Recept Karbanátky - co dům dal

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Karbanátky - co dům dal

Postup

Nejdříve dáme na 3 minuty povařit na dílky pokrájenou brokolici. Vyjmeme a necháme vychladit. Jemně pokrájíme.

Mezitím na oleji orestujeme cibuli, po chvíli přídáme na kousky pokrájené stroužky česneku, ještě chvíli restujeme, necháme vychladit.

Ve větší míse spojíme mleté maso s vodou až váže. Nejlépe to jde rukama, vařečkou to neumím. Nebo pak hodit do mísy a hákem na zadělávání těsta prohnat robotem.

Teprve nyní do takto zpracovaného masa přidáme odloženou cibulku s česnekem, pokrájenou vařenou brokolici, rozklepnutý obsah vajíček, sůl, veškeré koření, vymačkanou housku z mléka a řádně promícháme.

Podle chuti doplníme strouhankou, já jí opravdu moc nedávám. Po řádném zpracování přidáme očištěné a pokrájené žampiony, zapracujeme, ochutnáme, dokořeníme a jdeme smažit.

Tvoříme ploché karbanátky a smažíme na rozpáleném oleji. Dělala jsem je již podruhé a moc nám chutnají.

Včera byl zapojen plyn, tak byla premiéra. První zkouška proběhla na stařičkém vařiči po mamince.

Tak si nechte chutnat a ať Vám chutnají tak jako nám. Dobrou …

Recept je z kategorií: Mleté maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 14.04.08 vloženo
  • 12718x zobrazeno

Ingredience

  • 1000 g mleté maso - směs hovězí a vepřové
  • 1 dcl voda z vodovodu
  • 500 g brokolice
  • 1 velká cibule
  • 1-2 PL oleje
  • 3-5 stroužků česneku, kdo rád dá více
  • 150 - 200 g čerstvých žampionů
  • 2-3 vejce
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • sušený tymián podle chuti
  • majoránka dtto
  • mletý kmín
  • muškátový květ
  • trochu koření divočinka
  • 3-4 housky
  • trochu mléka na zalití
  • 3 PL jemné strouhanky - i více.

Doporučená příloha

  • jak kdo, u nás byl pokaždé chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 04.06.15 16:52

.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 05.05.13 19:05

Veľmi chutné.
Pripravené z 500 g hovädzieho a 400 g bravčového mäsa.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

bedla 14.04.08 00:00

Chuťově moc dobré …

Diskuse k receptu Karbanátky - co dům dal

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1665 příspěvků 04.06.15 17:55

Včera jsem dělala podobné, jen místo žampiónů jsem dala povařené sušené houby. A hlavně s libečkem, jak píše glama. Ten dává opravdu úžasnou chuť a není třeba používat mnoho dalšího koření a soli. Moje babička mu říkala „zelené maggi“. Něco na tom bude; gulášovou a bramborovou polévku si bez libečku neumím představit :kytka:

 
glama  29.04.09 03:04
Re:

a já doporučuju do mletého přidávat nasekané listy libečku.
Udělají úžasnou chuť!

 
tapinka
9 příspěvků 29.04.09 02:55
Re:

místo brokolice dávám kapustu a velkou hrst pažitky, petrželky a jiných zelených bylinek. jako příloha chleba, kyselá okurka, hořčice, kečup - pro manžela ostrý helmans (pozor pálí a není dobrý pro děti).

 
Labužník dasad02
42 příspěvků 27.04.09 03:35
Re:

Moc dobre, dik za tip. Servirovala jsem s chlebem a dijonnaise helmans, dobrota

 
Labužník Ilis02
33 příspěvků 18.03.09 05:32
Re:

karboše-neboli sekačku,připravuji obdobně.Na toto množství masa,přidávám hrnek uvařené dlouhozrnné rýže a je to vážně super!!!…

 
casino
4466 příspěvků 17.03.09 17:38
Re: co dům dal

Hmm, žeby zrovna toto byla ta vyjímka potvrzující pravidlo, že spousta dobrých ingrediencí ještě dobrou krmi nedělá ?:)
Terrinka, dík za tu mateřídoušku.

 
Sylvie
2302 příspěvků 17.03.09 17:12
Karbanátky - co dům dal, Bedlo

Děkuju také za recept, právě mě chytlo levné vaření a toto se mi dokonale hodí. Doufám, že mě to zítra nepřejde. Šetřím na holiče. :-) (fakt)

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Karbanátky - co dům dal

Lydia dík za vyzkoušení jsem ráda, že chutnalo. To pečení si vyzkouším také. Pěkný den i když u nás od rána prší.

 
lydia
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Karbanátky - co dům dal

Bedlo, tak jsem uvařila. Přidala jsem ještě cukety, které mi zbyly. Ale nedělala jsem karbanátky, protože nebyl čas, ale udělala bochánek a pekla v troubě. Jedli jsme k tomu bramborovou kaši s medvědím česnekem. Bylo to velmi dobré. Díky za recept.
Pěkný den, L.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Karbanátky - co dům dal

Ejo, když už připomínáš to hňácání, mám další výraz … fackování po řeznicku pěkně na štočku a hrnout a převalovat a fackovat pěkně mezi rukama, to je nejlepší způsob pro dobré propracování masa. Tak to dělával můj tatínek a určitě i další řezníci. Doma k tomu byla vyrobena krásná dřevěná ohrádka z tvrdého dřeva, ale ta už by se dnes hodila jen do černé kuchyně.
Jinak díky Vám všem za další pěkné příspěvky. Každý z nás si určitě vybere podle svých chutí. Venku už to začíná pučet, moc se těším do přírody a budu fotit a fotit. Příjemný den.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Karbanátky - co dům dal

Ještě lepší je dát místo majoránky mateřídoušku! To platí i pro sekanou! Má to lepší a voňavější chuť. Já to tak dělám, buď dám nasekanou čerstvou, nebo v zimě sušenou. Použijte a sami uvidíte- teda ucítíte. Krásný slunečný jarní den!

 
Eja
3811 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Karbanátky - co dům dal

No mňam, dovedu si představit barevnou variantu s kousíčky mrkvičky vařené ještě…A růžičku brokoličky pěkně doprostřed pro efekt po rozkrojení...­..Hňácání rukama s vodou je klasický trik i na sekanou, je dobře ho připomenout ( za výraz hňácání se omlouvám, ale propracovat není tak výstižné :) ).

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Karbanátky - co dům dal - Bedli,

když je pokrájíš na větší kousky a nedáš jich na pánev moc, tak se krásně opečou a vodu nepustí. Dávám olivový olej a nechám ho víc rozpálit než přidám žampiony.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Karbanátky - co dům dal

Lydia díky, moc dobrý nápad, bude to jemnější. Ty žampiony nerestuji z toho důvodu, že pouští vodu. Pěkný den.

 
lydia
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Karbanátky - co dům dal

bedlo, už tisknu. Dělám někdy s hráškem, ale houby a brokolice je dobrý nápad. Brokolice mi jako příloha moc nechutná, dělám jenom polévku.
Když si maso meleš sama, přidej česnek a orestovanou cibulku a pomel s masem.
Pěkný den, Lydia

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Cuketové placky Cuketové placky
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz