňky naznačují, že toto prostě MUSÍM okusit!!! Takovéto jemně vyvážené kombinace… to musí být radost pojídat…

Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Karotka Soubise

Vzhledem k tomu, že mrkev je u nás oblíbená, tak jsem vyzkoušela i tento recept. Velmi dobré a zajímavé, určitě zařadím na jídelníček častěji. Servírovala jse s vařenými brambory a pečeným libovým vepřovým kolenem.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz