Recept Karlovarský telecí guláš
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme dozlatova na rozehřátém másle a jakmile je hotová, přidáme na kostky nakrájené maso. Za stálého míchání ho necháme po všech stranách opéci, potom ho osolíme, poprášíme mletou paprikou a opět za míchání krátce podusíme. Přidáme trochu vývaru a necháme za častého míchání dělat. Jakmile je maso měkké, zaprášíme je moukou, osmahneme, podlijeme vývarem (masoxem) na požadované množství a necháme povařit. Těsně před dohotovením vmícháme zakysanou smetanu a případně opatrně dosolíme. Pokud zaléváme pravým hovězím vývarem, přidáme pro chut během vaření 1/2-3/4 kostky masoxu. Obdobně děláme i v papiňáku, je to pohodlnější, dusíme zhruba 30-40 minut, zakysanou smetanu přidáme až do hotového guláše a jen krátce necháme prohřát.
Recept je z kategorií: Telecí maso
- 20.01.05 vloženo
- 16236x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 400 g telecího masa
- 80 g másla
- 1 malá cibule
- sůl
- mletá sladká paprika
- 30 g hladké mouky
- hovězí vývar (nebo vývar z masoxu)
- 4 lžíce zakysané smetany.
Doporučená příloha
těstoviny, houskové knedlíky, noky, rýže.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Karlovarský telecí guláš
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Karlovarský telecí guláš