Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Liva02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
těsto: suroviny smíchat v těsto a stříkat rohlíčky na vymaštěný plech, /lepší je papír na pečení/ a zvolna upéci. vychladlý karamel smíchat s máslem a nastříkat na rohlíčky a máčet v čokoládě.
Recept je z kategorií: Cukroví stříkané
tohle cukroví mám nejraději
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Karamelové rohlíčky
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Livo, tak rohlíčky výborné, karamel skvělý, nic nebouchalo, opravdu skvělé! A ani to nebylo moc složité, šlo to rychle od ruky.
132 příspěvků 25.1.09 03:43
Já to mám také vyzkoušené, že kondenzované slazené mléko nevybuchne a ani jsem neslyšela, že by se to stalo někomu jinému. Zatím co např. lečo ano, tak jestli to není tím, co je uvnitř konservy. Ale v žádném případě se nesmí otvírat horká konserva. Rohlíčky vyzkouším, zatím jsem dělala jen karamelové řezy.
mě taky ještě nevybouchly. Po uvaření nechám plechovku úplně vychladnout a potom otevřu.
31 příspěvků 25.1.09 03:43
NEBOUCHNOU, VYCHLADLÉ OTEVŘÍT A UVIDÍTE TU HUSTOTU A CHUŤ JAKO KARAMELY.
VAŘÍM JE JIŽ 25 LET A JEŠTĚ MI ŽÁDNÁ NEBOUCHLA.
31 příspěvků 25.1.09 03:43
590 příspěvků 25.1.09 03:43
mnóóó… on o to tvé vysvětlování muselo být asi taky docela kabaretní… chi chi chi…
))
a k těm „diskusím“… bohužel se tady na Labužníkovi žádný recept na toleranci a slučné chování nevyskytuje… to by bylo na světě hej, kdyby existoval… já sama bych podle něj vařila, pekla, smažila, dusila apod. a výsledek rozdávala lidem na potkání…
41 příspěvků 25.1.09 03:43
Ajto, dekuji za link na vareni salka. Dneska jsem nahodou prosla pas prispevku kolem druheho setkani labuzniku v Praze a melo to podobny duch jako tato diskuze. My zijeme skoro na konci sveta a na takove scenky jsme si uz davno odvykli, a je to pro me jako kabaret. Ale pri pomysleni ze to diskuteri zrejme minili vsechno vazne je mi smutno. Avsak, mame zde jednu starsi damu, ktera ma ceske krve asi 25% a cesky mluvi asi jako prvnacek. S tou jsme se fakt nasmaly, kdyz jsem se ji znazila vysvetlit co udela ve slove penda, zamena pismena i za e. Tak dekuji a "slusnosti " dvakrat zdar, zdar.
590 příspěvků 25.1.09 03:43
tak diskuse na téma „vaření slazeného kondenzovaného mléka“ už na Labužníku proběhla…
)
zde":http://www.labuznik.com/recipe.php?…
jestli jsem to pochopila, tak existují dva druhy lidí - ti, co to praktikují spoustu let bez nehody a ti, co to považují za nebezpečné počínání… já se řadím k těm druhým
41 příspěvků 25.1.09 03:43
Zdravim te Bani dekuji. Liva urcite plechovku s mlekem pred varenim alespon na nekolika mistech propichne aby ji to nebouchlo. a taky aby se to mohlo vyparovat. Ja nemam zkusenost ani s jednim. Obcas micham nejaky krem ve vodni lazni, ale to je jenom chvilka a vsechno je otevrene, nepriklopene.
Nejak si nejsem jista jak na tuto dlohotrvajici utesnenou vodni lazen. JAk zaridit aby mi zkondenzovana voda nekapala zpatky do misky s mlekem, jak provest to tesne uzavreni cele lazne? Mozna ze je na to specialni kastrol, ale urcite to jde i nejak podomacku. Neco zkusim, uvidim. Jeste jednou dekuji.
To, cemu rikas karamel, je vlastne argentinske Dulce de Leche, ale karamel to neni. Nedoporucuji varit konzervu se slazenym mlekem, ancto muze vybouchnout a vazne poranit svym vrelym obsahem!!! Obsah konzervnavylit do misky, vlozit do vodni lazne a vse tesne prikryte pozvolna varit po 2-5 hodin, nebo az se vse zredukuje alespon na polovinu. Sem tam zamichat.
Kafko, smes je hodne husta a svetlehneda.
276 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj, liva. Tento recept dobre poznám, je výborný, ale my používame do cesta lieskové oriešky, vyskúšaj, je to fantastické.
Zdravím a slintám.
41 příspěvků 25.1.09 03:43
Laka to k vyzkouseni,
tak se radeji zeptam, co to presne znamena " krem nastrikame na rohlicky" ?
Ten krem je tak tekuty ze jde nastrikat ( a cim) a potom ,kdyz rohlicky budu namacet do cokolady tak bude krem zase dostatecne tuhy aby neslouzl a nebo se neroztopil?
Dekuji
113 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak tohle je asi ten recept, po kterém pátrám cca 25 let. Sestřenice je z Moravy, měla svatbu v Praze a nechala si napéct od nějaké známé paní všechno sladké. Na dorty (Labutí jezero, roh hojnosti, knihu, podkovu apod.) se chodili dívat i cizinci v Obecním domě. A jako výslužku dávali kvanta maličkých zákusků, prostě božských chutí, mezi nimi něco podobného, jako je Tvůj recept. Zkusím a uvidím. Jedeme ke strýci, který onu svatbu před tolika lety zařizoval, trochu víc se připil a pak mně s bratrem u autobusu dal i svůj díl výslužky. Tak jsem mu to vlastně dlužná a možná to teď budu moct vrátit. Díky a měj se moc hezky.
Pilka