Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
daduuja Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Recept z Encyklopedie kulinárního umění, 7. díl - Thajská kuchyně
Z banánového listu vytvoříme 15 malých kornoutků o průměru 5-6cm a sepneme je párátky. Všechny přísady na kořennou pastu po očištění a umytí co nejdrobněji nasekáme a pak utlučeme v hmoždíři na hladkou pastu. Maso nasekáme nahrubo. očistíme kořeny koriandru, opláchneme, nasekáme a rozetřeme s roztlučeným pepřem. přidáme k masu, zalijeme rybí omáčkou, promícháme a necháme 20 minut odpočinout. Smícháme 150ml kokosového mléka s bramborovou moučkou a svaříme do zhoustnutí. Zbytek mléka smícháme s kořeněnou pastou, vejcem, solí, krevetovým protlakem a citronovou kůrou a přidáme k masu a promícháme. Dno banánových kornoutků nebo zapékacích misek vyložíme lístky bazalky a koriandru, naplníme masitou hmotou s kořením a zakryté uvaříme v páře. V pařáku přikryjeme pečícím papírem, teprve pak dáme poklici. Banánové listy vaříme asi 20 minut, v miskách přidáme 15 minut. Pak kornoutky odkryjeme, každou porci zalijeme mlékem s moučkou, ozdobíme tenkými proužky chilli papričky a lístkem koriandru a vaříme v páře asi 10 minut. Přendáme na mísu a podáváme horké nebo studené.
Recept je z kategorií: Chuťovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Karí v banánových listech
1150 příspěvků 9.9.15 09:50
Listy jsem nejedla
, ale z banánů chutnalo líp, než z misek,
asi si to mozek přebral po svém 
Listy mívají na Toppotravinách, ale za nekřesťanské peníze, kulaté nebo čtverce jsem viděla u Vietnamců.
, jsem s tímto receptem počítala od
zimy, takže na jaře jsem kus banánovníku vysadila na zahradu a teď ho
oškubala. Listy byly malé, kornoutky moc nešly, ale 7 jsem jich spíchla,
zbytek byl do misek 
Ale já
A je to po čertech dobré, suzanka by si šmákla
Pokud použiješ jeden velký list, předpokládám, že ho potom nejíš nebo se mýlím? Ale nevím, kde velký jedlý u nás sehnat, jen občas ve speciálkách malé, jemné, vakuově balené a myslím, že byly v mrazáku (nebo v lednici?)
Ale recept je to po čertech krásný
1440 příspěvků 8.9.15 22:23
A kde ich berieš?
5068 příspěvků 8.9.15 21:56
Dando, no kraasa
…a aku maju chut bananove listy?