Recept Karbanátky
aneb Karbanátky klasicképepicek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Karbanátky z mletého masa jsou českou klasikou, jedná se zpravidla o levné a nenáročné jídlo s velku škálou variací dochucení. Vyzkoušejte i přípravu karbánátků v troubě - "Karbanátky do trouby":https://www.labuznik.cz/recept/karbanatky-do-trouby/.
Postup
1. Housku namočíme asi na 5 minut do studené vody. Mezitím nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli a prolisujeme česnek.
2. Máslo rozehřejeme a cibuli s česnekem na něm necháme zesklovatět. Housku důkladně vymačkáme a rozmačkáme vidličkou.
3. Smícháme vymačkanou housku s cibulí, česnekem, mletým masem a vejcem, přidáme nasekanou petrželku, koření a vše důkladně promícháme.
4. Vytvarujeme kulaté karbanátky o velikosti golfového míčku. Obalíme v mouce a smažíme na rozpáleném oleji. Hotové karbanátky necháme okapat na papírovém ubrousku.
Další recepty na Karbanátky
Recept je z kategorií: Maso Mleté maso
- 506321x zobrazeno
Čas přípravy
- 20 min
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 starší houska
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce másla
- 400 g mleté směsi
- 1 vejce
- 1 lžička sekané petrželky
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- hladká mouka na obalení
- olej
Doporučená příloha
vařené brambory, bramborový salát nebo bramborová kaše
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku19.4.20 16:22
Chutné karbanátky. Malinko mi to zhatil můj mlýnek na maso s plastovým šnekem, který jednou pomleté maso už nedokázal znovu dopravit k noži. Takže jsem to měl příliš hrubé. Dvojí mletí je naprosté minimum. Vyzkoušel jsem smaženou i pečenou verzi, smažená je mnohem šťavnatější, při pečení šťava vyteče a karbanátek je suchý.
Líbí se mi21.6.12 15:34
Super! Nebyla houska, tak posloužil starší toustový chléb. Jako přílohu sem měl nové brambory ve slupce na páře vařené.
Líbí se miDiskuse k receptu Karbanátky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Karbanátky klasické
16 příspěvků 18.8.13 09:46
U nas doma se dava jeste majoranka.
11 příspěvků 23.9.12 12:27
Mno, budu to zkoušet, ale asi namočím housku (rohlík) raději do mléka, co?
Masová směs není zahuštěná strouhankou ani moukou, je proto řidší a karbanátky se musejí na pánvi nechat pomalu prosmažit po jedné straně a potom opatrně obrátit třeba pomocí obracečky a vařečky… Jsou velice šťavnaté, chutnaly nám.
Opravdu hodně doporučuji nasekat do směsi na karbanátky listy libečku!

Udělá to vynikající chuť a výsledku hodně pomůže!
můžete také uvařit vajíčka natvrdo, oloupat je, rozpůlit, jednotlivé půlky obalit plátkem slaniny a eidamu a vložit do ochuceného masa, ze kterého vytvoříte karbanátek. Potom obalit ve strouhance a osmažit. ;o)
chudší varianta: 400 g směsi mletého vepřového a hovězího masa, malá cibule, 1 rohlík, 3 lžíce mléka, 1 vejce, sůl, pepř, česnek, 2 lžíce strouhanky, tuk na smažení; kromě brambor jako přílohy lze podat i čerstvě pokrájenou cibuli nebo cibulovou nať