Recept Karas po mlynářsku

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Karas po mlynářsku

Úvod

Karas stříbřitý je zkázou českých vod, proto je třeba ho likvidovat.
Karas stříbřitý uplatňuje tzv. sexuální parazitismus (je to taková kukačka v rybí říši).

Někomu se zdá jeho maso nasládlé, ale mne se nezdá. Cena za kg se pohybuje okolo 40,– Kč.
Pozn.: rybářství Litomyšl ma nyní cenu 19,– Kč/Kg .

Postup

Nejprve karase zabijem, vykucháme, odstraníme ploutve mimo ocasní. Břišní dutinu důkladně opláchneme, tak aby byla odstaněna černá výstelka.

Karase si přendáme na talíř a z vnějších stran pokapeme trochou octa a citrónové šťávy, zevnitř jen citrónovou šťávou. Mezitním si nadrobno nakrájíme petrželovou nať.
Ryby důkladně osušíme, osolíme, opepříme, vniřek vyplníme petrželovou natí, poprášíme moukou.

Na pánvi si rozehřejeme sádlo a ryby opečeme dozlatova.
Jsou-li ryby hotové přidáme kousek másla na zjemění a petržel s kouskem citrónu na ozdobu.

Recept je z kategorií: Sladkovodní


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.12.11 vloženo
  • 11264x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 ks karase stříbřitého okolo velikosti 30 cm
  • 1-2 polévkové lžíce octa
  • petrželová nať
  • mouka hladká (polohrubá)
  • sůl
  • pepř
  • citrón
  • sádlo
  • máslo

Doporučená příloha

  • Zelenina nakrájená na nudličky (mrkev, petržel) přelitá máslem a chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 20.12.11 09:15

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Karas po mlynářsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
alena45
588 příspěvků 20.12.11 14:46

u nás karasa nezoženiem a tie ceny ? Vyhádzala by som mrazničku a naplnila len karasom ! Raz ich mali u nás v tržnici, kúpila som ich „len“ 8 kusov, ale to je už pekne dávno. Do múky dávam červenú papriku, čierne korenie, rascu a soľ, niekedy aj čubricu. A tie upražené plutvičky a chvostík … super ! :potlesk:

 
parles
301 příspěvků 20.12.11 13:48

Karase stříbřitého jsem letos začátkem léta ulovil v Labi. Měl 36 cm, ale já jsem ho vyfotil až na talíři. Tak přidávám fotku, to žluté jsou jikry. A nasládlý nebyl, byl výborný!

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Cuketové placky Cuketové placky
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz