Recept Karbanátky - co dům dal

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Karbanátky - co dům dal

Postup

Nejdříve dáme na 3 minuty povařit na dílky pokrájenou brokolici. Vyjmeme a necháme vychladit. Jemně pokrájíme.

Mezitím na oleji orestujeme cibuli, po chvíli přídáme na kousky pokrájené stroužky česneku, ještě chvíli restujeme, necháme vychladit.

Ve větší míse spojíme mleté maso s vodou až váže. Nejlépe to jde rukama, vařečkou to neumím. Nebo pak hodit do mísy a hákem na zadělávání těsta prohnat robotem.

Teprve nyní do takto zpracovaného masa přidáme odloženou cibulku s česnekem, pokrájenou vařenou brokolici, rozklepnutý obsah vajíček, sůl, veškeré koření, vymačkanou housku z mléka a řádně promícháme.

Podle chuti doplníme strouhankou, já jí opravdu moc nedávám. Po řádném zpracování přidáme očištěné a pokrájené žampiony, zapracujeme, ochutnáme, dokořeníme a jdeme smažit.

Tvoříme ploché karbanátky a smažíme na rozpáleném oleji. Dělala jsem je již podruhé a moc nám chutnají.

Včera byl zapojen plyn, tak byla premiéra. První zkouška proběhla na stařičkém vařiči po mamince.

Tak si nechte chutnat a ať Vám chutnají tak jako nám. Dobrou …

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 14.04.08 vloženo
  • 12937x zobrazeno

Ingredience

  • 1000 g mleté maso - směs hovězí a vepřové
  • 1 dcl voda z vodovodu
  • 500 g brokolice
  • 1 velká cibule
  • 1-2 PL oleje
  • 3-5 stroužků česneku, kdo rád dá více
  • 150 - 200 g čerstvých žampionů
  • 2-3 vejce
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • sušený tymián podle chuti
  • majoránka dtto
  • mletý kmín
  • muškátový květ
  • trochu koření divočinka
  • 3-4 housky
  • trochu mléka na zalití
  • 3 PL jemné strouhanky - i více.

Doporučená příloha

  • jak kdo, u nás byl pokaždé chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 04.06.15 16:52

.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 05.05.13 19:05

Veľmi chutné.
Pripravené z 500 g hovädzieho a 400 g bravčového mäsa.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

bedla 14.04.08 00:00

Chuťově moc dobré …

Diskuse k receptu Karbanátky - co dům dal

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
birkana
1674 příspěvků 04.06.15 17:55

Včera jsem dělala podobné, jen místo žampiónů jsem dala povařené sušené houby. A hlavně s libečkem, jak píše glama. Ten dává opravdu úžasnou chuť a není třeba používat mnoho dalšího koření a soli. Moje babička mu říkala „zelené maggi“. Něco na tom bude; gulášovou a bramborovou polévku si bez libečku neumím představit :kytka:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.04.09 03:04
Re:

a já doporučuju do mletého přidávat nasekané listy libečku.
Udělají úžasnou chuť!

 
tapinka
9 příspěvků 29.04.09 02:55
Re:

místo brokolice dávám kapustu a velkou hrst pažitky, petrželky a jiných zelených bylinek. jako příloha chleba, kyselá okurka, hořčice, kečup - pro manžela ostrý helmans (pozor pálí a není dobrý pro děti).

 
Labužník dasad02
42 příspěvků 27.04.09 03:35
Re:

Moc dobre, dik za tip. Servirovala jsem s chlebem a dijonnaise helmans, dobrota

 
Labužník Ilis02
33 příspěvků 18.03.09 05:32
Re:

karboše-neboli sekačku,připravuji obdobně.Na toto množství masa,přidávám hrnek uvařené dlouhozrnné rýže a je to vážně super!!!…

 
casino
4480 příspěvků 17.03.09 17:38
Re: co dům dal

Hmm, žeby zrovna toto byla ta vyjímka potvrzující pravidlo, že spousta dobrých ingrediencí ještě dobrou krmi nedělá ?:)
Terrinka, dík za tu mateřídoušku.

 
Sylvie
2302 příspěvků 17.03.09 17:12
Karbanátky - co dům dal, Bedlo

Děkuju také za recept, právě mě chytlo levné vaření a toto se mi dokonale hodí. Doufám, že mě to zítra nepřejde. Šetřím na holiče. :-) (fakt)

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Karbanátky - co dům dal

Lydia dík za vyzkoušení jsem ráda, že chutnalo. To pečení si vyzkouším také. Pěkný den i když u nás od rána prší.

 
lydia
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Karbanátky - co dům dal

Bedlo, tak jsem uvařila. Přidala jsem ještě cukety, které mi zbyly. Ale nedělala jsem karbanátky, protože nebyl čas, ale udělala bochánek a pekla v troubě. Jedli jsme k tomu bramborovou kaši s medvědím česnekem. Bylo to velmi dobré. Díky za recept.
Pěkný den, L.

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Karbanátky - co dům dal

Ejo, když už připomínáš to hňácání, mám další výraz … fackování po řeznicku pěkně na štočku a hrnout a převalovat a fackovat pěkně mezi rukama, to je nejlepší způsob pro dobré propracování masa. Tak to dělával můj tatínek a určitě i další řezníci. Doma k tomu byla vyrobena krásná dřevěná ohrádka z tvrdého dřeva, ale ta už by se dnes hodila jen do černé kuchyně.
Jinak díky Vám všem za další pěkné příspěvky. Každý z nás si určitě vybere podle svých chutí. Venku už to začíná pučet, moc se těším do přírody a budu fotit a fotit. Příjemný den.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Karbanátky - co dům dal

Ještě lepší je dát místo majoránky mateřídoušku! To platí i pro sekanou! Má to lepší a voňavější chuť. Já to tak dělám, buď dám nasekanou čerstvou, nebo v zimě sušenou. Použijte a sami uvidíte- teda ucítíte. Krásný slunečný jarní den!

 
Eja
3831 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Karbanátky - co dům dal

No mňam, dovedu si představit barevnou variantu s kousíčky mrkvičky vařené ještě…A růžičku brokoličky pěkně doprostřed pro efekt po rozkrojení...­..Hňácání rukama s vodou je klasický trik i na sekanou, je dobře ho připomenout ( za výraz hňácání se omlouvám, ale propracovat není tak výstižné :) ).

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Karbanátky - co dům dal - Bedli,

když je pokrájíš na větší kousky a nedáš jich na pánev moc, tak se krásně opečou a vodu nepustí. Dávám olivový olej a nechám ho víc rozpálit než přidám žampiony.

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Karbanátky - co dům dal

Lydia díky, moc dobrý nápad, bude to jemnější. Ty žampiony nerestuji z toho důvodu, že pouští vodu. Pěkný den.

 
lydia
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Karbanátky - co dům dal

bedlo, už tisknu. Dělám někdy s hráškem, ale houby a brokolice je dobrý nápad. Brokolice mi jako příloha moc nechutná, dělám jenom polévku.
Když si maso meleš sama, přidej česnek a orestovanou cibulku a pomel s masem.
Pěkný den, Lydia

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Květáková polévka Květáková polévka
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz