Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Troubu předehřejeme na 165 °C *(325 °F)*. Smícháme 1/4 šálku *(60 ml)* cukru se skořicí a odložíme stranou. Ve velké míse smícháme zbývající cukr, mouku se solí, sodou a práškem do pečiva. Přimícháme vanilku, změklé máslo, vejce a zakysanou smetanu. Ručním šlehačem vše řádně, při nízké rychlosti, prošleháme, až všechny ingredience "zvlhnou". Poté šleháme při střední rychlosti další 3 minuty. Koláčovou věncovitou formu *(Stoneware Baking Ring)* vystříkáme sprayem na pečení a polovinu těsta do formy rovnoměrně rozprostřeme. Vrch těsta poprášíme polovinou připravené směsi cukru se skořicí, vlijeme druhou polovinu těsta a opět vrch poprášíme zbývajícím cukrem se skořicí. Hrubě nasekáme nebo rozdrtíme karamelové tyčinky a spolu s pekanovými ořechy jimi posypeme vrch těsta. Nakonec těsto rovnoměrně přelijeme rozpuštěným máslem. Pečeme 45 minut; zda je těsto propečeno, testujeme špejlí. Upečený koláč necháme alespoň 15 minut vychladnout, než jej vytáhneme z formy, nebo ho z ní přímo servírujeme. Čerpáno z internetu a volně přeloženo (2006).
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Karamelový koláč (Toffee Cake)