Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso odblaníme, otřeme utěrkou, rozřízneme na velký plást, který dobře naklepeme. Maso osolíme a potřeme paprikou a sardelovým máslem. Poklademe velmi tenkými lístky slaniny, na ni položíme plátky šunky, na to rozetřeme měkká, míchaná, smažená, vychladlá vajíčka a povrch posypeme posekanými kapary. Maso pevně zatočíme a povážeme kuchyňským motouzkem. Povrch osolíme a dáme do pekáče na rozpálené máslo péci. Mezi pečením se maso otáčí, aby bylo pěkně osmažené ze všech stran a podlévá se kuřecím vývarem a polévá se vypečenou šťávou. Celkově se peče po 1 až 1 1/2 hodiny do měkka. Měkké maso šikmo nakrájíme, do šťávy vložíme oříšek ze změklého másla smíchaného s moukou, zředíme trochou vývaru, je-li zapotřeby a povařenou přecedíme. Část omáčky nalijeme na maso a zbytek podáváme v omáčníku. Karlovarský kotouč se podává s ¨Celestýnskými nudlemi¨ z Labužníka, nebo taktéž na studeno obložený malými okurkami, hořčicí a pečivem.
Recept je z kategorií: Směsi mas
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Karlovarský pikantní kotouč