Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
delisa Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Konzervu slazeného kondenzovaného mléka vaříme 2 hodiny ve vodní lázni. Potom necháme dobře vychladnout a až pak otevřeme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme ořechy, cukr a žloutek. Směsí naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme oválky. Sušíme v troubě asi 2 hodiny při teplotě 130- 150°C. Po zchladnutí otevřeme plechovku slazeného kondenzovaného mléka. Zkaramelizované mléko dáme do nádoby, přidáme změklé máslo a vyšleháme na krém. Ořechové oválky potřeme karamelovým krémem a ozdobíme čokoládovou polevou.
Recept je z kategorií: Moučníky
vánoční nálada
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Karamelové oválky ( vánoční cukroví)