Recept Karbanátky s cibulovou omáčkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Karbanátky s cibulovou omáčkou

Postup

1. Housku namočíme ve vodě. Jednu cibuli pokrájíme a zesklovatíme na 1 lžíci másla. 2. Housku vymačkáme a promícháme s mletým masem, cibulí, vejcem, mletou paprikou a hořči­cí. Osolíme a opepříme. Vytvarujeme karbanátky. 3. Zbylé 3 cibule oloupeme, nakrájíme na koleč­ka a zesklovatíme na 1 lžíci másla. Přilijeme víno a hovězí vývar a asi 10 min. povaříme. 4. Karbanátky smažíme na 1 lžíci másla a 1 lžíci oleje 6 - 8 min. ze všech stran. Omáčku osolíme a opepříme a podáváme ke karbanátkům.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 06.10.03 vloženo
  • 9922x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 580 kcal, 2420 kJ, 22 g bílkovin, 46 g tuků, 13 g sacharidů
  • 1 houska z minulého dne
  • 4 cibule
  • 3 lžíce másla
  • 500 g mletého masa
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička hořčice
  • 150 ml červeného vína
  • 150 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce oleje

Doporučená příloha

  • Vhod­nou přílohou jsou brambory či bramborová kaše a zelené fazolky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Karbanátky s cibulovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz