Recept Karbanátky do trouby

(Hodnoceno 7x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Karbanátky do trouby

Postup

Nakrájené rohlíky na kostky namočíme do mléka. Jakmile rohlík nasákne, vymačkáme nadbytečné mléko a přidáme k mletému masu. Přidáme vejce, utřený česnek, cibuli nakrájenou nadrobno, sůl, pepř, majoránku a ostatní koření podle chuti. Pořádně rukama promícháme.

Pokud je směs řídká, můžeme zahustit strouhankou. Ze směsi vytvarujeme asi 10 - 12 karbanátků, které dáme na sádlem vymazaný plech a pečeme 40 min. v troubě předehřáté na 175° C, asi po 20 minutách karbanátky otočíme.

Recept je z kategorií: Maso Mleté maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.05.12 vloženo
  • 164135x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg mletého masa
  • 2 rohlíky
  • 200 ml mléka
  • 2 cibule
  • 10 stroužků česneku
  • 2 vejce
  • sůl, pepř, majoránka
  • 2 lžíce koření do mletých mas od Vitany
  • trochu grilovacího koření

Doporučená příloha

  • Šťouchané brambory a okurkový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

pavlos26 27.03.16 09:34

Já to dělal na pánvičce místo mouky stouhanka a namáčel jsem rohlík v mléce.Ta kombinace s paprikou dobrá

Odkaz na uvaření

Arome sokolik 12.08.13 09:24

Výborné!!! Všechny ostatní recepty na karbanátky jsem vyhodila…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Bradhal 05.08.13 17:31

Zdravím.
Vařila jsem už několikrát, jinak už je ani nedělám. Dávám méně majoránky, nebo žádnou, a víc grilovacího koření. Výborné, díky za recept.

Odkaz na uvaření

Ačraj 02.06.12 15:22

Výborný nápad, karbanátky pečené v troubě, budou-li tak dobré, jak vypadají, tak už nikdy jinak… ;-) :-))

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 29.05.12 15:57

Rychlé, nenáročné, ale velice dobré ;)
Jako přílohu jsem zvolila zde na Labužníkovi nalezené brambory na majoránce:

http://www.labuznik.com/…na-marjance/

Oba recepty jako by byly stvořené jeden pro druhý ;)
Výborně spolu ladily :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

2905 11.05.12 03:12

Rychlé, chutné, pochvala:)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

danda 09.05.12 19:55

Bille, to byl přesně ten rychlý recept, který jsem potřebovala ve včerejším blázinci :-)

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bill 08.05.12 12:43

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Karbanátky do trouby

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Houska68
2 příspěvky 25.01.16 22:52
Karboše s Kájenským

Vynechala jsem grilovací koření a poprášila Cayenským pepřem. Místo sádla pečící papír a vysledek byl luxusní. :potlesk:

 
Zuzka1973
2068 příspěvků 17.10.15 10:08

@Jiří Zavadil Mleté maso z obchodu nekupuji… Jedinou výjimkou je mleté maso z nedalekých jatek, kde mi je umelou před mýma očima z toho, co si já vyberu.
Doma používám mleté maso osobně namleté (melu někdy jednou, jindy několikrát - podle toho, jakou hustotu směsi chci.
Do mrazáku schovávám ořez z různých druhů masa, po rozmrazení pak rovnou umelu a spotřebuju.
Někdy jednodruhová směs, jindy mix (podle potřeby).
Nejčastěji máme skopové, drůbeží a vepřové - vlastní chov.
Hovězí nechováme (není kde :D ), kupuji jen občas na zmíněných soukromých jatkách.
Na mleté maso z obchodu za podezřele nízkou cenu nemám odvahu…
Myslím ale, že co již znám lidi zde na Labužníku, drtivá většina z nich si také mele maso sama, už jen proto, že čerstvě namleté je prostě čerstvě namleté :kytka:

 
Jiří Zavadil
1 příspěvek 16.10.15 22:55
Mleté maso

Perfektní recept, děkuji!

Jen tady nikdo nezmiňuje nejdůležitější - „Jaké mleté maso koupit a na co si dát pozor?“

Našel jsem tento tip a změnil jsem trochu svůj přístup při nákupu mletého masa - podívejte se sami - zde!

Příspěvek upraven 16.10.15 v 22:56

 
hella138
72 příspěvků 05.10.15 18:20
Karbanátky do trouby

Senzační, to by mě, hloupou, nenapadlo péct karboše v troubě. Žádná kapající mastnota jako u smažených. Díky za recept :potlesk:

 
dwojceeva
6 příspěvků 10.09.13 15:09

Už jsem to dělala vícekrát a doporučuji. Člověk si nenasviní v kuchyni při smažení, dělá se to víceméně samo a karbenátky jsou pěkně šťavnaté :D

 
2905
753 příspěvků 11.05.12 03:07

Hotovo a dvakrát. První den před, s česnekem a podloženy plátky celeru, druhé bez česneku, s přidáním jarní cibulky. Místo strouhanky mleté vločky. Když nejsou karbanátky smažené, musí mít „sosíkaté brambory“, což obnáší nepéct nasucho. Sosík je rychlý, rajký protlak, vývar, pálivá i sladká paprika, koření + nakrájená jedna zelená paprika, nechám přejít var, do horkého sázím masové koule. Tvaruji tak, abych dostala do nádoby. Ubráno vejce, nahrazeno lžící škrobu. Přikryté vlněno 10 minut + 8 min funkce pečení, co 3 - 4 min potírám sosíkem, aby zůstaly „akorát“ pro starší ročníky.
Jestli sekaná, karbanátky nebo koule není důležiré, hlavně že všem chutná,
Chvála mletému masu ;) :mavam:

 
Drobek  10.05.12 01:13
Ale ne,

casino má rádo veliké karbanátky, dva kusy na osobu.:mavam:

Příspěvek upraven 10.05.12 v 03:01

 
danda  09.05.12 20:22

casino, takže pečete sekanou? :-), ale my pekli karbanátky z těsta na sekanou :-)

 
casino
4463 příspěvků 09.05.12 19:56

No, u nás když pečeme „karbanátky“ v troubě, tak masové těsto nekarbanátkujeme, ale pečeme v kuse (šiška, pecen) a říkáme tomu SEKANÁ :mrgreen:

 
2905
753 příspěvků 09.05.12 02:37

Bille, hned po rybce bude karbátek :palec:
Drobku, také jsem smažila v troubě, když dietář musel omezit tuk. Miluje smažené kuře, bylo dobré, den před jsem marinovala, pak obalila. ještě před a během pečení potírala :mavam:

 
Drobek  09.05.12 00:37
Ano, smažení v troubě

je poněkud neobvyklé, zato vynikající. :dance:
Kdesi, kdysi, a kdosi nás naučil smažit v troubě řízky. Předpokládám, že karbanátky budou stejně dobré. Ono to totiž neplave v omastku, skoro bych řekl že je to dietní. Bravo. :potlesk:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz