Recept Karbanátky s rajčatovou salsou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Karbanátky s rajčatovou salsou

Postup

1. Rozmícháme mleté maso s vejcem a strouhankou a výrazně osolíme a opepříme. Navlhčenýma ruka­ma vytvarujeme z masa čtyři karbanátky. 2. V pánvi rozehřejeme máslo a olej. Karbanátky na tuku smažíme po každé straně 5 - 7 min., vyjmeme a udržujeme teplé. 3. Na salsu rajčata oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme jadérek. Dužinu rozkrájíme na kostičky. Feferonky rovněž pokrájíme na kostičky. Cibuli nadrobno roz­krájíme. 4. Rajčata, feferonky, cibuli a petrželku smícháme a ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Spolu s karbanátky rozdělíme na talíře a ozdobíme čerstvý­mi bylinkami.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 28.10.02 vloženo
  • 4818x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 680 kcal, 46 g bílkovin, 43 g tuků, 28 g sacharidů
  • 900 g mletého hovězího masa
  • 2 vejce
  • 7 lžic strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžičky másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 600 g rajčat
  • 2 zelené feferonky
  • 2 červené cibule
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • 2 lžíce citronové šťávy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Karbanátky s rajčatovou salsou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí živáňská

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Štika na smetaně Štika na smetaně
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz