Recept Karibská vepřová panenka pro dva

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Karibská vepřová panenka pro dva

Postup

Očistit panenku od tuku a šlach. Smíchat ingredience pro marinádu a obalit v nich panenku. Nechat marinovat po 1 hodinu před grilováním. Rozehřát gril a položit na něj panenku. Chcete-li, můžete ji osolit podle chuti. Grilovat asi po 15-20 minut a každých 5 minut ji pootočit. Záleží na tloušťce panenky. Ta je hotová, až z ní vytéká čirá šťáva. Panenku nechat odpočinout na prkénku asi 5 minut před nakrájením na diagonální 1 cm plátky. Podávat s grilovanými půlměsíčky sladkých brambor podle receptu "ZDE":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=21348 a grilovanou karibskou zeleninou podle receptu "ZDE":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=21347 . TIP. Recept lze připravit na zahradním grilu, na grilu v troubě, nebo na grilovací pánvi.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 10.02.06 vloženo
  • 23680x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 asi 300-400 g vepřová panenka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2-1 lžička lupínků z červené papričky, nebo trochu Tabasco
  • 1/2 lžíce hořčice
  • 1/2 lžíce medu
  • 1/2 lžíce posekaného tymiánu, nebo 1/2 lžičky sušeného
  • sůl podle chuti (hořčice je slaná)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Cuso 01.04.12 15:13

Pripravil som panenku týmto spôsobom. Horčica nebola definovaná, použil som Dijónsku, ako červenu papričku som použil Habaňero. Mäso naložil už večer, nech sa marináda lepšie zapracuje do mäsa. Ako prílohu som k nej podával zmes listových šalátov s pažitkovou zálievkou. Jedlo bolo jedna báseň, kombinácia medu, papričky Habaňero a dijónskej horčice je fantastická. Aby som predišiel nedorozumeniu, mäso na obrázku bolo prepečené podľa požiadaviek stravníkov. medium mi nezjedia. ;-)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Karibská vepřová panenka pro dva

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 18.04.12 22:02

Cuso, po dlouhatanske dobe zdravim :mavam: Potesilo me, zes vyzkousel „panenku“ a dekuji Ti za peknou fotku! Horcici ani jinou nez francouzskou nepouzivam (ceskou zde malo kdy dostanu) a veprove take mam rada udelane (na 70 - 72 stupnu C vnitrni teploty) i kdyz na tomto kontinente posledni dobou byla teplota zakonne snizena, jak jsem kdesi cetla o takrka 10 stupnu C a tim padem veprove muze byt ruzove.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz