Recept Karbanátky paní účetní

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Tyto karbanátky se liší tím, že je v nich použito vařené hovězí maso. Chuť je jiná, ale výborná. Tento recept vymyslela moje matka jako způsob jak využít vařené hovězí z polévky.

Postup

Maso a jednu cibuli umeleme na masovém mlýnku. Rohlíky zlehka namočíme v mléce a také umeleme. Druhou cibuli pokrájíme nadrobno a přidáme k masu. Přidáme vejce a koření a zpracujeme hmotu, ze které tvarujeme karbanátky průměru asi 5 cm a tloušťky 2 cm. Pokud by se příliš lepily, obalíme je ve strouhance.
Karbanátky smažíme po obou stranách na rozpáleném sádle.
Podáváme s cibulí na kolečka a hořčicí.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Mleté maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.10.13 vloženo
  • 1903x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g vepřového bůčku nebo plec
  • 200 g vařeného hovězího z polévky
  • 2 cibule
  • 1 dl mléka
  • 1 vejce
  • 2 rohlíky
  • mletý pepř
  • sůl
  • strouhanka
  • sádlo na smažení

Doporučená příloha

  • Vařené brambory s máslem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Karbanátky paní účetní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5065 příspěvků 10.10.13 13:36

..najlepsie sa ochuti maso cibulkou ak ju na jemnooo nasekanu do biela oprazime na masle/masti…pre­co?.. pretoze potom uz v mase neostanu cele kusky cibulky == co kazi ako chut, tak aj celkovy make up daneho vyrobku–nie je to nic moc ked sa pri krajani vylupuju stverecky cibule…a masa sa takto oprazena zmaknuta chyti co kolko jej date – cize sa maso rozpadat nebude..
:mavam:

 
rnk
31 příspěvků 09.10.13 22:14

No vida, to mi uniklo. Že by mi to zkritizovalo Casino, to by mě zasáhlo. Ale nějaké rozdíly tam jsou. Cibulka se nesmaží, není zde majoránka, česnek a do masa nepřidávám strouhanku.
Ta cibulka musí být opravdu nadrobno, jinak by se mohly rozpadat.

 
hippolyta
394 příspěvků 09.10.13 22:00

No já nevím, obyčejně casinovi nerozumím já, ale tady mu asi nerozumíte vy! Vždyť ten jeho recept je podobný, taky používá vařené maso. Takže asi už mockrát ochutnalo a ví, o čem je řeč. Já nevečeřela, takže bych si z fleku dala taky.

 
Ačraj
697 příspěvků 09.10.13 21:41
Karbanátky

Tak já jsem již ochutnala, :P je to úplně normální, že se k mletému masu na sekanou, nebo karbanátků, může přidat vařené hovězí maso (z polévky) nevím, co je na tom k smíchu :roll: ;)
Chytrá paní účetní.. :kytka:

 
Dadooa
268 příspěvků 09.10.13 21:26

:zed:
Jo, casino, nesmej se..dokud to neochutnas.. :lol:

 
rnk
31 příspěvků 09.10.13 19:45

Nesmějte se dokud neochutnáte.
Doplněno:
Nevšimnul jsem si, že zde máte podobný recept.

Příspěvek upraven 09.10.13 v 22:19

 
casino
4473 příspěvků 09.10.13 11:10
Vyřiďte, prosím, pozdravení paní matce...

:) hihi

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz