Recept Karibský krém

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Nigella Lawson: Vaříme expres. Ikar 2009, s. 47

Postup

1. Smícháme jogurt, smetanu a Malibu a šleháme do mírného zhoustnutí.
2. Oloupaný banán nakrájíme na kolečka, která úhledně rozdělíme na dno čtyř 125 ml skleněných misek.
3. Na banány naklademe lžící jogurtovo-smetanovou směs, kterou do misek rozdělíme rovným dílem.
4. Každou porci posypeme 1 ½ čajové lžičky hnědého cukru. Misky zabalíme do plastové potravinové folie a uložíme přes den do chladničky.

„ Jak jsem předělala babiččiny barbadoské krémy? Jednoduše jsem se dala cestou kokosu a banánů. Sotva to lze nazvat uměleckým cukrářským dílem, ale i sladké pohlazení může být občas bez mistrné výzdoby, domácky prosté a udělané téměř pro mateřské školky (samozřejmě pokud vypustíte alkohol!). Tento dezert nemá daleko od starého favorita – rozmačkaných banánů s hnědým cukrem a šlehačkou. Toho dozajista stěží porazí, ale kokosový jogurt a rum vnášejí do celku trochu zvláštnosti. Pokud chcete jíst krém večer, musíte ho udělat ten den ráno, nebo o den dřív. Nebojte se že vás zdrží, protože příprava zabere pouhých 5 min. Tak si aspon ulehčíte od jednoho břemene, až v podvečer přiběhnete domů ze zaměstnání.“

Poznamka: informace od Esmeraldy :)
Double cream je a priori smetana s obsahem tuku 48%. Smetana s obsahem 35% se nazývá whipping cream.

Zdraví Esme

Recept je z kategorií: Moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.12.09 vloženo
  • 2380x zobrazeno

Ingredience

  • 175 g jogurtu s kokosem
  • 175 ml 33% smetany (double-cream)
  • 1 polévková lžíce kokosového rumu, například Malibu (možno vypustit)
  • 1 banán
  • 2 polévkové lžíce tmavého třtinového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Karibský krém

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
esmeralda
4813 příspěvků 31.12.09 08:28
Re: Karibský krém

Je to jistě dobré…i hezké pro oko.

 
Pupek  31.12.09 03:31
Re: Karibský krém

V mládí jsme na kolejích „v(p)ařili“ něco podobného. Říkali jsme tomu Stalingrad, protože nás to naučil náš nuceně dočasný přítel Fjodor z širé Rusi:
Na hřbet jazyka jsme si dali lžičku husté zakysané smetany a na ni kostku cukru. Pak jsme zaklapli sandál a zapili to panákem bílého kubánského rumu (v Rusku je 1 panák 2 dl). Banán a kokos jsme vynechali, protože jsme byli mladí a utržení z řetězu. Po 4 rundách jsme pak všichni, druh vedle druha, padli u Stalingradu.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz