Recept Karbanátky zapečené s bramborami

(Hodnoceno 3x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Karbanátky zapečené s bramborami

Postup

1. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Polovinu opečeme dozlatova na 1 lžíci másla. Vmícháme do masa s vymačkaným rohlíkem. osolíme, opepříme a okořeníme sladkou paprikou. Vytvarujeme 4 karbanátky a opékáme 3 min. po obou stranách na pokrmovém tuku.

2. Formu vymažeme vypečeným tukem a doprostřed položíme karbanátky. Vařené brambory oloupeme, rozpůlíme, obalíme a narovnáme vedle karbanátků. Troubu předehřejeme na 200 °C.

3. Zbylou cibuli osmahneme na 3 lžících másla. Přidáme mouku a zapražíme, zalijeme vývarem a vmícháme zakysanou smetanu. Omáčkou přelijeme brambory. Posypeme sýrem, strouhankou, petrželkou a zbylým máslem. Pečeme asi 30 min.

Recept je z kategorií: Mleté maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 16897x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 cibule
  • 5 lžic másla
  • 500 g mletého masa
  • 1 namočený rohlík
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • 50 g tuku
  • 500 g vařených loupaných brambor
  • 2 lžíce mouky
  • 250 ml masového vývaru
  • 200 g zakysané smetany
  • 20 g strouhaného ementálu
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce sekané petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Svenja 25.03.13 16:53

Moc dobré!!! Tohle fakt můžu :-)

Odkaz na uvaření

Luuciiinkaa 09.11.11 11:51

Opravdu výborné a jednoduché!!

Diskuse k receptu Karbanátky zapečené s bramborami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jera
2 příspěvky 11.11.11 11:13

Přemýšlela jsem o vzhledu,ale přesvěčila mne nevtíravá chuť pokrmu.Hodnotím vysoce kladně

 
jera
2 příspěvky 11.11.11 11:11
:-P
 
Luuciiinkaa
1 příspěvek 09.11.11 11:51

Opravdu výborné a jednoduché!!

 
jitkap
115 příspěvků 08.03.10 15:00
Re: Karbanátky zapečené s bramborami

Díky Pepíčkovi za nápaditý recept, pro velký úspěch jsem recept pekla dvakrát za sebou, místo kysané smetany jsem použila šlehačku. Brambory jsem mírně dochutila kořením na pečené brambory.

 
pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Asi nějaká mejlka

V originále receptu to je přesně takhle, ani sem si toho při psaní nevšim.
Inu což, není třeba obalovat, ale kdo by na tom přeci jen trval, tak je dobry je obalit sušenou bazalkou, to pak dostanou prima šmak :o)

 
alca
148 příspěvků 09.05.01 07:07
Trochu na rozpacich

Asi hloupy dotaz,ale v cem obalime ty brambory?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Květákový salát s okurkou


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz