Recept Kakory litevské Veg Pra

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Kakory litewskie

Postup

Vařené, vychladlé brambory postrouháme na hrubém struhadle, nebo umeleme na masovém mlýnku. Přidáme mouku, vypracujeme těsto. Vyválíme nepříliš tenký plát. Vykrájíme tvořítkem nebo sklenkou kolečka. Pokryjeme plnkou, přeložíme a spojíme jako pirohy. Klademe na vymaštěný plech, nebo pečící papír a pečeme v troubě dozlatova. **Plnka**: Dříve namočenou čočku uvaříme a umelem v mlýnku na maso. Cibuli pokrájíme a osmažíme na oleji dozlatova. Přidat do čočky s vejci a kořením. Řádně promíchat. Doporučená příloha "Salát zelený a bílý.":https://www.labuznik.cz/recept/salat-zeleny-a-bily/

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 03.07.11 vloženo
  • 2156x zobrazeno

Ingredience

Těsto:

  • 500 g vařených nastrouhaných brambor
  • 1 PL mouky
  • 1 KL sůl

Plnka:

  • 2 dl čočky (1 sklenka)
  • 2 vejce
  • 2 cibule jemně pokrájené
  • 2 KL olej
  • 2 KL másla
  • sůl, bílý pepř, majoránka

Doporučená příloha

  • salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kakory litevské

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pomerančové rizoto nasladko

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz