Recept Karas po mlynářsku

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Karas po mlynářsku

Úvod

Karas stříbřitý je zkázou českých vod, proto je třeba ho likvidovat.
Karas stříbřitý uplatňuje tzv. sexuální parazitismus (je to taková kukačka v rybí říši).

Někomu se zdá jeho maso nasládlé, ale mne se nezdá. Cena za kg se pohybuje okolo 40,– Kč.
Pozn.: rybářství Litomyšl ma nyní cenu 19,– Kč/Kg .

Postup

Nejprve karase zabijem, vykucháme, odstraníme ploutve mimo ocasní. Břišní dutinu důkladně opláchneme, tak aby byla odstaněna černá výstelka.

Karase si přendáme na talíř a z vnějších stran pokapeme trochou octa a citrónové šťávy, zevnitř jen citrónovou šťávou. Mezitním si nadrobno nakrájíme petrželovou nať.
Ryby důkladně osušíme, osolíme, opepříme, vniřek vyplníme petrželovou natí, poprášíme moukou.

Na pánvi si rozehřejeme sádlo a ryby opečeme dozlatova.
Jsou-li ryby hotové přidáme kousek másla na zjemění a petržel s kouskem citrónu na ozdobu.

Recept je z kategorií: Sladkovodní


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.12.11 vloženo
  • 11555x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 ks karase stříbřitého okolo velikosti 30 cm
  • 1-2 polévkové lžíce octa
  • petrželová nať
  • mouka hladká (polohrubá)
  • sůl
  • pepř
  • citrón
  • sádlo
  • máslo

Doporučená příloha

  • Zelenina nakrájená na nudličky (mrkev, petržel) přelitá máslem a chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 20.12.11 09:15

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Karas po mlynářsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
alena45
588 příspěvků 20.12.11 14:46

u nás karasa nezoženiem a tie ceny ? Vyhádzala by som mrazničku a naplnila len karasom ! Raz ich mali u nás v tržnici, kúpila som ich „len“ 8 kusov, ale to je už pekne dávno. Do múky dávam červenú papriku, čierne korenie, rascu a soľ, niekedy aj čubricu. A tie upražené plutvičky a chvostík … super ! :potlesk:

 
parles
302 příspěvků 20.12.11 13:48

Karase stříbřitého jsem letos začátkem léta ulovil v Labi. Měl 36 cm, ale já jsem ho vyfotil až na talíři. Tak přidávám fotku, to žluté jsou jikry. A nasládlý nebyl, byl výborný!

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz