Recept Kardio lupínky - Chicharon Pra

Filipínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kardio lupínky - Chicharon

Úvod

Kdo vymyslel tento recept nemal problem s upchatymi cievami.
Povodne ze vraj spanielsky recept teraz velmi popularny po celej azii , takze lupinky z veprovej kuze chicharon.

Postup

Kuzi -najlepsie z brucha -pupku. Dame varit do osolenej a okyslenej vody s troskou cierneho korenia.
Varime pokial koza nie je maka ( skusime vydlickou cca 1 hodiny ?)

Vyberieme a ocistime zo spodu od vsetkeho tuku a pokrajame na pasiky cca 2 cm.

Tradicne sa tato uvarena koza dala susit na slnko na dva dni.
Kdo ma susicku na ovocie da ju tam, alebo do rury na nizku teplotu cca 50 stupnov pokial koza sa nestane tvrdou.

Rozohrejeme si olej -dobre je mat teplomer na cca 185 -190C , a vlozime do rozpaleneho kusky vysusenej koze a za chvilu sa stane daco zaujmave ked koza zacne menit konzistenciu a cela „nabubla“ , oprazime a vyberieme dierkovanou naberackou a dame osusit na papierove servitky.


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.03.13 vloženo
  • 3156x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg -Veprova kuze
  • 4 lyzice ocot
  • 1 lyzicka sol
  • korenie cierne mlete pol lyzicky
  • podla potreby olej rastlinny na smazenie

Doporučená příloha

  • pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 17.03.13 15:27

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Kardio lupínky - Chicharon

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
M.Suskova
206 příspěvků 20.03.13 00:53

Esmeraldo, já se sice se psem dělím ale mám štěstí, je jen malý a tak toho dostane jen málo.

 
esmeralda
4813 příspěvků 18.03.13 01:11

Škoda, že se po takovýchto pokrmech nehubne. Byla bych jak proutek.

M. Suskova, ač jinak štědrá osoba, o jídlo se nedělím s nikým, ani se psem. 8)

 
M.Suskova
206 příspěvků 18.03.13 00:16

Toto nebudu ani zkoušet. Jak se znám tak po uvaření kůže by nezbylo nic na sušení, protože bych to stihla všechno sníst a pomáhal by mi při tom můj pes.

 
jolana
5064 příspěvků 17.03.13 19:20

Jo..je to dobre..vyprazana koza..ked sa prazila slanina na halusky tak sa davali aj kusky koze a sme sa o to s brachom vedeli dobre natahovat..zopar malych kuskov, nie ako predavaju v nemecku alebo o com pise Manana..

Co pise Bento je proces uvarenia, dokonaleho ususenia a potom vyprazit..a vyjdu take chrumave „pufky“..z ryze ale napriklad necakat ze to bude taky isty vysledok aky ponuka potravinarsky priemysel…burizony tie z pasikaveho cervenozlteho sacku som do seba sypala kedysi za malinka a neslo mi do hlavy ako sa to robi..potom mi to babka prezradili a z coho vsetkeho mozneho sa da tiez..odkial to vedeli ale neviem..to mi neprezradili..na moju otazku sa len smiali..mozno ze daaavno sa to robilo?.. :think:

 
casino
4469 příspěvků 17.03.13 18:45
Hihi, já zde tuto...

…„vyprazanu kozu“ :) ochutnal na návštěvě minulý víkend. Byla z obchodu a říkali tomu čipsy a bylo to opravdu zajímavé :palec: Netušil jsem, že to lze takto, poměrně jednoduše vyrobit doma :think:
A když se před 40 - 50ti lety v ČSR ukázaly RÝŽOVÉ BURIZONY, tak se jestlisidobřev­zpomínám, vyráběly pufováním. Dokonce ve filmovém žurnálu to vystřelovali z jakéhosi děla proti síti: nabili rýži, natlakovali a po expanzi z ní byl známý „polystyren“ :mrgreen: Netušil jsem, že by to šlo takto, poměrně jednoduše vyrobit doma, jak píše jolana :think:

Edit:
A ještě by mě zajímalo, co udělají glutiny při 190°C :nevim: A že by to bylo prospěšné na cévy (anticholesterol)? PROČ? Možná na klouby, ale to leda by se ten klih nezměnil teplotou v ktoviečo :)

Příspěvek upraven 17.03.13 v 18:55

 
jolana
5064 příspěvků 17.03.13 18:12

Manano, toto je trochu ine ako spominas..ako nafuknute kukuricne stupliky ci bohvie ako sa to vola co sa predava..ako burizony z ryze a pdobne…

Manano, ale presne to! co opisujes som jedla u susedov v nemecku.. maju! a dobree to je…neviem ako pri hraniciach ale napriklad v Mainz to maju v stankoch kde sa predava Krustenbraten, Leberkase, rezne…rusi na to letia tiez.. :mavam:

 
Manana
1515 příspěvků 17.03.13 17:55
Chicharrón

Chicharrón je oblíbená mexická pochoutka, jejíž původ je ve Španělsku. V Mexiku tak připravují i kousky bůčku jako velké škvarky. Když se kůže dobře omyje, lze ji připravit i pouhým vysmažením v kotli, musí se ale něčím (klackem, vidlicí) roztahovat, aby byla co nejplacatější a nebyla moc zatočená.
Recepty jsou zde:
http://www.manana.cz/…pt_plain.php?…
http://www.manana.cz/…pt_plain.php?…
a příprava na boudě Vatra na hřebenech Krkonoš zde: 

Příspěvek upraven 17.03.13 v 18:00

 
jolana
5064 příspěvků 17.03.13 17:50

Beeento :palec:..pochrumkala by som si veru tiez :lol:..takym istym sposobom robime trebars burizony z ryze alebo hocico co chceme aby bolo nafuknute..pohanka, ovos, krupy, zito..atd…uvarit! a potom dobre! ale ozaj dobre!!!vysusit!!! a potom vyprazat.. a je to!

 
Frantiska
927 příspěvků 17.03.13 17:01

Bento dekuji za tvoje recepty, moc rada je ctu :)

 
Zuzka1973
2184 příspěvků 17.03.13 16:03

Tak tohle je zajímavé… mám ráda vepřové kůže na všelijaké způsoby, ale toto vidím prvně. Ukládám a až budu mít kůže ze zabijačky, pokusím se vyzkoušet…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz