Recept Karas po mlynářsku

sněžný muž Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Karas po mlynářsku

Úvod

Karas stříbřitý je zkázou českých vod, proto je třeba ho likvidovat. Karas stříbřitý uplatňuje tzv. sexuální parazitismus (je to taková kukačka v rybí říši). Někomu se zdá jeho maso nasládlé, ale mne se nezdá. Cena za kg se pohybuje okolo 40,- Kč. Pozn.: rybářství Litomyšl ma nyní cenu 19,- Kč/Kg .

Postup

Nejprve karase zabijem, vykucháme, odstraníme ploutve mimo ocasní. Břišní dutinu důkladně opláchneme, tak aby byla odstaněna černá výstelka. Karase si přendáme na talíř a z vnějších stran pokapeme trochou octa a citrónové šťávy, zevnitř jen citrónovou šťávou. Mezitním si nadrobno nakrájíme petrželovou nať. Ryby důkladně osušíme, osolíme, opepříme, vniřek vyplníme petrželovou natí, poprášíme moukou. Na pánvi si rozehřejeme sádlo a ryby opečeme dozlatova. Jsou-li ryby hotové přidáme kousek másla na zjemění a petržel s kouskem citrónu na ozdobu.

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 18.12.11 vloženo
  • 19533x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 ks karase stříbřitého okolo velikosti 30 cm
  • 1-2 polévkové lžíce octa
  • petrželová nať
  • mouka hladká (polohrubá)
  • sůl
  • pepř
  • citrón
  • sádlo
  • máslo

Doporučená příloha

  • Zelenina nakrájená na nudličky (mrkev, petržel) přelitá máslem a chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 20.12.11 09:15

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Karas po mlynářsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Karas po mlynářsku

alena45
588 příspěvků 20.12.11 14:46

u nás karasa nezoženiem a tie ceny ? Vyhádzala by som mrazničku a naplnila len karasom ! Raz ich mali u nás v tržnici, kúpila som ich „len“ 8 kusov, ale to je už pekne dávno. Do múky dávam červenú papriku, čierne korenie, rascu a soľ, niekedy aj čubricu. A tie upražené plutvičky a chvostík … super ! :potlesk:

parles
308 příspěvků 20.12.11 13:48

Karase stříbřitého jsem letos začátkem léta ulovil v Labi. Měl 36 cm, ale já jsem ho vyfotil až na talíři. Tak přidávám fotku, to žluté jsou jikry. A nasládlý nebyl, byl výborný!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Cuketové placky Cuketové placky
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz