Recept Karbanátky Konec svátků

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Namočíme do vody hrozinky.
Na drobno nakrájenou cibuli pomalu osmahneme na oleji do měkka.

Všechny zbytky masa (pečené, vařené z polévky a pod.) na mlýnku semeleme spolu s bramborami (pokud zbyly - případně tam dáme i tu vařenou mrkev z polévky), petrželkou nešetříme. Pokud používáte robot snažte se, aby směs byla jen posekaná.

Do mleté směsi přidáme vejce, nasekané hrozinky, cibuli, citronovou kůru, sýr, koření. Upravíme solí. Pokud nemáme brambory můžeme přidat trochu bešamelové omáčky, aby směs byla vláčná. Smícháme vše a obvyklým způsobem tvarujeme malé karbanátky. Můžeme je těsně před smažením trochu pomoučit.

Karbanátky pomalu smažíme na troše oleje, maso je již vařené, stačí když se vše teplem spojí. Měly by zůstat světlé a měkké.

Recept je z kategorií: Směsi mas


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.03.09 vloženo
  • 2305x zobrazeno

Ingredience

  • Vařené masové zbytky svátečních jídel
  • cibule
  • vejce
  • vařené brambory nebo bešamelová omáčka
  • hrozinky
  • petržel
  • špetka nastrouhané citronové kůry
  • strouhaný parmazán nebo jiný sýr
  • olivový olej
  • majoránka nebo oregano.
  • Množství ingrediencí je přiměřené množství masa.

Doporučená příloha

  • Vařené nebo opékané brambory, salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Karbanátky Konec svátků

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Alis
2617 příspěvků 20.04.11 14:04

Vytahuji před svátky na světlo, třeba se někomu bude hodit :-)

 
martin_etzl
280 příspěvků 28.03.10 05:23
Re: Karbanátky Konec svátků

Jestli by šly přidat i barvená vejce? Samozřejmě oloupaná.

 
sveva
751 příspěvků 28.03.09 05:53
Re: Karbanátky Konec svátků

Blíží se Velikonoce a dovedu si představit vaše rodiny pohromadě u nádherných dobrot, které připravíte. Já mám tendenci trochu přehánět a tak den po svátcích tahám z ledničky všechny zbytky. Problém mi před lety vyřešila tímto receptem tchýně a dnes si na nich pochutnává můj vnuk. Dojí i ty studené na svačinu. Nezlobte se, že nedávám množství, ale nikdy jsem nic nevážila. Doufám, že vaše fantazie opět zapracuje a vzniknou varianty. možná by se to dalo použít i jako nádivka. Zdravím všechny.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz