Recept Karibský krém

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Nigella Lawson: Vaříme expres. Ikar 2009, s. 47

Postup

1. Smícháme jogurt, smetanu a Malibu a šleháme do mírného zhoustnutí.
2. Oloupaný banán nakrájíme na kolečka, která úhledně rozdělíme na dno čtyř 125 ml skleněných misek.
3. Na banány naklademe lžící jogurtovo-smetanovou směs, kterou do misek rozdělíme rovným dílem.
4. Každou porci posypeme 1 ½ čajové lžičky hnědého cukru. Misky zabalíme do plastové potravinové folie a uložíme přes den do chladničky.

„ Jak jsem předělala babiččiny barbadoské krémy? Jednoduše jsem se dala cestou kokosu a banánů. Sotva to lze nazvat uměleckým cukrářským dílem, ale i sladké pohlazení může být občas bez mistrné výzdoby, domácky prosté a udělané téměř pro mateřské školky (samozřejmě pokud vypustíte alkohol!). Tento dezert nemá daleko od starého favorita – rozmačkaných banánů s hnědým cukrem a šlehačkou. Toho dozajista stěží porazí, ale kokosový jogurt a rum vnášejí do celku trochu zvláštnosti. Pokud chcete jíst krém večer, musíte ho udělat ten den ráno, nebo o den dřív. Nebojte se že vás zdrží, protože příprava zabere pouhých 5 min. Tak si aspon ulehčíte od jednoho břemene, až v podvečer přiběhnete domů ze zaměstnání.“

Poznamka: informace od Esmeraldy :)
Double cream je a priori smetana s obsahem tuku 48%. Smetana s obsahem 35% se nazývá whipping cream.

Zdraví Esme

Recept je z kategorií: Moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.12.09 vloženo
  • 2394x zobrazeno

Ingredience

  • 175 g jogurtu s kokosem
  • 175 ml 33% smetany (double-cream)
  • 1 polévková lžíce kokosového rumu, například Malibu (možno vypustit)
  • 1 banán
  • 2 polévkové lžíce tmavého třtinového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Karibský krém

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
esmeralda
4813 příspěvků 31.12.09 08:28
Re: Karibský krém

Je to jistě dobré…i hezké pro oko.

 
Pupek  31.12.09 03:31
Re: Karibský krém

V mládí jsme na kolejích „v(p)ařili“ něco podobného. Říkali jsme tomu Stalingrad, protože nás to naučil náš nuceně dočasný přítel Fjodor z širé Rusi:
Na hřbet jazyka jsme si dali lžičku husté zakysané smetany a na ni kostku cukru. Pak jsme zaklapli sandál a zapili to panákem bílého kubánského rumu (v Rusku je 1 panák 2 dl). Banán a kokos jsme vynechali, protože jsme byli mladí a utržení z řetězu. Po 4 rundách jsme pak všichni, druh vedle druha, padli u Stalingradu.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz