Recept Karí Kapitán

Mrakoplas Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Kuře očistíme, omyjeme a nesekáme na kusy vhodné k přípravě kari. Všechna suchá koření rozdrtíme nebo rozemeleme. Nasekáme a rozetřeme cibuli, česnek a chilli. Pánev vytřeme olejem a kokosovou moučku opražíme do světlehněda, Vsypeme ji do kokosového mléka a rozmixujeme. Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli, česnek, zázvor, chilli, trasi (sardelovou pastu) a rozdrcená koření do plné vůně a hnědé barvy. Pak vložíme kousky kuřete a dobře promícháme, přilijeme kokosové mléko a tamarindovou (reveňovou) vodu nebo citrónovou šťávu a bez pokličky „utajeně“ vaříme, až kuře změkne a omáčka zhoustne (asi 45 minut). Podáváme ve větší míse, ozdobené smaženými cibulovými vločkami a paprikami. Až smícháte všechna koření, tak se (stejně jako já) vyděsíte kolik ho na 1,5 kg kuřete je. Ale výsledek není, zřejmě díky kokosovému mléku, zdaleka tak ostrý jak by se mohlo zdát. Recept jsem zařadil pod Thajsko, ale pochází se Sumatry

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 22.02.07 vloženo
  • 5244x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Kuřecí maso 1,5 kg
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 3 čerstvé nebo sušené chilli papričky
  • 1 lžička zázvoru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • 2 lžičky koriandru
  • 3 lžíce kokosové moučky
  • 2 lžičky kmínu
  • ¼ lžičky hořčičných semen
  • 8 semen kardamonu
  • 1 a ½ lžičky trasi nebo sardelové pasty
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 celý badyán
  • 6 dl kokosového mléka
  • 1 dl tamarindové (reveňové ) vody nebo 3 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce oleje
  • sůl.

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Karí Kapitán

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Karí Kapitán

mrtvola
1394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Karí Kapitán

Dělám něco velmi podobného s tím, že nedávám kokosovou moučku, kmín používám římský a v závěru dávám do hotového kari na kostky rozkrájené vařené brambory. Vždycky to má obrovský úspěch a jedí to i lidé, kteří palivé vůbec nemusí.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Květáková polévka Květáková polévka
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz