Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Mrakoplas Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kuře očistíme, omyjeme a nesekáme na kusy vhodné k přípravě kari. Všechna suchá koření rozdrtíme nebo rozemeleme. Nasekáme a rozetřeme cibuli, česnek a chilli. Pánev vytřeme olejem a kokosovou moučku opražíme do světlehněda, Vsypeme ji do kokosového mléka a rozmixujeme. Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli, česnek, zázvor, chilli, trasi (sardelovou pastu) a rozdrcená koření do plné vůně a hnědé barvy. Pak vložíme kousky kuřete a dobře promícháme, přilijeme kokosové mléko a tamarindovou (reveňovou) vodu nebo citrónovou šťávu a bez pokličky „utajeně“ vaříme, až kuře změkne a omáčka zhoustne (asi 45 minut). Podáváme ve větší míse, ozdobené smaženými cibulovými vločkami a paprikami. Až smícháte všechna koření, tak se (stejně jako já) vyděsíte kolik ho na 1,5 kg kuřete je. Ale výsledek není, zřejmě díky kokosovému mléku, zdaleka tak ostrý jak by se mohlo zdát. Recept jsem zařadil pod Thajsko, ale pochází se Sumatry
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Karí Kapitán
Dělám něco velmi podobného s tím, že nedávám kokosovou moučku, kmín používám římský a v závěru dávám do hotového kari na kostky rozkrájené vařené brambory. Vždycky to má obrovský úspěch a jedí to i lidé, kteří palivé vůbec nemusí.