Recept Karbanátky do trouby

(Hodnoceno 8x) Bill Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Karbanátky do trouby

Postup

Nakrájené rohlíky na kostky namočíme do mléka. Jakmile rohlík nasákne, vymačkáme nadbytečné mléko a přidáme k mletému masu. Přidáme vejce, utřený česnek, cibuli nakrájenou nadrobno, sůl, pepř, majoránku a ostatní koření podle chuti. Pořádně rukama promícháme. Pokud je směs řídká, můžeme zahustit strouhankou. Ze směsi vytvarujeme asi 10 - 12 karbanátků, které dáme na sádlem vymazaný plech a pečeme 40 min. v troubě předehřáté na 175° C, asi po 20 minutách karbanátky otočíme.

Recept je z kategorií: Maso Mleté maso

Nahlásit recept

  • 08.05.12 vloženo
  • 234435x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg mletého masa
  • 2 rohlíky
  • 200 ml mléka
  • 2 cibule
  • 10 stroužků česneku
  • 2 vejce
  • sůl, pepř, majoránka
  • 2 lžíce koření do mletých mas od Vitany
  • trochu grilovacího koření

Doporučená příloha

  • Šťouchané brambory a okurkový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Houska68 24.4.19 14:33

Jednoduché, dobré, hotové najednou a bez poprskaneho sporáku.

Odkaz na uvaření

pavlos26 27.3.16 09:34

Já to dělal na pánvičce místo mouky stouhanka a namáčel jsem rohlík v mléce.Ta kombinace s paprikou dobrá

Odkaz na uvaření

Arome sokolik 12.8.13 09:24

Výborné!!! Všechny ostatní recepty na karbanátky jsem vyhodila…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Bradhal 5.8.13 17:31

Zdravím.
Vařila jsem už několikrát, jinak už je ani nedělám. Dávám méně majoránky, nebo žádnou, a víc grilovacího koření. Výborné, díky za recept.

Odkaz na uvaření

Ačraj 2.6.12 15:22

Výborný nápad, karbanátky pečené v troubě, budou-li tak dobré, jak vypadají, tak už nikdy jinak… ;-) :-))

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 29.5.12 15:57

Rychlé, nenáročné, ale velice dobré ;)
Jako přílohu jsem zvolila zde na Labužníkovi nalezené brambory na majoránce:

http://www.labuznik.com/…na-marjance/

Oba recepty jako by byly stvořené jeden pro druhý ;)
Výborně spolu ladily :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

2905 11.5.12 03:12

Rychlé, chutné, pochvala:)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

danda 9.5.12 19:55

Bille, to byl přesně ten rychlý recept, který jsem potřebovala ve včerejším blázinci :-)

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bill 8.5.12 12:43

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Karbanátky do trouby

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Karbanátky do trouby

Houska68
3 příspěvky 25.1.16 22:52
Karboše s Kájenským

Vynechala jsem grilovací koření a poprášila Cayenským pepřem. Místo sádla pečící papír a vysledek byl luxusní. :potlesk:

Zuzka1973
2369 příspěvků 17.10.15 10:08

@Jiří Zavadil Mleté maso z obchodu nekupuji… Jedinou výjimkou je mleté maso z nedalekých jatek, kde mi je umelou před mýma očima z toho, co si já vyberu.
Doma používám mleté maso osobně namleté (melu někdy jednou, jindy několikrát - podle toho, jakou hustotu směsi chci.
Do mrazáku schovávám ořez z různých druhů masa, po rozmrazení pak rovnou umelu a spotřebuju.
Někdy jednodruhová směs, jindy mix (podle potřeby).
Nejčastěji máme skopové, drůbeží a vepřové - vlastní chov.
Hovězí nechováme (není kde :D ), kupuji jen občas na zmíněných soukromých jatkách.
Na mleté maso z obchodu za podezřele nízkou cenu nemám odvahu…
Myslím ale, že co již znám lidi zde na Labužníku, drtivá většina z nich si také mele maso sama, už jen proto, že čerstvě namleté je prostě čerstvě namleté :kytka:

Jiří Zavadil
1 příspěvek 16.10.15 22:55
Mleté maso

Perfektní recept, děkuji!

Jen tady nikdo nezmiňuje nejdůležitější - „Jaké mleté maso koupit a na co si dát pozor?“

Našel jsem tento tip a změnil jsem trochu svůj přístup při nákupu mletého masa - podívejte se sami - zde!

Příspěvek upraven 16.10.15 v 22:56

hella138
74 příspěvků 5.10.15 18:20
Karbanátky do trouby

Senzační, to by mě, hloupou, nenapadlo péct karboše v troubě. Žádná kapající mastnota jako u smažených. Díky za recept :potlesk:

dwojceeva
6 příspěvků 10.9.13 15:09

Už jsem to dělala vícekrát a doporučuji. Člověk si nenasviní v kuchyni při smažení, dělá se to víceméně samo a karbenátky jsou pěkně šťavnaté :D

2905
753 příspěvků 11.5.12 03:07

Hotovo a dvakrát. První den před, s česnekem a podloženy plátky celeru, druhé bez česneku, s přidáním jarní cibulky. Místo strouhanky mleté vločky. Když nejsou karbanátky smažené, musí mít „sosíkaté brambory“, což obnáší nepéct nasucho. Sosík je rychlý, rajký protlak, vývar, pálivá i sladká paprika, koření + nakrájená jedna zelená paprika, nechám přejít var, do horkého sázím masové koule. Tvaruji tak, abych dostala do nádoby. Ubráno vejce, nahrazeno lžící škrobu. Přikryté vlněno 10 minut + 8 min funkce pečení, co 3 - 4 min potírám sosíkem, aby zůstaly „akorát“ pro starší ročníky.
Jestli sekaná, karbanátky nebo koule není důležiré, hlavně že všem chutná,
Chvála mletému masu ;) :mavam:

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.5.12 01:13
Ale ne,

casino má rádo veliké karbanátky, dva kusy na osobu.:mavam:

Příspěvek upraven 10.05.12 v 03:01

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.5.12 20:22

casino, takže pečete sekanou? :-), ale my pekli karbanátky z těsta na sekanou :-)

casino
4497 příspěvků 9.5.12 19:56

No, u nás když pečeme „karbanátky“ v troubě, tak masové těsto nekarbanátkujeme, ale pečeme v kuse (šiška, pecen) a říkáme tomu SEKANÁ :mrgreen:

2905
753 příspěvků 9.5.12 02:37

Bille, hned po rybce bude karbátek :palec:
Drobku, také jsem smažila v troubě, když dietář musel omezit tuk. Miluje smažené kuře, bylo dobré, den před jsem marinovala, pak obalila. ještě před a během pečení potírala :mavam:

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.5.12 00:37
Ano, smažení v troubě

je poněkud neobvyklé, zato vynikající. :dance:
Kdesi, kdysi, a kdosi nás naučil smažit v troubě řízky. Předpokládám, že karbanátky budou stejně dobré. Ono to totiž neplave v omastku, skoro bych řekl že je to dietní. Bravo. :potlesk:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz