Recept Karlovarský telecí guláš

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Karlovarský telecí guláš

Postup

Nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme dozlatova na roze­hřátém másle a jakmile je hoto­vá, přidáme na kostky nakrájené maso. Za stálého míchání ho necháme po všech stranách opéci, potom ho osolíme, poprá­šíme mletou paprikou a opět za míchání krátce podusíme. Přidá­me trochu vývaru a necháme za častého míchání dělat. Jakmile je maso měkké, za­prášíme je moukou, osmahne­me, podlijeme vývarem (maso­xem) na požadované množství a necháme povařit. Těsně před dohotovením vmí­cháme zakysanou smetanu a pří­padně opatrně dosolíme. Pokud zaléváme pravým hovězím výva­rem, přidáme pro chut během vaření 1/2-3/4 kostky masoxu. Obdobně děláme i v papiňá­ku, je to pohodlnější, dusíme zhruba 30-40 minut, zakysanou smetanu přidáme až do hotového guláše a jen krátce necháme prohřát.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 20.01.05 vloženo
  • 14421x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g telecího masa
  • 80 g másla
  • 1 malá cibule
  • sůl
  • mle­tá sladká paprika
  • 30 g hladké mouky
  • hovězí vývar (nebo vývar z masoxu)
  • 4 lžíce zaky­sané smetany.

Doporučená příloha

  • těstoviny, houskové knedlíky, noky, rýže.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Karlovarský telecí guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz