Recept Karlovarský knedlík

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rohlíky vsypeme do mísy, pokapeme rozpušteným máslem, zalijeme mlékem a necháme nejméně 2 hod máčet. Směs utřeme, přidáme vejce, sůl a mouku. Je-li těsto řídké doplníme strouhankou. Tvoříme větší kulaté knedlíky. Vaříme v osolené vodě 15 min, podáváme nakrájené na čtvrky.

Recept je z kategorií: Knedlíky

Nahlásit recept

  • 31.10.01 vloženo
  • 50519x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 rohlíků na kostičky
  • 6 lžic hrubé mouky
  • 1/3 l mléka
  • 2 vejce
  • sůl
  • trochu másla

Doporučená příloha

  • Vhodné k masům připravovaným s celerem a mrkví, na divoko.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Diakoon 03.01.13 12:13

Uvařil jsem. Byla to dobrota. Bylo nás více, než pro kolik je recept psaný. Stačilo přepočítat suroviny. Vše dobře dopadlo a chutnalo skvěle.

Diskuse k receptu Karlovarský knedlík

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Alis
2617 příspěvků 06.11.10 10:49

Kecko, tyhle taky nejsou tvrdé :-)
Když budeš mít odvahu a příležitost, zkus tyhle http://www.labuznik.com/recipe.php?… - jsou menší (tak 3 cm) a moc dobré třeba ke zvěřině nebo tmavému masu s omáčkou. A na páře jdou připravit taky :-)

Příspěvek upraven 06.11.10 v 10:50

Princezna
53 příspěvků 06.11.10 09:38

Alis, taky dělám tenisáky, ale nejsou tak tvrdé :-D Příště vyzkouším podle tvých rad na pařáku.

Alis
2617 příspěvků 06.11.10 09:00

Karlovarské knedlíky to nejsou, ale dělávám podobné a jsou moc dobré. Nedělám šišky, nevařím ve vodě. Dělám stejně jako v receptu koule velikosti tenisáku. Ideální je před tepelnou úpravou knedlíky poválet ve strouhance a dát je vařit na pařák. Protože chutnají podobně jako nádivka, jsou dobré např. ke klasickému pečenému kuřeti se šťávou.

Princezna
53 příspěvků 05.11.10 16:53

Já jsem tento knedlík zkusila uvařit, dala jsem petrželku i sníh, ale vařila jsem ho bez ubrousku. Chuťově byl dobrý, ale povrch jakýsi blátovitý nebo jak bych to nazvala. Že by to bylo absencí ubrousku? Příště bych určitě přidala strouhanku, těsto bylo trochu řidší. Výsledný efekt za 3 :mrgreen:

edy
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Karlovarský knedlík

Podivný recept na karlovarský knedlík !? Bez petrželky, bez sněhu z bílků, vařený bez ubrousku?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Karbanátky Karbanátky
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz