Recept Karlovarský pikantní kotouč
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Maso odblaníme, otřeme utěrkou, rozřízneme na velký plást, který dobře naklepeme. Maso osolíme a potřeme paprikou a sardelovým máslem. Poklademe velmi tenkými lístky slaniny, na ni položíme plátky šunky, na to rozetřeme měkká, míchaná, smažená, vychladlá vajíčka a povrch posypeme posekanými kapary. Maso pevně zatočíme a povážeme kuchyňským motouzkem. Povrch osolíme a dáme do pekáče na rozpálené máslo péci. Mezi pečením se maso otáčí, aby bylo pěkně osmažené ze všech stran a podlévá se kuřecím vývarem a polévá se vypečenou šťávou. Celkově se peče po 1 až 1 1/2 hodiny do měkka. Měkké maso šikmo nakrájíme, do šťávy vložíme oříšek ze změklého másla smíchaného s moukou, zředíme trochou vývaru, je-li zapotřeby a povařenou přecedíme. Část omáčky nalijeme na maso a zbytek podáváme v omáčníku. Karlovarský kotouč se podává s ¨Celestýnskými nudlemi¨ z Labužníka, nebo taktéž na studeno obložený malými okurkami, hořčicí a pečivem.
Recept je z kategorií: Směsi mas
- 05.09.03 vloženo
- 8030x zobrazeno
Počet porcí
- 5 porcí
Ingredience
- 800g telecího masa z kýty, plece, nebo hrudí, bez kostí
- sardelové máslo (1 lžička sardelové pasty utřené s 1 lžící změklého másla)
- sůl
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 150g slaniny
- 150g šunky
- 4 vejce, na měkko usmažená na 10g másla
- 10g posekaných kaparů
- 80g másla
- kuřecí vývar podle potřeby, nebo voda
- 10g mouky + 10g másla
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Karlovarský pikantní kotouč
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Karlovarský pikantní kotouč